Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 39 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: jagage kogemusi trahvi otsuse kaebamisega maakohtusse...
PostitusPostitatud: 30.03.2011 22:24 

kaabakaz kirjutas:
Indrek Sirk liiklusõigusbüroo. Viimati oli nõu täitsa tasuta, helista ja uuri.

Kulud on suured, vastulause esitamine advokaadi poolt oli juba päris kopsakas summa + kohtu- ja ajakulu.
Parimal juhul kergendatakse su karistust. See tähendab, et kohtukulusi tagasi ei saa ja rikkumine jääb ikkagi.

Olen ise kainud kohtus nii monedki korrad oma rikkumistega, yhe korra ainult jaetud karistus muutmata... Ja seda siis turvavoo kohta tehtud otsuse puhul, sisuliselt minu sona ei arvestatud yldse ja politsei vaanas trahvi niisama ara..
Viimase kiiruseyletamisega, kus moodasoidul olin ja korvalolev takistas ning kiirust lisasin ja siis sellega radaris olin, siis vahendati 6000 eek ja 2 kuud jalameest 3600 peale ja 1
Kuud jala lootsin kyll, et kohus tyhistab yldse ara, kuid eks oma osa oli ka selles, et kehtivaid kiiruseid oli all juba 5 tykki ja see oli kuues.. 3x oli enne 21-40 yle ja 2x -20 km

Seoses maakohtu otsuse edasi kaebamisega uurisin ka kaitsja voimalusi ja sirk/maanovali tahtsid tootasu1500 eek tund kokku siis mingi 3-5 kilo...

Kui raha trahvi maksmiseks ei ole, siis soovitan koigil edasi kaevata otsus ja koikvoimalikud toimingud alati viimastel paevadel teha, kokku saab venitada mingi 5-6 kuud ja kindlasti odavam, kui kohtutaitur...

Kui vahekenegi moistlik karistus maaratakse on motekas see niisama ara maksta ja eks annab ka kaubelda koha peal korrakaitsjatega... 39 km/h kiiruse eest sain 900 eek... Ja kui karistus ebaproportsionaalselt suur, siis see juba pohjus, millega kohtusse minna, kohtus plussiks ka see, kui varasemad karistused on tasutud oigeaegselt...
Siiamaani ennast alati ise esindanud ja moned korrad on trahv ka ara tyhistatud... Vahtraleheta soidut eest korra ja siis tuledeta soidu alustamine ja juhiload ei olnud kaasas...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2011 00:07 
Kasutaja avatar

Mani kirjutas:
mis aastal see oli? igaljuhul praegu kui edasi kaevata, siis load jäävad kehtima kuni kohtuotsuseni.
jonathan-i jutt tundub selline poolik. ma just mõtlen seda, et kui sa said otsuse kätte ja uimasid niisama, siis kuidas sa luba tagasi nõudma hakkasid? kui sa 15 päeva jooksul edasi ei kaeba siis see tähendab et sa oled otsusega nõus ja edasi kaebamisele ei kuulu.

juristi juurde läksin kohe, kui sain teada sellest, et load hoiule vaja viia. Mul oli aasta 2004-2006. Täpselt ei mäleta enam.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.05.2011 06:14 

Keegi, kes kunagi seda jagas, äkki saaks ka blanketi ja kiire õpetuse PS'i. Vaja tuttavat aidata, kes esimese rikkumisena kiirust ületas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.10.2011 19:16 

näe komistasin vana posti otsa,

minu jura lõppes siis nii:
käisin kohapeal, anti plankett, (täida ära too tagasi)...
mõne kuu pärast tuli kohtukutse, advokaati palgata ei raatsinud...
kohtusaalis küsis ment paar idiootset küsimust ja mina rõõmsalt vastasin,
siis küsiti mult et kas on midagi lisada: ma vastasin ei... (mis oli suur viga,sest enam sõna ei anta, et kui teil lubatakse rääkida, rääkige kohe kõik, sest see on viimane rääkimine)
peale seda anti sõna mendile ja uskuge, nemad ennast tagasi ei hoia ja siis sa ennast kaitsta enam ei saa...
ja oligi kohtuistung lõppenud...

kui algul oli karitstus 800€ ja 4 kuud load
siis ment pani, et kuna kahetsen oma tegu et rahatrahv jääb samaks aga teeme siis 3 kuud load
kohtunik aga oli mõistlik tädi ja lõpptulemus oli 600€ ja load jäid mulle...

nii et tasus käimist, kuigi ma magasin oma kaitsmise maha, aga no esimese korra kohta on ehk andestatav :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.03.2012 13:54 
Kasutaja avatar

Kui edasi kaevata , kas siis on v6imalus , et karistus läheb äkki suuremaks?

Oli see kiiruseületuse lõige 2 , mitte vähem kui 37 kmh üle asulas.
Tegin ka vastulause , aga karistuseks tuli siis 2 kuud juhtimisõiguse ära v6tmist. Trahvi kohta ei sõnagi.
Kui ma edasi kaeban , äkki siis panevad trahvi ka juurde?

Muidu rikkumisi on üksjagu olnud , aga viimasest kiiruseületusest on möödas mingi 2 aastat , kuid öeldi , et see on aktiivne kuna on maksmata.

Mis Te arvate , kas saaks kuidagi ühe kuu peale tingida ? Jama lugu ka , suvi tuleb jne...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.03.2012 14:53 

Minu tutvusringkonnas üks vahtralehtedega (ja alkoholijoobes) vahele jäänud juht tahtis edasi kaevata. Tema sõnul lootis ta vähendada rahatrahvi ja lubadeta olemise aega. Kohtusaali astudes tahtis kohtunik tal tõsta karistusi, kuid lõpuks jäi see muutmata. Ta oli nõu küsinud advokaadilt.

Toimus see vahelejäämine 2011 suvi, kohtuskäik sügis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.03.2012 15:21 

Tanel kirjutas:
2010 või 2011 kaebas mul ka üks tuttav täispeaga eest ära sõitmise edasi ja karistust suurendati algsest märgatavalt.

Ma olen neid kohtulahendeid liiklusalastel rikkumistel paari saja juures läbi lugenud ja mitte yhte korda ei olnud karistust suurendatud, see jutt täielik ps

saada inimese nimi, kellel selline juhus oli, ma tahaks päris näha, võib saata ka ps ja ma loen kohtulahendi läbi...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2012 04:01 
Kasutaja avatar

mx7k kirjutas:
Minu tutvusringkonnas üks vahtralehtedega (ja alkoholijoobes) vahele jäänud juht tahtis edasi kaevata. Tema sõnul lootis ta vähendada rahatrahvi ja lubadeta olemise aega. Kohtusaali astudes tahtis kohtunik tal tõsta karistusi, kuid lõpuks jäi see muutmata. Ta oli nõu küsinud advokaadilt.

Toimus see vahelejäämine 2011 suvi, kohtuskäik sügis.

mul oli juhus, kui kohtunik lahutas algul meelt mu mõnitamisega. hiljem küsis, kas ma soovin, et kohus hakkaks uuesti menetlema, või lepin politsei poolt tehtud otsusega. kuna olin varem saanud iga kord leebema karistuse, soovisin uuesti läbivaatamist. kiire paus ja uus otsus oli "Menetlus käesolevas asjas lõpetada." olen suhteliselt kindel, et kohtunik sai kohe algul sellest aru ja proovis mind lihtsalt üle kavaldada.

Ja üldsegi liiklusalaste teadmistega advokaate on Eestis ühe käe sõrmedel, see et mingi advokaat soovitab sul midagi, on suht 50/50. mulle andis üks tartu advokaadi büroo omanik ikka väga halba nõu. vedas, et endal oli veits rohkem mõistust kui tollel.

moribundity kirjutas:
Tanel kirjutas:
2010 või 2011 kaebas mul ka üks tuttav täispeaga eest ära sõitmise edasi ja karistust suurendati algsest märgatavalt.

Ma olen neid kohtulahendeid liiklusalastel rikkumistel paari saja juures läbi lugenud ja mitte yhte korda ei olnud karistust suurendatud, see jutt täielik ps

saada inimese nimi, kellel selline juhus oli, ma tahaks päris näha, võib saata ka ps ja ma loen kohtulahendi läbi...

+1
ja üleüldse kui satudki halva kohtuniku otsa kel paha päev, on sul võimalus jällegi edasi kaevata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2012 07:01 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Kui edasi kaevata , kas siis on v6imalus , et karistus läheb äkki suuremaks?

Oli see kiiruseületuse lõige 2 , mitte vähem kui 37 kmh üle asulas.
Tegin ka vastulause , aga karistuseks tuli siis 2 kuud juhtimisõiguse ära v6tmist. Trahvi kohta ei sõnagi.
Kui ma edasi kaeban , äkki siis panevad trahvi ka juurde?

Muidu rikkumisi on üksjagu olnud , aga viimasest kiiruseületusest on möödas mingi 2 aastat , kuid öeldi , et see on aktiivne kuna on maksmata.

Mis Te arvate , kas saaks kuidagi ühe kuu peale tingida ? Jama lugu ka , suvi tuleb jne...

Kui sa said selle karistuse kiirmenetluse korras, siis on see VÄHEMALT 25% väiksem, kui tavamenetluse raames. Proovi muidugi kaevata. Aga kui terve suvi trolliga sõidad, siis ära meid süüdista :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2012 08:58 
Kasutaja avatar

tuust kirjutas:
Kui sa said selle karistuse kiirmenetluse korras, siis on see VÄHEMALT 25% väiksem, kui tavamenetluse raames. Proovi muidugi kaevata. Aga kui terve suvi trolliga sõidad, siis ära meid süüdista :kill

Vaat kõikse kehvem lugu on see , et nendel marsruutidel kus mina siin Rakveres liigun polegi trolliliine.

Teine jama oli veel see , et kirjutasin protokolli alla , et soovin otsust meilile , kirjutasin ütlustesse seda ja pärast kirjutasin vastulauses ka seda. Käisin siis mölisemas seal ja nad olid veel otsuse peale kirjutanud , et saadetud mailile. Ainuke nali , et minu postkasti see ei jõudnud.

No kurivaimküll , mis ma siis teen :D`?

See , et ma trahvi ei saand on juba nali omaette , aga selle 2 kuud v6iks vähemaks saada .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2012 11:48 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
tuust kirjutas:

Vaat kõikse kehvem lugu on see , et nendel marsruutidel kus mina siin Rakveres liigun polegi trolliliine.

Teine jama oli veel see , et kirjutasin protokolli alla , et soovin otsust meilile , kirjutasin ütlustesse seda ja pärast kirjutasin vastulauses ka seda. Käisin siis mölisemas seal ja nad olid veel otsuse peale kirjutanud , et saadetud mailile. Ainuke nali , et minu postkasti see ei jõudnud.

No kurivaimküll , mis ma siis teen :D`?

See , et ma trahvi ei saand on juba nali omaette , aga selle 2 kuud v6iks vähemaks saada .

see, et sul mailil pole saab liigitada nii tehnilise vea alla (kiri ei jõudnud kohale), kui ka rämpsposti eksituse alla, kui ka pahatahtlikkus (sa ise väidad, et pole saanud). Samas, peaksid sa saama ka politseisse pöördudes selle otsuse sealt paberkandjal.

Ütlen sulle veel kord- kui sa pole just puhas poiss, siis si77a torkida ie maksa- läheb haisema. Kuna sulle pole eriti ülekohut tehtud ja karistusest sa ei pääse, siis võib asi veel hullemaks minna. Ja kuna sul on olnud varem maksmisega probleeme, siis ilmselgelt ei hakka nad sulle trahvi tegema, kuna sa lased nad üle...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2012 13:08 
Kasutaja avatar

Noh see praegune karistus on ka selline , et tuleb lihtsalt vaikselt ja viiskalt liigelda kaks kuud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2012 22:58 
Kasutaja avatar

Tere,

jutud, et kohus karistust suurendab, ei pea paika. Kohtuväline menetleja (st Politseiamet) teeb otsuse ja kui tundub, et see ei ole rikkumisega proportsioonis, siis on võimalik kaebusega kohtusse pöörduda. Juhtimisõiguse äravõtmine on määratud enamasti lisakaristusena ja on võimalik selle tühistamist taodelda. Lõivu vms kaebuselt maksta ei tule ja muid kohtukulusid ka ei kaasne.

Kui vajad sellises asjas abi, siis võid mulle kirjutada haaarold ät hotmail.com. Kui see mõne kannatanu jaoks oluline on, siis lõpetasin õigusteaduse baka, töötasin Harju Maakohtus ja hetkel olen magistrantuuris. Olen varem inimesi samades asjades aidanud ja on rahule jäädud. Selliseid on palju, kel sissetulek lubadest sõltuvuses on. Kohtu huvi ei ole inimest erinevate karistustega kiusata ja lube ära võtta, vaid teha selgeks, et inimene oma teost õppust võtab ja eksimused ei korduks.

tsaar

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.03.2012 11:13 
Kasutaja avatar

tsaar kirjutas:
Kohtuväline menetleja (st Politseiamet) teeb otsuse ja kui tundub, et see ei ole rikkumisega proportsioonis, siis on võimalik kaebusega kohtusse pöörduda. Juhtimisõiguse äravõtmine on määratud enamasti lisakaristusena ja on võimalik selle tühistamist taodelda.

tsaar

Huvitav jah , mul mingit trahvi ei tehtud , ainult juhtimisõiguse peatamine kaheks kuuks. Vot ei oskagi enam mõelda , kas kaevata edasi v6i mitte. Muidu saaks juba juuni alguses tagasi.

Nad ju ei saa seda juhtimisõiguse ära v6tmist tyhistada , kuna siis ei jääkski mulle enam mingit karistust alles?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.03.2012 12:09 
Kasutaja avatar

tsaar kirjutas:
vaid teha selgeks, et inimene oma teost õppust võtab ja eksimused ei korduks.

tsaar

Kuidas seda tehakse?

Piisab lihtsalt sellest, et seda pisarsilmil lubad, või on mingid peenemad tehnoloogiad välja mõeldud?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 39 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis