Kuidas ma nüüd jutustan .et muidugi on soov alati rohkem teenida aga selliselt kadedust tunda .et kusagil mujal maailmas on teisem olukord kohalikel elanikel see mind küll kadedaks ei tee võ isee .et hollywoodis teenib koristaja eh kka Antsipist rohkem jne .mina selliselt ei mõtle ja austan neid kes suduavad kodus toimida ja neid siin on ja nii kõikjal riikides .Eri ühiskondades on eri elatustasemed.
Mitte mingil juhul ei tunne mina kadedust kelelgist kes välismaal töötab veelvähem nedest pendeldajatest .sest siin pole midagi lihtsalt võrreldagi.
Välismaale minejad võivõivad rääkida .et nad osad saaksid ka kodus hakkama .jääksid ellu või vähemalt hing püsiks sees või seda hoitaks sees aga nad pole olnud rahul oma teenitu ja tegudega .
Võimalus on ka ennast minna müüma hollywoodi saaks ka ehk kiiremini mingite eesmärkideni . osad jõuavad veel kiiremini ka kodus eesmärkideni ja seda inimlikumal .mõistlikumal viisil.
Igatahes pendeldajad on see kõige hullem rass .need kes ära läinud aga palun .lähevad ära ja kohanevad uue keskkonnaga ja alustavd kõike uuesti otsast.
Pendeldajad aga ajavad jura ja siis pendeldavad koduriigi vahet .et see ka kergendab .pikendab nende elu.
Minul on tõesti tore kohe näha kodus arukaid ja toimivaid inimesi.
Mina isiklikult ei puutu siin üldse asja ja see kõik jura mida siin vahutatud on .rääkige endist .mitte teisest. .Mina kui inimene siis minul jah heameel .et kodus hästi läheb inimestel ja tore näha kui riigis käib asjalik elu.

Need igasugu ime summad söökidele ja värkidele kui osa rahavst lihtsalt elada ei oska siis ka need on ära minejate ja pendeldajate seas.
Kui ikka väga võimalik pole siis ikka vabalt saab.Madalam klass kellest suuresti käib eri riikides juttu kui võõrtööjõust jne tegelastetest siis siin pole midagi imestada.
Ahjaa kusagil siin jäi silma lõik .et ah las see maa ja selle põlis elanikud ise maksavad kus mingi võõras piiks tsirkust teeb ja kohalikku elanikkonda terroriseerib.
Ja nõnda sellised ränded keeravad ühiskonnad tuksi .Aga asjadega tegeletakse ja asju arendatakse .et asjad normaliseeruks.
Oled sündinud poiss siis oled .tüdrukuks lõigata pole ehk õige.
Ma ei kujuta ette kui eestis hakkaks vohama igasugu mujalt maailmast tegelased .eesti nii väike .et siin vist hakatks neid juba nottima paratamatult.
Lähed suvilasse ja kõrval maiia on tulnud mingid jumalsta kauged tegelased ja elavad omamoodi elu ja värki ning järgmisel päeval näed .et su kaugelt tulnud naaber on sinu tööpostil jne.
Kui kaugele ei näe ja silmaringi väike mis ka paljudel jooksikutel ehk on siis see mõjuatb ka põlis elanikke koduriigis.
Nagu eestlastets jalgratturid rööviti .neil seekord vedas .et eesti elnikena neilt paluti terroristide poolt andeks muidu oleks teisti asi lõppeda ja nõnda ka hetkel.
Keegi keerab naabrite juures p...a kokku ja mina lähen sinn lilli nuusutama. vaatama ja saan teise keeratud p..a pärast jama kaela.
Soome ei julge minnagi ega eestis soomlasele silma vaadata nad ainult naeravad .et krdi tolgus selline .mine korja maasikat kääbik.
Olen ka soome sattunud ja nendel kordadel on sealses maailmas ikka väga kirevaid .erinevaid tegelasi silma jäänud.Trammis üks isegi pöördus .et te eestlased .et kuulsin teid eestikeelt kõnelevat no ja siis .ini8mlik on eskursioonil käia mitte elama tulla.
Hakkavad igasugused kogukonnad tekkima jne no fk