allan1 kirjutas:
Mis puutub kaskosse siis ma tõesti ei näe sellel erilist pointi. Reeglina sõidan korralikult ja avariisid seni ei ole olnud.
No kui tõesti peaks miskit juhtuma siis tuleb korda teha, ikka oma rahaga. Ega sellist autot ei tasu ostagi mida pidada ei jaksa.
Eelmise autoga ei olnud samuti kaskot, hoidsin 3 ja poole aastaga kokku 45K eeki. Selle raha eest sai palju muid asju teha.
Minumeelest on kasko(vabatahtlik) just rikaste lõbu, loobivad raha sinna-tänna.
Eks muidugi saab kasko eest selle südamerahu, et pohh kui miskit juhtub, kindlustus maksab. Kuid tänu sellisele suhtumisele enamus kindlustusjuhtumeid toimubki.
Muidugi kaalusin ka liisingu võtmist, kuid pärast kalkulatsioone tuli mõistlikum välja osta. Pole uus auto kah enam.
Ja mulle ei meeldi võlgu elada, kui miskit vaja, siis ostan, raha pole, ei osta. Lihtne.
Ma juba selle pärast ei taha iialgi kaskot maksta, sest ainuüksi minu tuttavate seas on mitu meest, kes lasevad kaskol autot "remontida".
Minumeelest on see teiste, ausate kindlustajate, suhtes väga alatu.
Aga kui võtta tõesti mingi suvaline odav uus punn, millega liikuda A-st punkti B, siis tõesti kasutusrent kõige mõistlikum. Peale liisingu lõppu ei maksa see auto niikuinii enam midagi. Sellisega sõidaks ka hooletumalt, siis oleks kasko ka asjakohane. Odav ka, ainult paarkümmend eurot kuus.
No asi pole hooletus sõitmises. Kõige lihtsam näide, hyppab kits ette. 45.000 on sinu autol 2 esituld, võre stange ja värvimine (tihtiluga nii lihtsalt ei pääse).
Aga kui cashflow on suur, siis muidugi, miks ka mitte.
Lihtsalt tavainimesel on lihtsam iga kuu leida 500-1000 kasko jaoks iga kuu, kui korraga 10-100.000 krooni remondi jaoks. Mul kasko peal, ja ei retsi küll autot mingist otsast. Üks asi, et kindlustus teeb korda küll, aga ma ei viitsi ise 8 korda urna pand masinaga liigelda(ikkagi oma, või nagu mõni kasutaja siin rajjub siis panga oma, sõnasta kuidas parem tundub, samuti veermiku jmt on kaskol üsna keeruline lasta korda teha, kui just aastas korra mahakandmise piirini autot ei sõida ja kindlustuse jaoks heas nimekirjas olevas töökojas just bestikas ei tööta). Ja see "remontimine" ei ole tihti niisama lihtne, samas kui stange ja mingid asjad lähevad vahetusse, ja sa nö "kaupled sinna tiiva värvimise ja nipetnäpet veel sisse" või peidad omavastutuse sinna sisse siis noh - kindlustusseltside käibeid vaadates on see selline summa, et see ei koti vabshee mitte kedagi. Muidugi igasugune pettus jääb inimese hingele ja on inimesi kes sellest elatuvad, ja on inimesi, kes seda teed ei lähe. Kindlasti pole see reegel!