Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 17:49

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Järgmine

Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
Isiklikuga. 77%  77%  [ 224 ]
Liisinguautoga. 10%  10%  [ 29 ]
Kuidas kunagi, kasutan mitut autot 13%  13%  [ 39 ]
Hääli kokku : 292
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
PostitusPostitatud: 05.08.2011 18:15 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
hardstyler kirjutas:
Igakuiseid püsimakseid ei seedi. Kust see kindel raha iga kuu tuleb?

ei tea...äkki tööl käies?

Rotid käivad tööl :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 18:18 

hardstyler kirjutas:

Sellepärast ongi kasutusrent hea, et kui peaksid töö kaotama viid auto pangale tagasi. Pole eriline draama(kodukaotusega nt võrrelda), küsid maksepuhkust kuni uue töö saad vms. Muidugi jah, mida vähem püsikulusid, seda mõnusam, samas on alati küsimus, et kust algupärane raha tuli ning kas selle mõistlik kasutus on ikkagi investeerida see vara alla, mille väärtus 99% ainult langeb(kui rääkida tavainimese mõistes igapäeva kasutusest / vajadusest tuleneva sõiduki välja ostuks). Tavainimene korjab isegi 50k eeguse auto raha mitu aastat, eriti morjendab veel fakt, et igat senti, mis juba on sokisääres närib inflatsioon isuga.

Aga eks siin ongi, et tundub, et suurimad vastased jagunevad kahte leeri: 1 osa sellised, kes sõidavad emme / issi käest saadud nende "vanade" autodega, või siis on ostetud kellegipoolt ning teine osa on see nossovite leer, kes ei maksa makse, ei saa ametlikku palka, seega on panga silmis ümmargune 0 ja siis siblivad siit ja sealt miskit leiva peale, osavamatel muidugi õnnestub ka kuskilt vahelt auto skeemitada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 18:36 

Mis puutub kaskosse siis ma tõesti ei näe sellel erilist pointi. Reeglina sõidan korralikult ja avariisid seni ei ole olnud.
No kui tõesti peaks miskit juhtuma siis tuleb korda teha, ikka oma rahaga. Ega sellist autot ei tasu ostagi mida pidada ei jaksa.
Eelmise autoga ei olnud samuti kaskot, hoidsin 3 ja poole aastaga kokku 45K eeki. Selle raha eest sai palju muid asju teha.
Minumeelest on kasko(vabatahtlik) just rikaste lõbu, loobivad raha sinna-tänna.
Eks muidugi saab kasko eest selle südamerahu, et pohh kui miskit juhtub, kindlustus maksab. Kuid tänu sellisele suhtumisele enamus kindlustusjuhtumeid toimubki.
Muidugi kaalusin ka liisingu võtmist, kuid pärast kalkulatsioone tuli mõistlikum välja osta. Pole uus auto kah enam.
Ja mulle ei meeldi võlgu elada, kui miskit vaja, siis ostan, raha pole, ei osta. Lihtne.

Ma juba selle pärast ei taha iialgi kaskot maksta, sest ainuüksi minu tuttavate seas on mitu meest, kes lasevad kaskol autot "remontida".
Minumeelest on see teiste, ausate kindlustajate, suhtes väga alatu.

Aga kui võtta tõesti mingi suvaline odav uus punn, millega liikuda A-st punkti B, siis tõesti kasutusrent kõige mõistlikum. Peale liisingu lõppu ei maksa see auto niikuinii enam midagi. Sellisega sõidaks ka hooletumalt, siis oleks kasko ka asjakohane. Odav ka, ainult paarkümmend eurot kuus.

Viimati muutis allan1, 05.08.2011 19:13, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 18:44 
Eliit
Kasutaja avatar

talon kirjutas:
AntiL kirjutas:
hardstyler kirjutas:

ei tea...äkki tööl käies?

Rotid käivad tööl :D

Töölkäimine on vaestele ja trennis käivad nõrgad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 19:02 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ja õlut joovad targad inimesed :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 19:35 

allan1 kirjutas:
Mis puutub kaskosse siis ma tõesti ei näe sellel erilist pointi. Reeglina sõidan korralikult ja avariisid seni ei ole olnud.
No kui tõesti peaks miskit juhtuma siis tuleb korda teha, ikka oma rahaga. Ega sellist autot ei tasu ostagi mida pidada ei jaksa.
Eelmise autoga ei olnud samuti kaskot, hoidsin 3 ja poole aastaga kokku 45K eeki. Selle raha eest sai palju muid asju teha.
Minumeelest on kasko(vabatahtlik) just rikaste lõbu, loobivad raha sinna-tänna.
Eks muidugi saab kasko eest selle südamerahu, et pohh kui miskit juhtub, kindlustus maksab. Kuid tänu sellisele suhtumisele enamus kindlustusjuhtumeid toimubki.
Muidugi kaalusin ka liisingu võtmist, kuid pärast kalkulatsioone tuli mõistlikum välja osta. Pole uus auto kah enam.
Ja mulle ei meeldi võlgu elada, kui miskit vaja, siis ostan, raha pole, ei osta. Lihtne.

Ma juba selle pärast ei taha iialgi kaskot maksta, sest ainuüksi minu tuttavate seas on mitu meest, kes lasevad kaskol autot "remontida".
Minumeelest on see teiste, ausate kindlustajate, suhtes väga alatu.

Aga kui võtta tõesti mingi suvaline odav uus punn, millega liikuda A-st punkti B, siis tõesti kasutusrent kõige mõistlikum. Peale liisingu lõppu ei maksa see auto niikuinii enam midagi. Sellisega sõidaks ka hooletumalt, siis oleks kasko ka asjakohane. Odav ka, ainult paarkümmend eurot kuus.

No asi pole hooletus sõitmises. Kõige lihtsam näide, hyppab kits ette. 45.000 on sinu autol 2 esituld, võre stange ja värvimine (tihtiluga nii lihtsalt ei pääse).
Aga kui cashflow on suur, siis muidugi, miks ka mitte.
Lihtsalt tavainimesel on lihtsam iga kuu leida 500-1000 kasko jaoks iga kuu, kui korraga 10-100.000 krooni remondi jaoks. Mul kasko peal, ja ei retsi küll autot mingist otsast. Üks asi, et kindlustus teeb korda küll, aga ma ei viitsi ise 8 korda urna pand masinaga liigelda(ikkagi oma, või nagu mõni kasutaja siin rajjub siis panga oma, sõnasta kuidas parem tundub, samuti veermiku jmt on kaskol üsna keeruline lasta korda teha, kui just aastas korra mahakandmise piirini autot ei sõida ja kindlustuse jaoks heas nimekirjas olevas töökojas just bestikas ei tööta). Ja see "remontimine" ei ole tihti niisama lihtne, samas kui stange ja mingid asjad lähevad vahetusse, ja sa nö "kaupled sinna tiiva värvimise ja nipetnäpet veel sisse" või peidad omavastutuse sinna sisse siis noh - kindlustusseltside käibeid vaadates on see selline summa, et see ei koti vabshee mitte kedagi. Muidugi igasugune pettus jääb inimese hingele ja on inimesi kes sellest elatuvad, ja on inimesi, kes seda teed ei lähe. Kindlasti pole see reegel! :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 21:06 

Muidugi, kõike võib juhtuda. Samas, kui tõesti peaks kuidagi auto sodiks minema, siis see tõsiasi, et auto on puruks on palju hullem kui see rahaline kahju. Lapitud auto ei ole enam see auto.

Kaskoga saab väga edukalt autot remontida, sh veermikku (MB w220 õhkvedrustus), autode täielik ülevärvimine, uued veljed jne..
Seltsidel on enamasti täiesti savi jah mis summas ja asjaoludel kahjusid hüvitatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 21:31 
Kasutaja avatar

10 aastat lubasid omanud ja autoga sõitnud,

0 kaskot siiani

Kuigi TÕSI ta on,et kui a8 ette peaks kits hüpmma on lugu kehv -
a8 kasko on muide 33 000 eeku aastas , seda siis 99 aasta autol :D

Corvetil oleks vist mingi 20 000 kanti.

Nende 3 aastaga mis ma raha säästnud tegelt olen.. päris suur summa või mis :D ? See korruta 2x sest autosid on 2 tk.

Risk on risk ja elada võib safelt ja ... siiani btw 0 matsu korralikema autodega, nooremana sai mõned kerged ikka tehtud,autod jäid siiski sõitvateks.

Isal jällegi on mitmel autol kasko peal ja eks sealt on seda makset vähe tagasi ka tulnud mõne asja pealt ja on lihtne tõesti.
Eks kaskomaksetest elavad remondifirmad küsivad rämedalt pappi ka,ega muidu kaskomaksed nii kõrged kõigil poleks...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 21:41 

Mis siin ikka vaielda, igaüks sõidab, millega tahab ning mille jõuab endale soetada.Omal on juhtumisi ropprikkad vanavanemad, omavad vara ja raha summades, mida enamik inimesi kogu elu jooksul kogu suguvõsaga koguda ei suudaks, ostsid kunagi aastal 98 poest omale sulas tutika mazda 323 ja sõidavad sellega juba 13 aastat. samas tean ka vendasid, kes teenivad 1500 euri kuus ja maksavad 800 liisi-renti. Maitseid on erinevaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 21:47 
Kasutaja avatar

Minuarvates on siinsamas teemaski piisavalt vihjeid selleks, et olulisimat märgata - ei ole olemas ühte ja ainust ning universaalset tõde kõigile. Et autot hankides ei peakski katsuma seda ainuõiget ja kõigile arusaadavat tegu toime panna. Sest see tõde ja õige tegu on igaühe jaoks erinev asi.
Kes hoiab kaskoga kokku, kes nokitseb ise vana auto korda jne.
Aga rohkem usku endasse, oma tegude läbimõeldus peab iseenda elus olema. Polegi ju võimalik osta autot, maja või kopterit terve foorumi meeleheaks või foorumile meelepärase hinnaga.
Tõe monopoli pole kellelgi, elu ei ole nii krdi pikk, et seda kõigile meeldimisega raisata.

Mina olen elus pidanud palju ostetud autosid, on sekka sattunud ka mõni liisitud masin. Mõni tööandja oma, ka nendest mõni olnud liisitud. Igal ajal on esemed olnud erineva väärtuse ja hinnaga - vastavalt selle hetke vajadustele ja võimalustele.
On olnud oma eelis ostetud ja vanemal, on eelis ka uuel ja liisitul.
Minu enda jaoks pole ka päris selge, mismoodi järgmise auto soetan. Selge on see, et mingist vanusest elu auto ümber ei keerle, sissetulekust ei ole ma nõus üle mõistuse igapäeva auto eest andma. Ja täna mõtisklen sedasi, et veel uhkema mudeli eest ei ole ma elukvaliteedis nõus kusagil tagasi andma. See on praegu nii. Kui ma alles 20 olin, siis oli mul ilmselt üsna teine nägemus - kuitahes suure osa oleks andnud, et ülbe mudel sõitmiseks saada.

Aga eks see ole kasvõi ajas muutuv arusaam.
Siin teemas ei peaks minu arvates olema sedasi, et liisitud autode kasutajad peavad enda tegusid või valikuid kuidagi õigustama.
Arvutada oskab igaüks ise, kui palju keegi oma taskust letile paneb ja kui tihti, ei ole tegelikult kellegi teise asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 23:17 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Vahe ongi selles .et üks ostab ja kasutab .teine laenab ja kelgib.Kaskod kaskodeks ja ka vanemate tegemised ei ole olulised.ses mõttes .et jah liisitakse (ostetakse) ka lastele sünnipäevaks .täiskasvanuks saamise puhul või lubade saamsie puhul uusi .uhkeid väga kalleid masinaid aga jah see näiteks ka minujaoks absurd ehk ma ei mõista võibolla ehk kadegi aga jah osad saavad vanemate juurde tööle kellekski või mida iganes näitkes jne ning see on neile täiesti loomulik elu .et kõik on eluks vajalikud ettevalmistused juba ette ära tehtud aga see ka juba teisem teema.
Investeermise jutt liisingute kõrvalt ehk ka suures osas sama vabandus nagu välismaale jooksnutel .et soov maailma näha.
kel on nõnda palju .et vahet pole kas liisida või osta .sest vahendeid jagub iga kelle ja igaks otstarbeks .neile respekt .et oskavad.
Kui ma aga jahun investeeringutest ja sellepärast liisingi aga tegelikult mul pole midagi ja pole võimalik näiteks käepäraste vahenditega midagi ka omale soetada siis ongi juba kelkimine.
Liisimine.välismaal tööl käimine .vanemate abi ja kõik muu taevast alla tulev kraam on jamps .sest inimene pole ise selleks kõigeks tegelikult võimeline ja valmis.
Lihtsalt kui kuulata eesti tuntud asjalike inimeste jutustusi siis see kõik paneb lihtsalt neid austama.Nad on ennast ise upitanud.Õppinud .vaeva näinud.tööd teinud.kannatanud ja kõike .kõike mida üldse olla võib.Lihtsalt suurim austus ja respect ja kui sellistele tuleks näiteks mingi jorss kõrvale ei tea kuidas ja mis tsirkust teinud .mingite saavutuste jaoks siis see pulshit.
Ega me siin nagu vist kellegist otseselt ei räägigi vaid olukordadest ja sisi eks mida keegi mõtleb endamisi hiljem.Foorum staff. ju noo :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 23:20 
Kasutaja avatar

Ja kui inimesel on laenud liisingud siis ta ei või olla end yles töötand, upitand jne? Mis arvad, et rikkad inimesed ostavad oma 100kilosed mesad ja bemmid sulas välja :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 23:27 

Rikas on see kel suuremad võlad see totakas ütlus minuarvates näiteks.Aga on ka selliseid nähtusi kuigi see loogika vastane nagu tunduks.Rikas on see ehk kel pole enam vahet kuidas ta miskit soetab.Aga see värk ka juba läheb teistele teemadele kuig isiit tsipa tuleb ikak seda värki ka välja .et tahan autot mida ma tegelikult pole suueline aga võtan renti.liisi ja no see on kelkimine ta tahab asja milelst unistab kuid mis on tegelikult kättesaamtu aga mõnel muul viisil on seda võimalik kasutada.
Nii niiöelda rikas võib igaüks olla .et iga kuu mingit summat maksta millegi eest.
Näide:Võtad SMS laenu .et saada mingi summa ja see hiljem juppidena tagastada .baaris oled ehk boss kuigi tegelikult see tsirkus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 23:58 
Kasutaja avatar

Su jutust tundub, et see on kohutav kui autopeale kulub omajagu raha. Mõnel kulub armanidele smaa raha ,mis teisel autole, kuus. Kolmas inimene ostab 1k euri maksva tooli. 4 inimene kulutab palju reisimisele. MIks siis eelistada riideid v reisimist autole, miks yks on paham kui teine? Samamoodi on ju korteri yyrimisega. Kui ikka osta ei jõua siis ela telgis. Eelmine nv just rääkisin paari tuttava soomlasega korteri yyridest, yyrimisest jne. Soomes pididki paljud korterit yyrima, et saab vahetada kui ei meeldi. Ku midagi juhtub , hel omanikule j atehakse korda. St kui ymbrus , asukoht v töö ära tyytab siis lõpetad lepingu ja kolid mujale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 01:19 

Ja teie ei saa ikka aru, et iga li*s kiidab oma v*ttu, ning sedasi vaieldes võiksite te siia teemasse veel 10lk juttu toota.
Minu rahakott, oma asi kuhu seda raha topin või mis pangast ma selle raha sinna rahakotti laenan.
Kui laenata ei meeldi ostan 1000 euri maksva auto ja võin ka sellega sama õnnelik olla kui naabrimees, kes iga kuu liisingule 300 euri maksab.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis