Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 17:43

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 191 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Uus liiklusseadus: 15 olulist muudatust
PostitusPostitatud: 06.07.2011 03:51 
Kasutaja avatar

Asukoht: Tallinn Pääsküla Telefon: 58150468 enrico.tamm@gmail.com
Mul tekkis uue seadusega väike küsimus... Nimelt ostsin ma endale hiljuti avariilise auto, ning taastan seda, kuid kas nüüd uue seaduse järgi pean ma sellega ka kontrollis käima enne kui tohin teedel sõitma hakata?

Oleks nagu midagi sellist kuulnud, et nüüd peavad avarii järgselt taastatud autod läbima täiendava tehno kontrolli :(

Lugesin lehtede viisi postitusi ja seadusi, kuid oma küsimusele vastust kahjuks ei leidnud...

Lisaks jahuvad mul sõbrad mingist alkoholi tarbimise muudatusest, et nüüd võib olla joove kuni 0,1 (promilli või mlg liitri kohta). Mis sellest arvata? (Täpsustaks keegi seda punkti mulle)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 08:37 
Kasutaja avatar

enrico- kirjutas:
Mul tekkis uue seadusega väike küsimus... Nimelt ostsin ma endale hiljuti avariilise auto, ning taastan seda, kuid kas nüüd uue seaduse järgi pean ma sellega ka kontrollis käima enne kui tohin teedel sõitma hakata?

Oleks nagu midagi sellist kuulnud, et nüüd peavad avarii järgselt taastatud autod läbima täiendava tehno kontrolli :(

Lugesin lehtede viisi postitusi ja seadusi, kuid oma küsimusele vastust kahjuks ei leidnud...

Lisaks jahuvad mul sõbrad mingist alkoholi tarbimise muudatusest, et nüüd võib olla joove kuni 0,1 (promilli või mlg liitri kohta). Mis sellest arvata? (Täpsustaks keegi seda punkti mulle)

See oli minu arust nii, et kindlustuse poolt maha kantud autot arvele ei saa. Ehk siis kuskilt avariiliste autode oksjonilt autode ostmine muutub mõttetuks, kui plaan uuesti liiklusse naasta. Kus see punkt täpselt oli ei mäleta, aga 2010 talvel sellest nagu juttu oli jah, või kuskilt nägin. Kui lihtsalt avariilise auto ostad ei tea seda ju suure tõenäosusega keegi või vähemalt ei huvita see kedagi.

Helkurvestiga oli ju vist see teema, et hädapeatumisel väljudes peab seljas olema. Mis täpsemalt aga hädapeatumine on, polnud vist kuskil defineeritud. Seega pissipeatusel (kui me seda sarnase tähendusega "häda" ei arvesta) ei pea olema vesti. Ehk juriidilise vaidluse koht.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 09:34 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
enrico- kirjutas:

See oli minu arust nii, et kindlustuse poolt maha kantud autot arvele ei saa. Ehk siis kuskilt avariiliste autode oksjonilt autode ostmine muutub mõttetuks, kui plaan uuesti liiklusse naasta. Kus see punkt täpselt oli ei mäleta, aga 2010 talvel sellest nagu juttu oli jah, või kuskilt nägin. Kui lihtsalt avariilise auto ostad ei tea seda ju suure tõenäosusega keegi või vähemalt ei huvita see kedagi.

Siin on sellest täpsemalt kirjas: http://uudisvoog.postimees.ee/?DATE=20110704&ID=261715

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 12:50 
Kasutaja avatar

Asukoht: Tallinn Pääsküla Telefon: 58150468 enrico.tamm@gmail.com
Q123 kirjutas:

Tänud, seega kui autoga on toimunud vaid plekimõlkimine, siis ei pea kuhugile kontrolli viima...?
Ainult siis kui on maha kantud, siis peab...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 13:01 

dellu kirjutas:

Helkurvestiga oli ju vist see teema, et hädapeatumisel väljudes peab seljas olema. Mis täpsemalt aga hädapeatumine on, polnud vist kuskil defineeritud. Seega pissipeatusel (kui me seda sarnase tähendusega "häda" ei arvesta) ei pea olema vesti. Ehk juriidilise vaidluse koht.

Tsiteeri:
12) hädapeatamine on sõiduki seismajätmine või -jäämine, kui sõidu jätkamine on ohtlik või tehniliselt võimatu;

Tsiteeri:
52) peatumine on sõiduki ettekavatsetud seismajätmine sõitjate peale- või mahamineku või veose laadimise ajaks. Peatumiseks ei loeta sõiduki seismajäämist liiklusvoos või liikluskorraldusvahendi või reguleerija nõudel;

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 15:51 
Kasutaja avatar

Täis põiega sõitmine on ka ohtlik :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 20:28 
Eliit

Moose thanks.

Ja maha kantud autodega on nii, et võid osta ka oksjonilt täitsa tümaks sõidetud sõiduki mis on nö maha kantud aga võid selle korda teha. Lihtsalt siis tuleb auto pärast kontrolli viia. Ja nii mitmedki elatuvadki vaid sellest, et ostavad rappeid, vahetavad lansekaid, külgi, katuseid ja pool põhja ja müüvad selle suht uue auto pähe maha. Ja isegi tehnokontroll ütleb sellepeale, et auto on avariivaba.

Ma olen isegi siin foorumis maha müünud auto mis oli varem 2 korda maha kantud ja 8 korda lihtsalt avariis osalenud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 20:33 

Kui taastada korralikult auto ülesse, siis why not.. mina ei näe seal probleemi aga, kui üle tagumiku, siis jah, kuid samas sellised tunneb samuti kohe ära kah..

Moose kirjutas:
Täis põiega sõitmine on ka ohtlik :D

:D või sitahädaga. Mõlemaga on eriti ohtlik

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2011 15:00 
Kasutaja avatar

Mul saab see kuu vahtralehe aeg läbi ja mul on kehtivad liiklusrikkumised. Kas ma olen õigesti aru saanud et ma enam vahtralehte pikendada ei saa ja pean tegema ära libedasõidu ja kui lube vahetama lähen siis ka teooriaeksami?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2011 15:57 

tundub küll, ning soovitan kiirustada, kuna kui sul vahtraka aeg täis saab siis pole ka juhtimis öigust ja saad trahvi, ning liiklusest körvaldamise kui kinni peaks keegi pidama liikluses...,, niiet liiguta,, endal läbielatud asi....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2011 01:59 
Kasutaja avatar

Mida v**tu, selline punkt on küll absurdne, et juhiload tuleb loovutada, kui juhiload ära võetakse.

http://www.epl.ee/artikkel/600957

Mis juhtub kui enne otsuse saamist tuleb eelnevalt riigist lahkuda? Enne oli nii, et kui juhiload ära võetakse, siis kehtivad nad siiski mujal EL'i riikides. Nüüd on küll veits sitasti kui load tuleb veel ISE ära viia. Mis juhtub kui isik pole näiteks enam eestis?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 191 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis