Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.05.2025 22:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 17.08.2011 20:26 

fordipede kirjutas:
rain0102 kirjutas:
fordipede kirjutas:
rohelinehiir kirjutas:
fordipede kirjutas:
oopc sõidab nissan micraga.
Ei ole väga kallis auto.

sõitis...

Nüüd pole sedagi? :D

Nüüd CL500.

Ja mul on ferrari.

Kuskil teemas käis läbi, et kodanik sattus päranduse otsa ning CL500 on jah tema oma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 20:42 
Kasutaja avatar

On mis on ja on kes on, aga on see tõesti asi siin arutamiseks, kuskohast keegi raha sai, et omale auto osta või kui palju keegi teenib?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 20:56 

Üldiselt on mul jumala suva, kes kuidas oma raha teenib või muretseb. Aga kui üks inimene raiub nagu tina, et tema maailmavaade ja visioon on see ainus ja õige ning kõik kes teisiti arvavad on orjad ja võlgnikud, siis paneb ikka lõpuks kukalt kratsima küll kui aus olla. Kaua võib? Aga arst ju haieg peale ei vihasta ning las ta olla...
Aga las ta olla, sellel teemal ma rohkem ei arutle, tuleb siit teemast välja noppida piisavalt asjalikud ja arutlevad postitused ning teisi postitusi lihtsalt ignoreerida ( kaas arvatud minu oma).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 20:57 
Moderator
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
No mai tea. 100€ kuus saab söönuks? Ma käin lõunal ja arvestan üldjuhul 10€ lõuna. Ja kui õhtul ka midagi süüa tahan siis veel sinna otsa liita.

10€ lõuna? Kui rahaga priisata pole siis see on vist esimene koht, kust koomale tõmmata. Ma pole vist elusees ühegi lõuna eest nii palju maksnud ning enamus mu lõunad on väljas ja sitta ma ei söö.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 21:59 
Kasutaja avatar

Blacku kirjutas:
andres393 kirjutas:
No mai tea. 100€ kuus saab söönuks? Ma käin lõunal ja arvestan üldjuhul 10€ lõuna. Ja kui õhtul ka midagi süüa tahan siis veel sinna otsa liita.

10€ lõuna? Kui rahaga priisata pole siis see on vist esimene koht, kust koomale tõmmata. Ma pole vist elusees ühegi lõuna eest nii palju maksnud ning enamus mu lõunad on väljas ja sitta ma ei söö.

Ma ka sitta ei söö, üldjuhul külastan mingit ravintolat kust saab võtta ´´lounas´´. Valid ise mida tahad ja kui palju tahad. Sisaldab ka karastusjooki, kohvi ja salateid. Üldjuhul saab ka 7 euriga sellise asja omale võtta, paraku igalpool seda varianti ei ole ja peab eraldi omale ostma. Siis kipub lõuna 10 euri kanti. Ei näe ka mõtet mingit kuiva saia närida mis maksab 4 euri. Pigem maksan rohkem ja söön korralikult, sest hommikul ma nagu nii ei söö.

Aga kuulaks vahepeal ka midagi peal soome, keegi kusagil kaugemal?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 22:41 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kuidas ma nüüd jutustan .et muidugi on soov alati rohkem teenida aga selliselt kadedust tunda .et kusagil mujal maailmas on teisem olukord kohalikel elanikel see mind küll kadedaks ei tee võ isee .et hollywoodis teenib koristaja eh kka Antsipist rohkem jne .mina selliselt ei mõtle ja austan neid kes suduavad kodus toimida ja neid siin on ja nii kõikjal riikides .Eri ühiskondades on eri elatustasemed.
Mitte mingil juhul ei tunne mina kadedust kelelgist kes välismaal töötab veelvähem nedest pendeldajatest .sest siin pole midagi lihtsalt võrreldagi.
Välismaale minejad võivõivad rääkida .et nad osad saaksid ka kodus hakkama .jääksid ellu või vähemalt hing püsiks sees või seda hoitaks sees aga nad pole olnud rahul oma teenitu ja tegudega .
Võimalus on ka ennast minna müüma hollywoodi saaks ka ehk kiiremini mingite eesmärkideni . osad jõuavad veel kiiremini ka kodus eesmärkideni ja seda inimlikumal .mõistlikumal viisil.
Igatahes pendeldajad on see kõige hullem rass .need kes ära läinud aga palun .lähevad ära ja kohanevad uue keskkonnaga ja alustavd kõike uuesti otsast.
Pendeldajad aga ajavad jura ja siis pendeldavad koduriigi vahet .et see ka kergendab .pikendab nende elu.
Minul on tõesti tore kohe näha kodus arukaid ja toimivaid inimesi.
Mina isiklikult ei puutu siin üldse asja ja see kõik jura mida siin vahutatud on .rääkige endist .mitte teisest. .Mina kui inimene siis minul jah heameel .et kodus hästi läheb inimestel ja tore näha kui riigis käib asjalik elu. :hail
Need igasugu ime summad söökidele ja värkidele kui osa rahavst lihtsalt elada ei oska siis ka need on ära minejate ja pendeldajate seas.
Kui ikka väga võimalik pole siis ikka vabalt saab.Madalam klass kellest suuresti käib eri riikides juttu kui võõrtööjõust jne tegelastetest siis siin pole midagi imestada.
Ahjaa kusagil siin jäi silma lõik .et ah las see maa ja selle põlis elanikud ise maksavad kus mingi võõras piiks tsirkust teeb ja kohalikku elanikkonda terroriseerib.
Ja nõnda sellised ränded keeravad ühiskonnad tuksi .Aga asjadega tegeletakse ja asju arendatakse .et asjad normaliseeruks.
Oled sündinud poiss siis oled .tüdrukuks lõigata pole ehk õige.
Ma ei kujuta ette kui eestis hakkaks vohama igasugu mujalt maailmast tegelased .eesti nii väike .et siin vist hakatks neid juba nottima paratamatult.
Lähed suvilasse ja kõrval maiia on tulnud mingid jumalsta kauged tegelased ja elavad omamoodi elu ja värki ning järgmisel päeval näed .et su kaugelt tulnud naaber on sinu tööpostil jne.
Kui kaugele ei näe ja silmaringi väike mis ka paljudel jooksikutel ehk on siis see mõjuatb ka põlis elanikke koduriigis.
Nagu eestlastets jalgratturid rööviti .neil seekord vedas .et eesti elnikena neilt paluti terroristide poolt andeks muidu oleks teisti asi lõppeda ja nõnda ka hetkel.
Keegi keerab naabrite juures p...a kokku ja mina lähen sinn lilli nuusutama. vaatama ja saan teise keeratud p..a pärast jama kaela.
Soome ei julge minnagi ega eestis soomlasele silma vaadata nad ainult naeravad .et krdi tolgus selline .mine korja maasikat kääbik.
Olen ka soome sattunud ja nendel kordadel on sealses maailmas ikka väga kirevaid .erinevaid tegelasi silma jäänud.Trammis üks isegi pöördus .et te eestlased .et kuulsin teid eestikeelt kõnelevat no ja siis .ini8mlik on eskursioonil käia mitte elama tulla.
Hakkavad igasugused kogukonnad tekkima jne no fk

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 23:14 
Kasutaja avatar

Tegelen sellise erialaga mida Eestis ei tehta, sellest tulenevalt ma n.ö pendeldangi üle lahe.

Aga oopci jutt jah päris asjalik, teine kord seleta vähe pikemalt, hetkel tuli kuidagi jube lühike su tekstijupike.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 23:18 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Minult sinule näiteks respect selljuhul ehk tood selle asja eesti ka kunagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 23:59 

andres393 kirjutas:

Mängid lolli või sa ei saanud aru, et jutt käib Eesti Vabariigist? Või see peaks olema "default", et eestlased räägivad Soome hindades? Masendav lihtsalt. Uhke vaadata samas, et mõni on täiesti ära soomestunud. Saada nätsu ja Karhu botaseid, suur rikas issi... Me oleme nii vaesed siin ja sa oled nii palju reisinud ja elu näinud!!!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2011 00:11 

Jenkki nätsukumm ja karhu botased :D
Mul viimasel kahel päeval tulnud staabi 2.20 burks näkku ja see kõik peaaegu :D

Viimati muutis oopc, 18.08.2011 00:14, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2011 00:14 

Mis sulle nüüd sisse läks, herr Tort? Äkki ta on sinust 7 korda suurem mees ja tahab korralikult süüa? Ta veel lisas, et hommikust ei söö, nii et eriti suur isu on poisil lõunaks tekkinud.

No kuigi ma väga kaua siin foorumis nillinud pole, on tekkinud mul mulje et viiendik siinolijatest on Soomes tööl, nii et miks peaksid pahaks panema, kui keegi räägib Soome hindadest ka?

Okei, teemaks on jah Eesti palgad ja võrdleme kasvõi Soomet. No võrdleski ju, sina jah võid nt 4 € Eestis end sööduks lõunal saada, temal aga 10 €.

Ma ei saa aru, miks peab tõmblema sellistel lambiteemadel. Sama hästi ma võiks mainida et ma tahaks sulle kahvli perse toppida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2011 00:15 

See on umbes nii nagu eestis osad räägivad võõrkeeles ja peavad seda mõistetavaks.
Mõni arvestab enal asju veel kroonides aga teine arvab .et eurodes jne.Segaduste vältimiseks võib ebareaalseid.ebaloogilisi asju põhjendada .et asi selgem ja seda kõike vajadusel.Peaasi .et aru saadaks kas jutt aiast või selle august aga kui jutt käib kogu selle pulli ümber võib tõesti keeruliseks osutuda. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2011 00:25 

JanK kirjutas:
Ma ei saa aru, miks peab tõmblema sellistel lambiteemadel. Sama hästi ma võiks mainida et ma tahaks sulle kahvli perse toppida.

Mis dimensioonis see veel mingi väide/argument peaks olema? Või õigemini.. kuidas see seotud Eesti palkadega, hindadega ja võrdlustega teiste riikidega?

Või kahvel on teistes riikides teistsugune? Tunnistan, pole kõiki EL riike külastanud, kuid kahvlid on üldjuhul küll ehituselt ja otstarbelt samasugused - sinna neid ei topita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2011 00:37 
Moderator
Kasutaja avatar

:D Naljavennad olete.

Aga 10€ lõuna puhul arvasin ma kah, et Eestist käib jutt. Soomes see summa enam nii ulme ei tundu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2011 00:48 

Palju soomes tikutops maksab .puht huvist.Soomlastele ei tundu oma palgad .elu ka ulme ehk nagu see osadele muulastele tundub ehk.Soomlased tulevad eesti ja ehk vaatavad ka .et nihujesiibje on alles elu siin (positiivses mõttes).väljaarvatud autoteed suuresti siis .

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis