ison.ts kirjutas:
mis linnaliinibussijuhtidele sisse on söödetud?
1.Talvised lumehanged ja kitsad teed on ammu ära unustatud , aga sellest rohelisest karmoškast peab mööduma teises reas ikka poole masinaga vastasuunavööndis.
2.Kui peatus on vahetult enne foori ja sa tema kõrval oma rajal seisad siis see mees/naine , kellel on parasjagu ca 30 last/naist/penskarit ja parmu peale lükkab suuna sisse ning alustab liikumist punase tulega selleks et sinu ette reastuda(ja seal ei ole eraldi ühistranspordi foori). Loomulikult ma näen tema sisse lülitatud suunda kui ma vaatan 90 kraadi paremale. Jah, ma ei laseks tal enda ette reastuda , kui me mõlemad kõrvuti rohelisega stardiksime. Samas mina ei jääks ta ette uimama ning ei kavatse ka 400m järel uuesti seisma jääda.
3. Jah ma tean , et kui ta oma peatusest tagasi liiklusesse suundub pean ma laskma tal seda rahulikult teha. Teengi nii , aga kui ma juba ta kõrval olen ja näen esimest suunda vilkumas tähendab see seda , et pean gaasipedaali vastu põrandad suruma , sest vaadates paremale näed kuidas see roheline värdjas alustab sinust külgsuunalist ülesõitmist.
4.Neile on terve linn täis joonestatud ja earldatud spetsiaalselt üks rada kuhu meie oma tavasõidukitega ronida ei või. Sama julgelt nagu seal rajal käituvad nad ka ülejäänud radadel. Suund sisse ja külmanärviga paremast kõige äärmisest reas vasakule kolmandasse ritta. Silm ka ei pilgu.Väikseid masinaid nende jaoks ei eksisteeri. Ja neil on taga mingi märk a la "Ole hea mees ning lase ümber reastuda"
Deem, ma isegi ei jõua mõeldagi selle peale , et olla viisakas ja tal lasta ümber reastuda. Ta juba sõidab mulle küljepealt selga.
5. Kulged rahulikult ca 55-60 kmh samal ajal lendab tuimalt see roheline peletis eelmisest peatusest teise ja sa jääd temast kaugele maha. Deem küll vbl mu oma naine/laps istub selles rohelises pleki hunnikus pärast pea lõhki.
Kust krdi kohast sellised bussijuhid välja otsitakse? Need , kes enne mingi kollase vestiga kõrval istusid on nüüd baranka taha lastud või?
Olen täheldanud ,et peale 1. Juulit on nad eriti ülbeks läinud ja kohe meelega keeravad ette.