Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuni 1500eur diiselauto soetamine(mudeli valik)
PostitusPostitatud: 22.08.2011 01:13 
Kasutaja avatar

Huvitaks, millist konkreetset marki või mudelit eelistada. Põhiliseks kriteeriumiks oleks väga kallite ja sagedalt esinevate vigade puudumine. Nii palju, kui on endal silma/kõrva jäänud, siis odavama otsa 2.5tds bemmid on kõik saanideks ära sõidetud, plokikaaned nõrgad jne.
Foorumis on palju kasutajaid, paljudel kindlasti olnud kogemusi nii mersude, kui ka fordidega.
Kas 2.0 55kw japsi diislid on kõik head ja vastupidavad või mul on lihtsalt vedanud näha selliseid, mis -30ga plaksust käima lähevad?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: kuni 1500eur diiselauto soetamine(mudeli valik)
PostitusPostitatud: 22.08.2011 18:56 
Kasutaja avatar

Mootori poolest lisaks siia Pesukoti vanad XUD diislid, turboga ja ilma. Iseküsimus on mis auto selle ümber on :kill
Japside hea käivitumise taga on võimsad starterid+juhtmestikuga pole koonerdatud, erinevalt plekist :D

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.08.2011 15:29 
Kasutaja avatar

Igasugu peugeotidel ja citroenidel on veel üks tobe viga- tagavedrustus, seega need jätaks kõrvale esialgu. Ise olen 3 aastat sõitnud golf 3ga, hea meelega ostaks sellise diiselmootoriga, kas 55 või 66kw. Mondeo 1.8td 66kw mootori kohta on kellegil midagi konkreetset öelda?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2011 21:47 
Kasutaja avatar

Nii ja naa tglt, perses sillaga saab veel kaua sõita. Tuttava 1000 € l 206 l läksid läksid tagurattad lõpuks / \ asemel / / :D Samas maks hind selle eest esinduses on alla kümne tuhande krooni. Ja peaks kestma järgmised paarsada tuhat.
Golfi TD töllerdava otsarattaga oled rohkem perses mõne aja pärast. Või kui esinduses teha lasta :kill

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2011 13:14 

omalt poolt soovitaks volksu diisleid, 1,9 said, mul yks selline passat on, 1,9 tdi 66 kw, minek enamvähem ja igapäeva autoks täitsa ok....odokal ees 350 kas see ka õige on, seda ei tea, kuid masin toimetab ilusasti...
aga üldjuhul viimased kogemused diisel fordiga ei ole meeldivad, järgmist autot ostes tuleb teha korralikku taustauuringut, et mida osta ja mida jätta...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2011 20:58 

Endal on nii vanem 124 MB kui ka toosama pommikindel Sierra(peukari 2,3D-ga). Ja kindlalt võin öelda seda, et MB läheb iga kell kindlamini käima kui sirts. Kuigi sirtsule on tehtud moto kap.rem(plokk, rõngad, vända lihv, kaan jms.) umbes 30 tuhat tagasi. Ta lihtsalt ei lähe käima suure külmaga kui plokisoojendust taga ei ole. -27 oli külma ja sierra R4 ei miskit(100Ah aku). - Tegelikult valetan, ma ei proovinud üle kahe korra. Järgmisel hommikul andsin sama külmaga 3x küünalt ja jeeli jeeli jeeli vedas käima...
Mersu seevastu: 3 eelsüüteküünalt olid läbi auto oli seisma jäetud talveks, väsinud 65Ah aku ja läks käima - küll kehvalt ja alguses 3 silindriga, aga käima ta läks. Kahel tuttaval samas näiteks tutikad(alla 2 aasta vanad) bensiinimootoriga konnad ja mõlemad viisin sel hommikul tööle... Auto läbisõit üle 800 tuhande ja ilma mootori remondita...

Firma Transit Connectil näiteks on kasutusjuhendisse kirjutatud et -28ga ei peagi käivituma...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2011 22:38 

JAWAmees kirjutas:
Mondeo 1.8td 66kw mootori kohta on kellegil midagi konkreetset öelda?

Enda kogemus ütleb, et ökonoomsuselt võrreldav volkari 1.9 diisliga aga minekult ja talvel käivitumise poolelt jääb tükkmaad maha. Töökindluse kohta ei oska kommenteerida, mõni kirub maapõhja aga ise olen 6a jooksul vahetanud eelsüüteküünlaid, rihmasid, õli jms kuluosi ainult ja kõik toimib. Ja kindlasti tuleb mondeo puhul valida manuaalkasti ja võimalikult roostevaba masin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2011 20:00 

Mph kirjutas:
JAWAmees kirjutas:
Mondeo 1.8td 66kw mootori kohta on kellegil midagi konkreetset öelda?

Enda kogemus ütleb, et ökonoomsuselt võrreldav volkari 1.9 diisliga aga minekult ja talvel käivitumise poolelt jääb tükkmaad maha. Töökindluse kohta ei oska kommenteerida, mõni kirub maapõhja aga ise olen 6a jooksul vahetanud eelsüüteküünlaid, rihmasid, õli jms kuluosi ainult ja kõik toimib. Ja kindlasti tuleb mondeo puhul valida manuaalkasti ja võimalikult roostevaba masin.

Misasja? 4.5 keskmiselt? Mul mondeo võttis 6.6 keskmiselt... hmm, see et minekut halvustad näitab vist seda, et sul pumpa näpitud? Sest mu mondeo kohta ei saanud kuidagi öelda, et halvasti oleks liikunud..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2011 08:39 

Mina saan keskmiseks kuskil 5.5 kanti mõlema mootoriga, ja pumpa fordil eestis pole küll näpitud aga kui erilist minekut pole ja kütet ei rüüpa siis mine tea...
Taaskord jõuame selleni, et sama mudel ja mootor erinevas seisukorras võib alati erinevalt käituda :D Aga isiklikult eelistaks ikkagi VW diislit kuigi see lärmakam on

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.09.2011 20:51 

krss kirjutas:
Eelmise kommentaari kohta tahaks öelda, et sellist lolli juttu ei tohiks foorumis ajada, sest just nii tekivadki müüdid, et üks oleks nagu parem kui teine. Tegelikult ei ole, kuna kui mootor on korras (kapremondil pole eriti suurt väärtust, kui pärast asja häälestatud pole), ei teki kindlasti kummagagi probleeme. W124 on kulumise osas pommikindel, kuid alumiiniumist otsakaaned pooltel vanadel masinatel ju keevitatud, imelik et selliseid inseneride käkerdisi tervikuna rahvasuus pommikindlateks nimetatakse...
Vastasel korral hakkab aga järgmine inimene foorumites mingit jama ajama, et see ja see auto on jamad, kuna ei käivitu :bs

Vaata, Mercedes oli mul sõitnud viimased 100 000 minu käes ilma mootori külge kätt panemata. Tont teab Ei pihusteid, ei pumba regulli vms. Ainult regulaarne hooldus. Küünlad olid vahetamata kuna talvel ei pidanuks olema vajadust teda käivitada. Ja ikkagi käivitus selle külmaga ja akuga mis oli väga nõrk.

Sierra oli saanud mootori remondi, saanud pärast pumba häälestuse Oisu diislis ja siis vahetult enne sedasama külma talve veel korra - nii igaks juhuks, peal oli suht värske 100Ah aku ja ei läinud käima. Ok, pihustid tõesti ei saanud siis vahetada kui mootori remonti tehti aga no mis siis. Need ei olnud ka õige vanemad seal küljes(ei ole üle 50000 sõitnud).

Aga sinu kohta tundub, et sa ei tea Mercedesest suurt miskit - nimetada inseneride käkerdiseks seda, kui autoomanik jätab otsakaane külge kinnituva rihmapinguti laagri vahetamata, see jääb kinni ja siis murrab sealt otsakaanest tüki välja. Loomulik et miljoni kanti sõitnud autol tahab selline asi vahel vahetamist. Ja nimetada lohaka omaniku tõttu ühe alumiiniumist detaili purunemise pärast kohe tervet autot inseneride käkerdiseks - no ma lihtsalt ei leia sõnu :bs ...

Ja ma ei öelnud et see ja see auto on jama kuna ei käivitu. Ütlesin lihtsalt seda, et Mercedes käivitub lihtsalt iga kell paremini kui Sierra(olen omanud 3 diiselsierrat, kõik peukari mootoriga)... Mulle meeldib Sierra ise väga, muidu ma teda ei hoiaks ja teist samasugust ei ehitaks - küll Merci mootoriga aga ikkagi...

Uus Transit Connect ei ole ka jama, aga auto kasutusjuhendis on kiri, et -28 kraadi ja üle selle külma, ning auto ei peagi käivituma. Ülemus käib ligilähedase külmaga öösiti käivitamas ja ütleb et suht kehvalt venitab käima - auto läbisõit on alla 17 000.

Aga krss, kui sa suudad mu sierra panna -40-ga ilma plokisoojenduseta poolest pöördest käivituma, siis tunnistan enda täielikku võhiklikkust selles asjas ja kuulutan fordi mootori parimaks. :hail -27 on praegu lagi mil olen ta käima saanud 3 küünlaga...

Enne seda talve vahetan Sirtsul starteri, aku, pihustid ja kõik küünlad(kõik asjad lähevad uued).... ja no mitte ei usu, et ta mul ilma soojenduseta - 30-ga käima läheb.... eks siis näis....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.09.2011 22:55 
Kasutaja avatar

Krss, sa pidevalt räägid mingit lapimaajuttu, kuigi mehed kes miskit küsivad obn oma asukohaks märkinud Tallinn,Pärnu,Tartu vms. asukoht. Eestis meil vaevalt nii lihtsalt talviti see -30 tuleb ja kui tuleb siis korra ühe talvejooksul. Seega diislipuhul on normaalne et kütus on tahke ja see ei käivitu. Kannatab selle korra-paar talvejooksul ehk ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.11.2011 21:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul kah vaja mingit odavat asja, mis Saksa viia ja seal kohapeal söitmiseks kasutamiseks. Kindlasti diisel.

Kiire auto24.ee ja söelal on
W124 2.0 vöi 2.5 vb isegi 3.0
Mondeo 1.8 TD
BMW E34 2.4 vöi 2.5
Golfi 1.9td jöi ka silma.

Mida veel? Hinnaks mingi kuni 800vms.
E34 525 pumbad enamasti läbi selles hinnaklassis. 2.4 oleks okei isegi, aga neid vähevöitu.
W124 tavaliselt 4 käiku ju? Sellega Saksas söitmine paras huugamine...
Mondeost ma ei tea midagi
Golfist ma ei tea midagi.

Samas olen oodatud pakkumistele PSi. Eelistaks universaali vöi siis sedaani. VÄhemalt 4 ust.

Saksast ei taha midagi osta, sest siis on diiselauto maks + kindustus juba kallimad kui se 800euri.

krsss, sheeri kogemusi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 13:45 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Mondeo ja e34 asemel pigem Audi C3 või C4 või miks mitte ka B3 või B4

Ma nõustuks kah selle lausega. Mondeo on küll suhteliselt mugav ja ruumi on metsikult aga see 1.8td mootor ei olnud just suurem asi, vähemalt sõbra kogemuste puhul. Tal oli faceliftitud vanem Mondeo universaal, ruumi oli metsikult, sõita oli mugav(välja arvatud rool mis oli jäme nagu neegri emm), ostes oli ees 280000 ja koguaeg oli üks häda teise otsas. Küll ta käis mööda diagostikuid ja esindusi ja keegi ei suutnud seda mootorit normaalselt tööle saada, vahetati nii turbo, pihustid, andurid ja mida iganes veel aga tööle see auto normaalselt ei hakkanudki. Veel suutis tal ABS niimoodi üles öelda, et ühelgi kiirusel enam ratas plokki ei läinud ja nii ta lõpetaski külg ees lumevallis ning neid igasugu vigu oli veel küll ja küll.
Lõpuks suutis selle pika aja peale ja 100000 kilomeetrit väiksema läbisõiduga maha müüa. :)

Audid oleks mugavuse poolest suht hea valik, c4 ja sigar on ikka üli mugavad autod ja kui mõne heas korras sigari leiaks siis see kestaks igavesti kui vähegi hoida. Plussiks on veel roostekindlus, sest kui ikka laksu saanud ei ole siis ei idane ega mädane nad kuskilt otsast. Sigaril peaks sillad kah kestma tublisti kauem kui uuematel VAG-i masinatel.
B4 oleks kah normaalne, kindlasti tunduvalt mugavam kui Golf näiteks ja kui võtad Avanti siis mahub tavaari kah piisavalt sisse.

Golfi kohta veel võiks öelda, et kui sa tahad ikka kiiremini kui 90km/h sõita siis vähemalt bensiinimootoritega variantidel on sul pöörded nii kõrgel, et juhul kui on natukenegi lärmakam summuti all siis pead koos autoga uued kõrvad kah ostma, sest pikematel sõitudel hakkab see ikka tõsiselt närvidele käima ja muidugi mingist ökonoomsusest ei saa kah juttu olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 13:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Ühtegi Audit pole müüa ju. B4 hirmus pisike ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 17:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda ma vaatasin ise ka jah, asjalikeim 2.4 vist hetkel turus. Körged pöörded ja vöimekas mootor viitavad pumbakaane nihutamisele, mida ma nagunii teinud oleks :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis