Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 17:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Järgmine

Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
Isiklikuga. 77%  77%  [ 224 ]
Liisinguautoga. 10%  10%  [ 29 ]
Kuidas kunagi, kasutan mitut autot 13%  13%  [ 39 ]
Hääli kokku : 292
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
PostitusPostitatud: 06.08.2011 07:40 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
talon kirjutas:
Su jutust tundub, et see on kohutav kui autopeale kulub omajagu raha. Mõnel kulub armanidele smaa raha ,mis teisel autole, kuus. Kolmas inimene ostab 1k euri maksva tooli. 4 inimene kulutab palju reisimisele. MIks siis eelistada riideid v reisimist autole, miks yks on paham kui teine?
Miks peaks olema keelatud kulutada (oma vaba aja arvelt teenitud) raha sellele mis MEELDIB? Miks peaks üldse hobisid või meeldimisi õigustama? Või mõtlema õigustamiseks välja omadusi selle asemel, et öelda otse välja, et see "meeldib ja kõik"? Sellega võetaks ju vaidluses vastaselt kõik vastuargumendid...

Vb sõnastasin valesti aga tahtsin öelda, et pidevalt tuuakse näiteid , et eestlane kulutab autol kõige rohkem vms. Auto oleks nagu tubakas või alkohol, mis on kole pahad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 12:17 

oopc kirjutas:
Vahe ongi selles .et üks ostab ja kasutab .teine laenab ja kelgib.

Mida v*ttu nagu?

Ma liisin auto sõitmiseks ja kasutamiseks, mitte kellegi ees kelkimiseks.

krss kirjutas:
[Kas Sa ei oska lugeda - kirjutasin ju Volvo vastupidavusest Lihtsalt kui vanas vähesõitnud autos on täpselt sama palju minu jaoks olulisi omadusi kui uues ja kallis(cruisest rahuldava möödasõidukiirenduseni ja ka aukudes ilma lagunemata kiiret sõitu võimaldav veermik), siis mille eest ma täpsemalt siis rohkem maksaks? Autoklassi arvestades lihtsalt 30K eurosid loopida tuulde ainult uuema auto imago eest?

Aga vot siin näiteks vahe ongi, minujaoks ei ole selles vanas vähesõitnud(või ka palju sõitnud, aga ideaalkorras) Volvos täpselt samapalju olulisi ja häid omadusi, kui mu praeguses sõiduvahendis. Eriti, kui jutt läheb kiirele sõidule, kus Volvo kõvasti kalduma hakkab(räägin 740/960 mudelitest, millega kogemusi, kõrvalistuja kogemusi ka 940'ga). Tulles siinkohal korraks tagasi oma lemmikautode juurde, siis ma tean ka, et MB'd ei ole nii konkreetsed, kui praegune liiklusvahend, aga siiski paremad, kui Volvod.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 13:33 

Inferno kirjutas:
10 aastat lubasid omanud ja autoga sõitnud,

0 kaskot siiani

Kuigi TÕSI ta on,et kui a8 ette peaks kits hüpmma on lugu kehv -
a8 kasko on muide 33 000 eeku aastas , seda siis 99 aasta autol :D

Corvetil oleks vist mingi 20 000 kanti.

.

huvitav, ma tegin eile 2007a A8 kasko, 19965.-(eek) aasta ja see sisaldab ka asendusautot.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 13:36 
Kasutaja avatar

maq21 kirjutas:

huvitav, ma tegin eile 2007a A8 kasko, 19965.-(eek) aasta ja see sisaldab ka asendusautot.

Ja miks see tõik nii huvitav on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 13:38 

miks vanemal niipalju kallim on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 14:00 

Kasko hinna arvutamisel on palju teisi määrajaid ka, peale aastaarvu.Teoreetiliselt täiesti võimalik :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 14:00 
Kasutaja avatar

maq21 kirjutas:
miks vanemal niipalju kallim on?

Mina tegin enda autole juunis, pakkumised olid aasta kohta 1205 kuni 2330 EUR.
Vanemal autol on sellepärast kallim, et ei tekiks soovi seda kindlustusele "maha müüa" või remontida kindlustuse kulul regulaarselt. Vana A8 on samuti alumiiniumist kerega, mis teeb näiteks keretööd ebamõistlikult kalliks. Samuti läheb iga vanema auto kasko kallimaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 14:08 

selge.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2011 18:51 

Isiklik ikka, liisingut ei taha endale kaela ja ega keegi mulle ei annaks ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2011 22:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuna igapäevast kindlat ja ametlikku sissetulekut ei ole, siis on kõik autod isiklikult välja ostetud. Kuna auto on minujaoks tarbeese ning ka hobi, siis olen ühendanud selle ka omamoodi tööks ehk autopeale "kuluv" raha on enamasti ainult kütteraha. (See ei tähenda seda, et ma ei remondi autosid vaid see tähendab seda, et auto ostu ja remondi raha tuleb eelneva auto müügist).
Kui oleks kindel sissetulek (firma näol, mitte eraisikuna), siis võtaks auto kindlasti liisingusse/kasutusrenti ning kasutaks ka kasko hüvesid.. Ning kuna näpud sügelevad midagi teha, siis peab liisingu auto kõrval olema isiklik hobiauto..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2011 23:08 
Kasutaja avatar

AVSK kirjutas:
Isiklik ikka, liisingut ei taha endale kaela ja ega keegi mulle ei annaks ka.

Samas ma usun, et enamus, kes ytlevad Ei taha=ei saa

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2011 23:28 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Tahab või ei taha .Liising jääb liisinguks nagu laenud laenudeks ja samuti ka vara võõraks.Teised ostavad asju pakikeste eest ja endale isiklikult.
Ja oluline asi on ka see .et kelle miski asi kuulub.Ikka on kuulda rõõmuhüüdeid kui aastate möödudes kellegil saab liising täis ja masin lõpuks siis enda omaks.
Kõik kes vähegi liigutavad .saavd laenu ja liisngut ainult .et kas sellegagi norm uhkustada.Teeni palju teenid aga kui mitte nõnda .et asju koheselt endale lubada .soetada siis pole vahet.
Ja ei makasa ka neil pasundada kes elavad juba oma teist elu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 00:12 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Miks ei oska ja ega siin muud polegi kui ainult selle selgeks tegemine .et mis asi on enda oma ja mis asi mitte ning kuidas nendes kahes erinevas olukorras oleks õigem käituda.
See .et ma saan mingit järelmaksu tasuda iga kuiselt sinnamaani kuniks see enam võimalik pole ja asi võetakse käest siis see pole ming iargument.
Ja seda olen mina ka juba kribanud .et osad tõesti .kellel vahet pole kas liisivad või annavad tagant taskust.
See on nagu riietega .ühed kannavad originaale aga teised vuffleid .sest tahavad ka olla nii nagu mõni teine .
Ja noo öelgem ausalt kui teenid nõnda .et ei saa siiski usutavasti kindel olla kauks leiba jätkub siis see nüüd ka mingi tarkus pole endale kohustusi kaela võtta .et olla ka kellegi sarnane näiteks jne.
Lihtsalt pisikesed põhimõtted ja arvamused.
TO Antil kui auto kuulub liisingule siis see auto on lisiingu mitte kellegi teise oma.ja kui keeg iseda liisingu masinat kasutab ja kõvatab siis see pole kena.Muud polegi midagi. :D
ja see mula ka kehtib mõningates kohtades ja olukordades .sest kui mööda linna ringi lasevad see suht suva aga kui juba käsi ka koos koniga ka aknast välja kaardub ja kõrvu kostab sealt masinast tulev tümm ja kasutaja teeb kiiremaid liigutusi siis lihtsalt .et no mida ff .rahune maha. :D
Ma ei üldista. lihtsalt osad kes siis tsirkust teevad kuigi no visuaalselt tunub kogu maailm lilleline nõnda olema siiski tänu laenudele ja liisingutele.Mina teen selelst omad järeldused lihtsalt.

Viimati muutis oopc, 08.08.2011 00:16, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 00:14 

oopc, kas sinu arust on ka näiteks õppelaenuga omandatud haridus panga oma?
Kõik, eriti värskelt ellu astunud inimesed, kelle issid ja emmed ning onud ja tädid neid rahaga üle ei kuhja, peavad tahest tahtmata vahest midagi laenuga soetama. Muidugi võid ju ka elada 30 aastat nagu viimane rott ning raha korjata, et siis vanaduspõlves enda unistused lõpuks teostada, a no mis krdi elu see oleks??
Ja oopc, sa ilmselt ikka mõistad, et liisingu oma on auto kuni viimase makseni. Sellest hetkest alates saad selle omanikuks sina.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 00:23 

Värskelt elluastunu ei saagi ehk asju lubada mida lubatakse alles el uedenedes ku isiiski.Mõn ie isaagi kunag iendale lubada .sest kui ise ei toimi nõnda .et lubada saaks siis ei tohiks ka saada.
Osad näevad vaeva .selleks .et endale haridust saada ja vajalikke vahendeid selle saamiseks.Osad jälle ostavadk iõppelaenuga televiisori või midag i muud ägedad .et millest me siis räägime osade puhul kes tegelvad kõrgema õppega samas tehes igasugu vigureid.
Ja üldiselt ärme nii laialdlaseks ka ehk mine .et kinnisvarad . õpingud jne .
Minult neile respect kes ei mõtle nõnda .et kohe peab kõik olemas olema vaid kasutavad ennast tuleviku paremaks muutmiseks.
Iga asi omal.õigel ajal kui üldse.
Keskkool läbi ja kohe edasi õppima . lapsed.maja.auto.mobiil jne kui ise selleks võimelised polda .et no mida

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis