Korra võtsin öösel kell 2 Mäost läbi sõites miski neidise peale. Jooksis äkki teele ette, tahtsin aidata aga valusalt sain vastu näppe. Neiu oli umbes 15 aastat vana ja maani täis. Tahtis Tallinna.
Pealinna jõudes oli neiu juba unele suikunud, pika raputamise peale ärgates ei jaganud ta üldse asja. Tahtis Raplasse, kuna pidi seal elama ja Tallinnas pole kuhugi minna. Olin juba suhteliselt pahane aga jõuga maha ka ei tahtnud tõsta. Ehk siis suund Raplasse. Viljandi maanteel, ringtee ristmikul on teadupärast lubatud 50km/h, mina sõitsin kogemata 90km/h. No ja otseloomulikult peatas mind härra politseinik. Trahvi sain lõpuks 2700eeki ja loadki võeti kaheks kuuks hoiule. Huvitaval kombel ei küsinud politseihärra auto
põrandal magava noore tüdriku kohta midagi. Koostati protokoll ja kõik
Raplasse jõudes sain preilnast imekombel lahti, koju jõudsin kell kuus hommikul. Oh seda seletamist elukaaslasele.
Teine juhus oli kord Viitnal, Narva maanteel, suunaga Tallinnast Rakverre. Üks keskealine härra hääletas ja mingil imelikul põhjusel ma peatusin ja korjasin ta peale.
Oh õnnetust, mister oli kahtlustäratavalt nõdrameelse jutuga. Olevat hakanud Haapsalust Rakverre sugulaste juurde hääletama. Mina olin esimene auto, kes ta peale korjas. Järelikult jalutas härra sinnani jala. Ei uskund ma seda loba aga hea inimesena kuulasin kõik ära. Rakverre jõudes oli too kummaline meesterahvas tühjendanud mu suitsupaki, peale näris minu sokolaadi. Häbi öelda, aga andsin talle suure kurtmise ja nuiamise peale veel 100eeki bussiraha.
Kokkuvõtteks võib julgelt väita, et lasen endale väga kergelt pähe istuda ja hääletajaid ei võta enam kunagi peale.
Ise pöidlaküüditasin korra Kadrinast Tallinna. Abiks oli kursavend, kel kodust kaasa võetud kaks kaitseväe mundrit. Need kenasti seljas, saime esimese autoga otse Tallinna.
Tegelikult oli teemaks
"Linnas hääletamine, kained juhid ja tühjad kohad". Väheke
out of topic möla ajame vist.