Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 11:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5580 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 372  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Avariid Eestis
PostitusPostitatud: 04.10.2011 09:28 
Kasutaja avatar

Täna hommikul pani lauluväljaku mäe kõrval buss teel välja. Täpselt puu ja posti vahelt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 11:39 
Kasutaja avatar

Rauno. kirjutas:
Srly? Praegu ei saa teidki remonditud ja sa tahad pmst kõik teed topelt teha.
Pigem peaks autojuhtidele selgeks tegema, et rekkaga pole nii lihtne sõita kui sõiduautoga. Pmst igas teises riigis saavad inimesed sellest aru.

VB jah see tee osa on vale vms aga just nimelt et teise riigi mehed on palju viisakamd. võttame näiteks mingi Tallinnast Tartu või Pärnu poole sõita . kas või 1 eesti numbritega rekka näitab sulle suunda et võid minust mööda lasta ? teiste riikide numbritega küll teevad seda asja ja ongi viisakamad. eesti numbritega veel laseb signaali tagant ja hakkab veel keset teed sõitma et sa jumal eest temast ette ei saaks 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 13:38 

Kurb kuulda, et teile ainult sellised Eesti rekkajuhid silma jäänud. Pole veel õnneks või kahjuks kohanud ühtegi sellist pahatahtlikku rekkameest. Kõik möödasõidud siiamaani probleemitult möödunud ja enamasti näidatakse ka suunda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 13:45 
Kasutaja avatar

juhtidel on see jah kombeks, et annavad suunatulega märku kas võib või mitte. kui parem - luba mööduda(tee puhas), kui aga vasak, siis tuleb vastassuunas masin vastu ja ei ole soovitatav mööda sõita(veoka juhid näevad kõrgemalt paremini). Teiseks kui "tänate" paluks üldiselt mitte ohukaid kasutada(välisriigi juhid vajutavad plokki kohe pm.) vaid kasut suunatulesi - kaks kolm vilgutamist mõlemasse suunda. Kuna olen palju veokatega kokku puutunud - kaasas käinud, siis paluks kui te teate et teie maisn ei kiirenda just teps kähku, siis võiks veoka ikka lasta mööda sõita ja siis välja tulla teele - täiskiirusel + lastis veoka pidurdusteekond ei ole mitte lühike. Emmure - issanda loomaaed on kirju, ei ole viisakaid juhte nii väikeste seas, kui ei ole viisakaid ka suurte seas ;) end of OT.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 15:18 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
VB jah see tee osa on vale vms aga just nimelt et teise riigi mehed on palju viisakamd. võttame näiteks mingi Tallinnast Tartu või Pärnu poole sõita . kas või 1 eesti numbritega rekka näitab sulle suunda et võid minust mööda lasta ? teiste riikide numbritega küll teevad seda asja ja ongi viisakamad. eesti numbritega veel laseb signaali tagant ja hakkab veel keset teed sõitma et sa jumal eest temast ette ei saaks 8)

Vähe ot veel, aga ma küsiks siis nii pidi, kas kuskil seadustes on kirjas, et veokijuhile lasub kohustus sulle või mõnele muule neerudoonorile üldse suunda näidata?
Ei ole, eks? Seega ei tasu eriti toriseda selle üle.
Ja üldiselt meite maal on millegi pärast vähe sõiduauto juhte, kes üldse selllest suuna näitamisest aru saavad. Küll hakkatakse vasaku suuna näitamisel mööduma ja muid trikke tegema, parema suuna näitamisel pidurdama jne...
Isiklikult näitan rahulikule juhile alati, kui tee vaba. Aga neile kes tõmblevad küll vasakule-paremale, ei näita ennast peeglist, vilgutavad, pasundavad jne jne, no sorry selljuhul saa ise hakkama.
Igaks juhuks ütlen ka, et aastas läbin vähe suurema autoga ~100 000 km. Nii siin, kui sealpool.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 15:46 

Põrutan kah veel siia OT'd otsa.

Ei ole vaja veokale nii p*rse ronida, et ette ei näe. Hoia 3-4 autopikkust vahet, sellega näed piisavalt ette ja saad juba veoka taga hoo üles võtta ja siis ilusti mööda visata. Lisaks märja teekatte korral ei tatista veokas auto nina ja esiklaasi nii palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 16:57 
Kasutaja avatar

No okei aga sellel juhul oli ju linna sõit siis peab nagu kaarega sõitma neid veokeid et sellist asja ei juhtuks nagu selle punasega e30ga juhtus?
mis te arvate et omanik mingi heameelega ronis sinna pimeda nurka ja jäi sinna ootama kuna see rekka talle sisse astub?

praegu te kqik mingi jaa see on hea ja seda ei ole vaja teha oelks see asi teil juhtunud te neid veokeid kritiseeriks veel hullemini. nii kaua kui endal pole juhtunud siis jumalt p.... ju kõigest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 17:39 

Ma konkreetselt ei tea, kuidas seal see juhus oli, aga paljud sõidukajuhid näiteks lõikavad ka veidike kõrvalsõidureast sõidurada, et teekond 5mm lühem oleks, arvestamata sellega, et kõrval olev suurem liikur vajab just seda ruumi, mis tema oma lõikamisega ära võtab. Kogenumad suurema liikuri juhid kas kiirendavad natuke kõrvalrajal olijast ettepoole, et sõidukajuhti natuke tagasi suruda või pidurdavad oma rea kinni ja lasevad sõidukajuhi enda ette, et siis tema taga kurv, pööre vms ära võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 23:26 
Eliit

skyaudi kirjutas:
Iff kirjutas:
Aga mõnele ju kohe meeldib rekka küljeall paremas nurgas sõita. Peegli pimedasse nurka mahub tavalisel veokal kusjuures täitsa tavaline linnamaastur ära. Alles reedel pidin ühe Huidai Santa Fe samamoodi kõveraks sõitma. Alguses oli parem rida tühi ja kui otsustasin ise sinna minna nagu veokal kohustuslik siis tuli ei tea kust signaal ja Huidai vend siis kiirendas mu kõrvalt minema. Kaua ta seal pimedas nurgas sõitnud oli, kust ta sinna üldse tuli.. ei mina tea.

Mingi poole kohaga koomik oled vist, rekka pime nurk on ikka rekkajuhi probleem, pane omale lisapeeglid, kui muidu ei oska, xui ma tean, kus su saral see pime nurk on.

Nahh, mul targematki teha kui lisapeegleid külge pookida ja veelvähem neid koguaeg jälgida. Ise oled igapäevaselt veokiga nt Tallinnas sõitnud, ainult linnavahel, sealhulgas ka kesklinn olenemata kellaajast (näitena ka tipptund jms).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.10.2011 01:19 
Kasutaja avatar

Tõsi ta on, et mõtlemisvõimelisi juhte on vähe liikluses. Ma olen alati olnud sellepoolt, et tuleb oma tuttavaid ja sõpru sobival võimalusel harida, kuidas käituda liikluses. Tuleb lihtsalt mõista, et mõnele inimesele on autosõit ainult teooria, mida koolis õpetati.
Kui bemmivend süüdi peaks jääma, siis mina tema asemel vaidlustaks selle kohtus!

Kes on TÕELINE rekkamees- kantrimuusika, sajad ja sajad kilomeetrid teel, meelelahutuseks ajakirjad 18+.
Ta on tõeline maantee kuningas, ei karda vihma ega lund... See kes eelimisel talvel Tallinn-Tartu maantel oma oma veokiga mööda pressis minu järel sõitvast veokist ja siis ka minust. Meie rumalad, kes jäise ja soolamata teeolude tõttu 75-80km/h sõitsime olime nõrgad... Kuni ajani, kui sellele vaprale veokijuhile järele jõudsime... Kiirus 40km/h... Arvatavasti võttis tal korra vibama ja siis tuli maapeale tagasi. :D
Rekkameeste enesekindlusest annab märku see, kui palju oli neid eelmisel talvel kraavis! Kohati oli tunne, et päevas mitu rekkat kohe! Ja kui neid ükspäev enam ei olnud seal kraavis, siis said aru, et tuleb sõita kiirusega 75-80km/h ja vajadusel oma reis pikemaks venitada. Aga selleks kulus neil mitu nädalat ja mitu teelt väljasõitu.

Pokemun: See lõikamine on vajalik, et viimane telg ei lõikaks veel rohkem kui see 5mm. Kui need mehed hakkaksid sõitma sõiduatojuhi kombel, siis oleksid paljud asjad katki! Kusjuures, Eesti teed ei ole kitsad!!!! Need kes seda arvavad, võiksid minna uuesti platsisõitu tegema, või laskma silmad üle kontrollida. Tallinn- Tartu mnt. kaheralisele mahub 3 autot kõrvuti, ometi seda ei suudeta ilma plekimõlkimiseta teha!

Kokkuvõtteks, oinaid on mõlemal poolel, rekkajuhtide miinuseks räägib harjumus, mis tekib pikkadel sõitudel. Harjumus teatavasti on halb asi. Pluss see rekka ise, kui see käest läheb... ega siis ei olegi kedagi süüdistada kui vanajumalt ennast, või kehva teehooldust. Songisepp vist ei tegutse enam...

Miks ei näidata Eest teedel rekkajuhtide poolt möödasõidu võimalusel suunda? Elu on kallis ja palju sa ikka vilgutad, kui see saamatu ei suuda möödasõitu teha. Hiljem jääd süüdi ka veel, kui see põhupea haagise alla kinni sõidab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.10.2011 10:25 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
skyaudi kirjutas:
Iff kirjutas:
Aga mõnele ju kohe meeldib rekka küljeall paremas nurgas sõita. Peegli pimedasse nurka mahub tavalisel veokal kusjuures täitsa tavaline linnamaastur ära. Alles reedel pidin ühe Huidai Santa Fe samamoodi kõveraks sõitma. Alguses oli parem rida tühi ja kui otsustasin ise sinna minna nagu veokal kohustuslik siis tuli ei tea kust signaal ja Huidai vend siis kiirendas mu kõrvalt minema. Kaua ta seal pimedas nurgas sõitnud oli, kust ta sinna üldse tuli.. ei mina tea.

Mingi poole kohaga koomik oled vist, rekka pime nurk on ikka rekkajuhi probleem, pane omale lisapeeglid, kui muidu ei oska, xui ma tean, kus su saral see pime nurk on.

Nahh, mul targematki teha kui lisapeegleid külge pookida ja veelvähem neid koguaeg jälgida. Ise oled igapäevaselt veokiga nt Tallinnas sõitnud, ainult linnavahel, sealhulgas ka kesklinn olenemata kellaajast (näitena ka tipptund jms).

Siin on konkreetselt öelda rekkameeste arvamust sest neil on uudki teha kui peeglitesse vaadata. selle lause järgi ma jareldab et vaesekene bemm on küll sellise mõtlemisega rekkamehe kätte saatunud.
Teine kord IFF tuleb sulle bemmi sisse sama moodi suurem auto ja ütleb et sorry IFF mul oli muudki teha kui vaadata peglise oled sa oma junni seal kõrval või mitte. ja mis sa siis teed ? kui mitte ohkad ja ahkad siin et sul oli õigus aga õigustati rekka mehe :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.10.2011 11:09 

Pilt

Tehke omale eraldi teema üksteisele ärapanemiseks :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.10.2011 11:58 

MDB kirjutas:
Pokemun: See lõikamine on vajalik, et viimane telg ei lõikaks veel rohkem kui see 5mm. Kui need mehed hakkaksid sõitma sõiduatojuhi kombel, siis oleksid paljud asjad katki! Kusjuures, Eesti teed ei ole kitsad!!!! Need kes seda arvavad, võiksid minna uuesti platsisõitu tegema, või laskma silmad üle kontrollida. Tallinn- Tartu mnt. kaheralisele mahub 3 autot kõrvuti, ometi seda ei suudeta ilma plekimõlkimiseta teha!

Ma rääkisin nendest meestest, kes sõidukaga lõikavad, mitte veokaga!
Mul on endal C-kati load käes, korduvalt sõitnud D'kati liikuriga ja mõned korrad ka CE'ga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.10.2011 19:48 
Kasutaja avatar

Keegi oli bõmmi järvevanal posti ja külili sõitnud.
Mõni kohalik äss?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2011 15:16 
Kasutaja avatar

Ca 20 minutit tagasi mustamäel enne kaja bussipeatust. Volvo hakkas vist vasakule pöörama ja buss tuli tagant sisse.
http://www.upload.ee/image/1712136/Pilt000.jpg

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5580 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 372  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis