DevilDeVille kirjutas:
eks neid naisi ole autoomanikena sama erinevaid kui mehi. a ühe näitena naise mõtlemisest ja põikpäisusest tooks juhtumi autoostmisest - tegelane otsustas oma napilt 35000 km sõitnud euroopa mõistes keskklassi auto maha müüa (oma klassi priimus helmutite maalt) ja kiiresti oli vaja asemele osta astme võrra väiksem (samuti oma klassi parimaid, sedapuhku jaapanist). kõik asjast vähegi taipavad inimesed soovitasid mitte osta seda uut ja väiksemat, kriteeriumiks polnud mitte masina väiksus, vaid kuu aja pärast toimuv mudeliuuendus. ja ei miskit, ikka osteti ära jonnakas nägu peas.
Ei tahaks küll õelda, et tegemist oleks automaatselt vale mõtteviisiga. Mu tuttav ostis siis kui uus Lexus GS välja tuli just nimelt vana mudeli. Põhjused olid järgmised:
1. Sai allahindluse
2. Vana mudeli puhul on esimeste aastate vead likvideeritud
3. Keegi enam ei vahi kuna tegemist on vana mudeliga (ok, mõnele on see ehk miinus)
4. Subjetiivne tegur (vana mudel meeldib lihtsalt rohkem)
Ei leia ka, et eriliselt järelturg kehvem oleks. See loeb rohkem siis, kui sõidad autoga ainult 1-2 aastat. Kui juba 4-5 aastat, siis on vahed väiksemad (võib olla teeb isegi sama välja, kui arvestada allahindlust). Uus GS maksab alates 700 tuhat, vana said siis kätte vist 500 ja üles natuke (ei mäleta täpselt). Praegu müüakse järelturul uut GS-i vist alates 350 tuhat ja eelmise mudeli lõpuaasta mudeleid hinnaga 150-250 tuhat.
Ise olen ka uute autodega sõitnud. Odavamate mudelitega küll kui GS ja võin õelda ainult seda, et ainult üks asi on kindel - auto hind langeb nii ehk naa. Ainus vahe on, et kui osta mingi kallis kasutatud auto (juhul, kui inimene eelistab vana luksusautot uuele tavaautole), siis saad veel remondirõõmud samuti kaasa. Tänapäeva auto naljalt ilma muredeta üle 100 tuhande ei sõida. Õigemini sõidab, aga vajab kulukaid teenindusi.
Teemase, siis mina eriliselt soo järgi inimesi ei lahterda. Kõike ei peagi oskama. Enamus teist siin istub ka pidevalt hommikust õhtuni arvuti taga, aga kui paljud teist programmeerida oskavad?