Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 21:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918 ... 1021  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2011
PostitusPostitatud: 15.11.2011 19:34 

Kujutan ette, et korralikult närvi ajavad sellised tüübid kes minema sõidavad..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 19:57 
Kasutaja avatar

Täna oleks peaaegu rongi alla jäänud, autoga. Sõitisn raudtee ylesõidust yle(tõkkepuuga ja fooriga), tuled ei põlend, tõkkepu yleval ja mingi 5sec hiljem peeglisse vaadates kimas sealt kaubarongi vedur yle :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 20:09 
Kasutaja avatar

Sa profilaktimõttes vasakule-paremale-vasakule ei vaata? Meil raudtee ülesõidud võsadest puhtaks tehtud,et oleks hea vaadata...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 21:55 
Kasutaja avatar

Läänemaal pole juba 8 aastat mõtet vaadata :D Viimane reisirong läks 95 ja kaubarong siis mingi 2003 umbes. Ja vanasti oli hea arvet pidada. Kui isa oli kodus, siis polnud ka vaja vaadata :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 22:17 
Kasutaja avatar

http://www.postimees.ee/633436/com/sunnipaev-loppes-tapmise-ja-ohvri-suutamisega/

täiesti masendav.

tean neid vendasid nooremast ajast.
no ei suuda mõista.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 22:44 
Kasutaja avatar

losted kirjutas:
Täna hommikul oleks rõõmsa paugu maha pannud, sellest tekkis ka küsimus, et kes oleks süüdi jäänud, hakkasin keerama teepeale välja paremale, vasakult autot ei tulnud ja hakkasin liikuma, nii kui teepeale sain vaatasin,et mida hekki, rekka teeb bussist möödasõitu, (rekka oli minu sõidusuunas), õnneks sain täpselt seisma, oleks hetk hiljem pidurdanud oleks selle nissani ka loojakarja saatnud :D, kuid kes oleks selles õnnetuses süüdi jäänud?, kõik toimus täpselt asulas sees.

Rekkajuht oleks jäänud 100% süüdi! Uues seaduses on sees, et ümberreastuja/möödasõitu sooritav juht vastutab täielikult manöövri ohutuse eest. Pluss tema on rekka on vastassuunas, kus ta ei peaks olema! Raskendavaks asjaoluks kindlasti asulas möödasõidu sooritamine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 23:03 
Eliit

Kõrvalteelt peateele keeraja peab veenduma selle ohutuses ja kui keegi on nö möödasõidul ja sa ette keerad siis jääd sina süüdi. Peateel liiklejal on nagunii eesõigus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 23:09 

Kivissaar kirjutas:
http://www.postimees.ee/633436/com/sunnipaev-loppes-tapmise-ja-ohvri-suutamisega/

täiesti masendav.

tean neid vendasid nooremast ajast.
no ei suuda mõista.

Mis ajast on asulas möödasõidu tegemine keelatud? Sa võid ühesuunalisel tänaval vastassuunas külg ees ka sõita, ja kõrvalteelt peab sulle teed andma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 23:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Kirun natuke sakslasi siis...

Üleeelmine nädal vms ussipesas(Köln,Düsseldorf, Leverkusen jne jne see kant) oli ummik, mis pole iseenesest mingi ime. Aga ummik sai läbi ja sai hoo üles(mul oli mingi 20t seljas vist ehk kokku veits alla 40t värki), siis hakkasid köik pidurdama. Nii et veokate kärudel rattad blokis ja terve bahn sinist tossu täis. Ma sain napil napilt vasakule keerata, muidu oleks ilusti eessöitvale veokasse koogiks söitnud ennast. Miks pidurdati? Sest mingi pisike ja veokas said kergelt kokku keset teed... Sinna äkkpidurdusse jäi nii mönigi auto sisse.... Tükk aega oli ärev olla :)

Aga mis närvi ajab, on see, et kui bahni peal avarii tehakse Saksamaal, siis frits lööb kohe tee kinni ja suunab bundeka peale. No 3 rida kohe üheks, jälle mitu km stau'd. No okei vöib ju bundeka peal ka söita veits...AGA kuradi saksa küla tee peal peab ju veokaga 60ga söitma, millest keegi kinni ei pea tegelt eriti, aga möni frits ikka on patrioot ja kössutab, omal taga mingi kilomeeter vöi 2 järjekorda. Ja minu söiduaeg kulub ja edasi ei saa....

Ja see A1 ei saa ka kunagi valmis vist, koguaeg remondivad - jälle edasi ei saa.

Näiteks Saksamaal saab tavaliselt 9-tunnise päevaga mingi 600km, siis Prantsusmaal saab ilusti 750km kanti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 23:32 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Kõrvalteelt peateele keeraja peab veenduma selle ohutuses ja kui keegi on nö möödasõidul ja sa ette keerad siis jääd sina süüdi. Peateel liiklejal on nagunii eesõigus.

Uus seadus!!! Möödasõitja vastutab täielikult!
Ok tema tuleb kõrvalteelt, kui nad aga nii äkki kohtusid, kus siis rekkamees teab, et ta kõvalteelt tuli?! Ok nägi, et tuleb, siis ta ei oleks tohtinud üldse möödasõitu alustada.

Kui teile tuleb peateel vastasuunas sõiduk vastu ja sõidab sulle otsa, kas siis sina jääd süüdi? Sõiduauto pidurdusteekonnaks koos reageerimisega loetakse 25 meetrit, kiiruselt 50km/h. Nii kui nüüd oleks avarii olnud, siis keegi kas tegi möödasõitu piiratud nähtavusega kohas või oli kiirus lubatust tunduvalt suurem!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 23:53 
Moderator
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Iff kirjutas:

Ok tema tuleb kõrvalteelt, kui nad aga nii äkki kohtusid, kus siis rekkamees teab, et ta kõvalteelt tuli?! Ok nägi, et tuleb, siis ta ei oleks tohtinud üldse möödasõitu alustada.

Kui teile tuleb peateel vastasuunas sõiduk vastu ja sõidab sulle otsa, kas siis sina jääd süüdi? Sõiduauto pidurdusteekonnaks koos reageerimisega loetakse 25 meetrit, kiiruselt 50km/h. Nii kui nüüd oleks avarii olnud, siis keegi kas tegi möödasõitu piiratud nähtavusega kohas või oli kiirus lubatust tunduvalt suurem!

Loll jutt. Uues liiklusseaduses pole sel teemal miskit muutunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 23:54 

Mis jutt nüüd käib? Ehk siis ma kuskil maantee ääres võin puu taga oodata ja siis mõnele möödasõitu sooritavale autole ette keerata ning tema süüdi? Ma kardan, et asjad pole päris nii.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2011 23:59 
Kasutaja avatar

saarlane kirjutas:
Kirun natuke sakslasi siis...

Üleeelmine nädal vms ussipesas(Köln,Düsseldorf, Leverkusen jne jne see kant) oli ummik, mis pole iseenesest mingi ime. Aga ummik sai läbi ja sai hoo üles(mul oli mingi 20t seljas vist ehk kokku veits alla 40t värki), siis hakkasid köik pidurdama. Nii et veokate kärudel rattad blokis ja terve bahn sinist tossu täis. Ma sain napil napilt vasakule keerata, muidu oleks ilusti eessöitvale veokasse koogiks söitnud ennast. Miks pidurdati? Sest mingi pisike ja veokas said kergelt kokku keset teed... Sinna äkkpidurdusse jäi nii mönigi auto sisse.... Tükk aega oli ärev olla :)

Aga mis närvi ajab, on see, et kui bahni peal avarii tehakse Saksamaal, siis frits lööb kohe tee kinni ja suunab bundeka peale. No 3 rida kohe üheks, jälle mitu km stau'd. No okei vöib ju bundeka peal ka söita veits...AGA kuradi saksa küla tee peal peab ju veokaga 60ga söitma, millest keegi kinni ei pea tegelt eriti, aga möni frits ikka on patrioot ja kössutab, omal taga mingi kilomeeter vöi 2 järjekorda. Ja minu söiduaeg kulub ja edasi ei saa....

Ja see A1 ei saa ka kunagi valmis vist, koguaeg remondivad - jälle edasi ei saa.

Näiteks Saksamaal saab tavaliselt 9-tunnise päevaga mingi 600km, siis Prantsusmaal saab ilusti 750km kanti.

mis seis poolas jne on kas juba libe,hakkan ka nädalapärast eesti pool tulema,kas kannatab suvekaga sõita või peab talvekad ostma kohapealt?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2011 00:41 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:

:hail :hail huumor

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2011 00:48 
Kasutaja avatar

eclipse kirjutas:
Mis jutt nüüd käib? Ehk siis ma kuskil maantee ääres võin puu taga oodata ja siis mõnele möödasõitu sooritavale autole ette keerata ning tema süüdi? Ma kardan, et asjad pole päris nii.

Mitte ette, vaid vastu :D (parempööre)
See tegelikult on koguaeg nii olnud, kuid uus seadus värskendab. Maanteel on piiratud nähtavusega kohas möödasõidud keelatud ja kõrvalteed märgistatud.
Konkreetne kõsimus oli asulas toimunud möödasõidu kohta!

Selgitus: http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=33890239
Vaata 8 käsku, jutt küll manöövrist reastumisel, kuid antud ohutuse mõiste kehtib igasuguse manöövri kohta. "Manöövrist tuleneva ohu välistamise kohustus on täielikult manöövrit sooritaval juhil"

See on ju nii lihtne... Kui ma näen piisavalt ette, siis ma võin möödasõidu sooritada, aga kui ees on kurv, siis ma ei näe ju mis sealt võib tulla!(möödasõitjana)
Ja kui mulle see möödasõitja äkki vastassuunast vastu tuleb, kas ma siis olen süüdi? :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918 ... 1021  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis