Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 22:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 43 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Suurematsorti töökindel ja mugav pereauto. Millist osta
PostitusPostitatud: 11.08.2011 13:28 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Eks ma ikka jagan aga paraku jah on paljud taksod olnud. Mina ei ole kunagi autoostul läbisõitu vaadanud, sest tundub loogiline, et läbisõit on 200k asemel miljon. Seda ma veidi pelgangi, et mina seal 10% seas olen kellel kohe pihustid, pumbad ja muud asjad lendavad mis maksavad autohinna.

Ainult sellepärast, et auto on Saksas takso olnud, et tasuks seda kohe välja praakida. Takso on töötsüklis olnud just korraliku hooldamise objekt, sest omanikul on teda sõitvana vaja olnud, mitte tara ääres seisvana. Ilmselt ongi endise takso suurim miinus tema salongi kulumine, kui seda ei ole juba "ära silutud".
Kui hind on vastav, siis ainult mingi takso-maine pärast ostmata jätmine pole väga mõistlik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.08.2011 15:06 

Toyota Avensis ehk siis? Töökindluse poolest vördlemise eesrindlik ja nö. igapäevaautoks köik mugavused olemas - samas ka piisavalt öko ja ülalpidamiskulud möistlikud.
Ostuhind lihtsalt natuke körgem, kui teistel samasugustel perevagunitel. Samas mugavustase pole kaugeltki Rootsi/Saksa raua klassist..

Renault'ist ja Peugeot'ist hoia kauge kaarega eemale, kui sind huvitab töökindlus ja madalad ülalpidamiskulud.
Mazda 6 samuti töökindlusega just silma ei paista - muidu igati meeldiv masin.
Nissan Primera on lihtsalt koledam kui köige pimedam öö.
Saab ja Volvo - rasked ja probleemsete mootoritega, veermik kulub kiiresti, jupid kallid, küll aga mugavad ning ruumikad.
BMW - E39 üliprobleemne, aga seda tead vist isegi.
MB - taksod ja kurbsilmad on kehva töökindlusega. W124 universaale on korralikke leida väga vähese raha eest, kuid jääb siiski vanuriks siin seltskonnas.
AUDI - raha eest ei saa eriti palju autot ja diislid on kehvad. (PS! Enamus A6'st on 2.5 liitrise diiselmootoriga, mis on probleemne)
VW - Passat vana hea kindla peale minek, samas turg ajab hinda üles ja mugavust eriti ka ei ole. Ülalpidada odav, turul samas palju halvas korras masinaid.

minu viis senti..

Viimati muutis K-1, 11.08.2011 21:45, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.08.2011 15:44 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Kusjuures mersu on kahesilma vahele jäänud, ilmselt sellepärast, et ihulemeelejärgi olevad isendid maksavad ikkagi päris palju. 10+ kindlasti. Aga samas mõte ei ole paha.

Fordi foobiat otseselt ei ole aga focuse välistan kohe, ma ei taha halavaga või nii aga olen sõitnud paari erineva focusega ja nendepõhjal väidaks, et top10 halvemate autode seas millega ma sõitnud olen. Mondeos jällegi pole ma isegi sees istunud. Välimuselt mulle mondeo meeldib, eriti kui tal need miskid rs ? lisad küljes on. Samas mul puudub igasugune kokkupuude mondeoga. Niipalju kui jälginud olen, siis diislid vist on mingite peenete pihustitega ja Eesti kütus teeb neile aia aia ? Loogika ütleb, et ega pump ka siis mingi robustne seal vahel pole. Ja siis nad tunduvad kuidagi plangud tavaliselt, "hitech" varustusega masinaid ilmselt keeruline leida ?

Mul läheb juba teine Mondeo, esimene oli 2001 aasta 2.0tddi ehk vanemat tüüpi 85kW diisel ja uus on 2004 2.0tdci uuemat tüüpi commonrail 85kW diisel. Vanem diisel oli tunduvalt lärmakam ja võttis keskmiselt umbes liitri rohkem kütust keskmiselt(see võib olla ka sellepärast, et uuel autol on 6 käiguline manuaal, vanal oli 5 käiku). Vanem diisel aga ei ole kütuse suhtes nii tundlik kui uus on, mingit solki pole mõtet sisse kallata muidu hakkab pihustitele ja pumbale haiget tegema(endal olen need mõlemad juba vahetanud, sest eelmine omanik on siga olnud). Veel on neil see probleemne kahemassiline hooratas nagu enamustel uuematel diislitel mille korrasolekut tuleks kontrollida. Sõita on mõlemaga väga hea, ta on mugav ja teepeal käitub hästi, isegi 18" velje ja 225/40 rehviga on väga mugav sõita. Suureks plussiks on ruumikus, mul on enda iste nii taga, et kui ma pea peatoele toetan ja kõrvale vaatan näen ma väga hästi tagumise ukse aknast välja aga ikka on minu taga piisavalt ruumi, et normaalne inimene mahub ära. Võrreldes näiteks A6 avandiga või E39-ga on ruumi kindlasti rohkem, proovitud korduvalt.
Liigub neid tegelt piisavalt hea varustusega, tuttaval on näiteks Mondeo suure teleka, heleda nahksisu, soojendavate ja ventileeritavate istmetega, automaatkasti ja igasugu muude vidinatega ja ma olen selliseid päris mitmeid müügis näinud.
Võid ka võtta Mondeo ST220, saaksid mõne kiirema ringi kah teha. :)

Kui raha rohkem siis soovitaks Avensist või Honda Accordi, töökindluse poolest on nad kindlasti paremad, eriti Accord aga hinnad on neil kah enamasti pea 2 korda kõrgemad.

Kindluse mõttes soovitaks bensiini mootoreid vaadata, sest enamustel uuematel diislitel on probleemid ja selle kütusesäästu võib näiteks pumba või pihustie laiali lendamine hoobilt nullida. Muidugi kui leiad kindla ajalooga ja hooldatud diisli siis miks mitte.

Mina loobusin enda auto müügist, proovisin paar kuud müüa aga sain ainult paar imelikku vahetuspakkumist ja keegi ei käinud autot isegi vaatamas kuigi võiks öelda, et tehniliselt on mul auto üks paremaid mis müügis oli, sest praktiliselt kõik tüüpvead on mul likvideeritud ja pump, pihustid, sidur, hooratas, igasugu puksid jne on kõik vahetatud.
Nüüd sõidan ise rahulukult edasi ja naudin 5-6 liitrit/100km keskmist kütusekulu. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.08.2011 20:55 
Kasutaja avatar

K-1 kirjutas:
AUDI - raha eest ei saa eriti palju autot ja diislid on kehvad.
VW - Passat vana hea kindla peale minek, samas turg ajab hinda üles ja mugavust eriti ka ei ole. Ülalpidada odav, turl samas palju halvas korras masinaid.

Ajudega.

Mõlemad 1:1`le kattuva tehnikaga.

Aga ma kalduks MB ja Volvo poole. Mõlemad kestavad, kui eelmine omanik on autot korralikult hooldanud. Lisaks väga mugavad, ökode ning vaiksete mootoritega. Volvo diisel on vaiksem, kui paljud bensukad.
Vähemalt minul on üks olulisemaid soove kvaliteetne salong, mingit pakettakna nagisevat ja kõva plasti, mittesobituvaid detaile ma näha ei taha. Seega Saabi välistaksin koheselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.08.2011 22:20 
Kasutaja avatar

kui 3-4-ks aastaks, siis oleks ka mõte mingi uus auto rendilepinguga võtta :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.08.2011 08:30 

Ääremärkusena olgu öeldud,et sellest valgest V90-st on Volvofoorumis veidi juttu.
Inimene sõitis seda Rootsi ostma kuulutuse peale ja tuli ÜLIPETTUNUNA tagasi :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.08.2011 12:18 

K-1 kirjutas:
Mazda 6 samuti töökindlusega just silma ei paista - muidu igati meeldiv masin.
Saab ja Volvo - rasked ja probleemsete mootoritega, veermik kulub kiiresti, jupid kallid, küll aga mugavad ning ruumikad.

Mazda kohapealt, kui roostetamine=töökindlusega, siis nojah, palju õnne sulle. Bensukas kuued sõidavad pikalt ainult tavapäraseid hooldusi tehes. Diislite kohapealt ei julge midagi lubada. Ise vaataks ainult kahest bensukat(2006 lõpp ja edasi) ja kuuest manuaali. Keskmine(linn/maantee 50/50) 8-8,5 olenevalt jalaraskusest. Maanteel rahulikult töristades(GPS 90) saab 6'ga hakkama. Kui kindlasti automaadi soov on, siis 2008 ja edasi. Maanteel sõidab tühja autoga rahulikult töristades nii 5,7-6, vajutades tõuseb maantee 8 peale ja üldiselt keskmine tuleb 8,5-9, raskema jalaga inimesel 10. Linnas lühikeste juppide ja kiirendustega alla 12 ei sõida.

Saabi kohapealt vaata bensukaid. Diislid on õnnetud ja bensuka kohapealt pole mootoril vahet, kütet võtavad kõik ühte auku, mineku vahe on samas tugev. Kui kõvasti tuunima ei hakka kestavad kast ja differ ka. Maanteel saab 8'ga hakkama.

Volvode kohapealt oskan rääkida nii palju, et vabalthingav bensukas vs turbokas, maanteel on kulu ühte auku, linnas läheb turboka kulu üles. Ei mäleta väga, et oleks bensukate lagunemise kohapealt midagi kuulnud. Diislid on vaiksed ja hea tõmbega, solki ei salli. Tagaistmel on V70's natuke rohkem ruumi, kui S60's, aga mitte midagi kiitvat. Mazdal näiteks on kõvasti rohkem ruumi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.08.2011 19:25 

pokemon kirjutas:
Mazda kohapealt, kui roostetamine=töökindlusega, siis nojah, palju õnne sulle...

...Saabi kohapealt vaata bensukaid.

Ma päris tühja koha pealt ikka ei haugu, sain Mazda/Nissani esinduses 2 kuud praktikal olla ja nende hingeeluga üpris lähedalt tutvuda. 6'tel juba tehasest tulles igasuguseid probleeme küljes, enamasti küll pisiasjad, aga garanteeritult saad sa nende pärast teenindust külastada. Halvemal juhul politseilt trahvi.
Uue 6'e 2.5 125kw mootorid käisid vahepeal kampaania korras väntmehhanismi vahetamas, kuna kippusid kolvid ära sulama/kildudeks minema ja saaled ringi tömbama..
Rattalaagrid/öötsad on pidevalt otsas, igasugused pisielektroonika kalad jne.

Saabi 2.3 turbomootorid on juba tehasest väljunud kehvasti disainitud karterituulutuse (läheb umbe) ja kehvade kolviröngastega (lasevad läbi) - see kooslus rikub öli ja kaasnev hävitustöö ei ole odav parandada. Pöhiprobleemina mootoriketi komplekti läbikulumine umbes 50tkm järel, turbo ülekuumenemine ja laagrite lötkud, väga kehvalt läheb siis kolvid/saaled/kepsud/väntvöll.. Samuti lege DI kassetid.
Üldiselt Eesti oludes peab iga 7000 km järel ölivahetust, sinna juurde näiteks öhufiltri kopsiku puksid (6.5 eurot tükk), mis koguaeg läbi kuluvad ja auto kolisema panevad.. aga söita on jubemönus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2011 12:10 
Kasutaja avatar

See 2.5 diisel Omega peal peaks olema BMW toodang. Ühel sõbral on selline aga minu meelest on ta suhteliselt saast, kütust võttis diisli kohta kuidagi palju aga edasi ei liikunud ja mingid imelikud mootori kalad olid kah koguaeg. Plussiks on muidugi see, et põletab ära kõik mis sa paaki valad, sõber on sõitnud nii kõige odavama vene diisli, biodiisli ja isegi trahvo õliga ja selles suhtes pole probleeme olnud, uuema diisliga sellist nalja teha ei saa.
Selle mootori kohta võid täpsemalt uurida bemmi meeste käest.
Omegatel diislitest vist soovitatigi seda bemmi mootorit, sest vähemalt on juppe ja know-howd kerge saada, mida vist ei saanud öelda Opeli enda diislite kohta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2011 12:14 
Kasutaja avatar

Volvo 4wd´st hoia eemale!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2011 13:58 
Kasutaja avatar

kas Volvo ei vahetanud miski 2003 keskpaigast oma keskdifri asisema vastu ära ja lahendas need ebavõrdselt kulunud/suurusega rehvidest tulnud jamad?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2011 18:16 

Opel omega kõik 2.5td mootorid on BMW-lt. Lõpuaastate omegad peaks olema ka tsingitud kerega ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.08.2011 17:02 
Kasutaja avatar

Mondeot on kah võimalik ju leida täitsa viisaka varustusega ja ei tohiks eelpool mainitud masinatele küll millegi poolest alla jääda, pigem oleks võimalik soodsamalt selline kätte saada ning on vähema raha eest rohkem autot.
Kui leiad ST220 või näiteks tavalise Mondeo Titanium X või Ghia varustusega siis neil on pea kõik olemas mis vaja.
Väiksed näited:
Titanium X varustusega variant, uuema aasta puhul võimalik saada ka 2,2tdci mootoriga, kere on kah natuke edevam:
Pilt

ST220 oma 3.0 liitrise ja 166kW mootoriga peaks päris hea perevagun olema.
Üks mitte facelift ST220 on müügis kah, omaniku natuke teades võin öelda, et oma autode eest hoolitseb ta väga hästi: http://www.auto24.ee/used/830865
Pilt

Sisu on kah võimalik saada väga kobedat suure telku, navi, naha, istme soojenduse/jahutusega jne:
Pilt

Valikut kui palju, igal ühel omad head ja vead. Edu otsingutel, ma tean, et see ei ole kerge. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.08.2011 18:16 
Kasutaja avatar

ISUZU 3,0 disla on küll väga kehv valik (Signum). Mootoril üldiselt kehv maine, vastupidavus ei ole tugevaim külg. Tüüpliseks veaks on hülsside allakukkumine, mis on väga tõsise kaalukategooria viga. Päris uute sõidukite peal ka garantiikorras paljudel juhtudel kõrvaldatud probleem. Sama mootorit on veel Renaulti ja vist ka Saabi peal mälu järgi kasutatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2011 12:07 

Tuttaval oli sarnane mondeo, 2,5 v6 bens automaat. Kasti sai 3 korda 25k eest remontida, lisaks esines palju muid probleeme. Nüüd müüs maha. Vb sattus halb isend.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 43 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis