krss kirjutas:
Eelmise kommentaari kohta tahaks öelda, et sellist lolli juttu ei tohiks foorumis ajada, sest just nii tekivadki müüdid, et üks oleks nagu parem kui teine. Tegelikult ei ole, kuna kui mootor on korras (kapremondil pole eriti suurt väärtust, kui pärast asja häälestatud pole), ei teki kindlasti kummagagi probleeme. W124 on kulumise osas pommikindel, kuid alumiiniumist otsakaaned pooltel vanadel masinatel ju keevitatud, imelik et selliseid inseneride käkerdisi tervikuna rahvasuus pommikindlateks nimetatakse...
Vastasel korral hakkab aga järgmine inimene foorumites mingit jama ajama, et see ja see auto on jamad, kuna ei käivitu

Vaata, Mercedes oli mul sõitnud viimased 100 000 minu käes ilma mootori külge kätt panemata. Tont teab Ei pihusteid, ei pumba regulli vms. Ainult regulaarne hooldus. Küünlad olid vahetamata kuna talvel ei pidanuks olema vajadust teda käivitada. Ja ikkagi käivitus selle külmaga ja akuga mis oli väga nõrk.
Sierra oli saanud mootori remondi, saanud pärast pumba häälestuse Oisu diislis ja siis vahetult enne sedasama külma talve veel korra - nii igaks juhuks, peal oli suht värske 100Ah aku ja ei läinud käima. Ok, pihustid tõesti ei saanud siis vahetada kui mootori remonti tehti aga no mis siis. Need ei olnud ka õige vanemad seal küljes(ei ole üle 50000 sõitnud).
Aga sinu kohta tundub, et sa ei tea Mercedesest suurt miskit - nimetada inseneride käkerdiseks seda, kui autoomanik jätab otsakaane külge kinnituva rihmapinguti laagri vahetamata, see jääb kinni ja siis murrab sealt otsakaanest tüki välja. Loomulik et miljoni kanti sõitnud autol tahab selline asi vahel vahetamist. Ja nimetada lohaka omaniku tõttu ühe alumiiniumist detaili purunemise pärast kohe tervet autot inseneride käkerdiseks - no ma lihtsalt ei leia sõnu

...
Ja ma ei öelnud et see ja see auto on jama kuna ei käivitu. Ütlesin lihtsalt seda, et Mercedes käivitub lihtsalt iga kell paremini kui Sierra(olen omanud 3 diiselsierrat, kõik peukari mootoriga)... Mulle meeldib Sierra ise väga, muidu ma teda ei hoiaks ja teist samasugust ei ehitaks - küll Merci mootoriga aga ikkagi...
Uus Transit Connect ei ole ka jama, aga auto kasutusjuhendis on kiri, et -28 kraadi ja üle selle külma, ning auto ei peagi käivituma. Ülemus käib ligilähedase külmaga öösiti käivitamas ja ütleb et suht kehvalt venitab käima - auto läbisõit on alla 17 000.
Aga krss, kui sa suudad mu sierra panna -40-ga ilma plokisoojenduseta poolest pöördest käivituma, siis tunnistan enda täielikku võhiklikkust selles asjas ja kuulutan fordi mootori parimaks.

-27 on praegu lagi mil olen ta käima saanud 3 küünlaga...
Enne seda talve vahetan Sirtsul starteri, aku, pihustid ja kõik küünlad(kõik asjad lähevad uued).... ja no mitte ei usu, et ta mul ilma soojenduseta - 30-ga käima läheb.... eks siis näis....