Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 00:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 55 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Opel Vectra B 1.6i 1995, KirillD
PostitusPostitatud: 21.11.2011 23:36 
Kasutaja avatar

Mees, ole hea ja tee tagatuled korda :D bagariidid peaksid täies laiuses põlema

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2011 00:19 
Kasutaja avatar

Oolrait boss, ma kusjuures mõtlesingi et kuradi kahtlane värk, et tegelikult nagu peaks põlema ikka kogu triibu ulatuses, samas paar Obljäädi nägin veel linnas ja neil põles nagu minul, seega arvasin, et nii peabki olema.

Võrru jõuan siis timmin selle asja ka ära ;).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2011 21:30 
Kasutaja avatar

Kuule Su Opel on praegu nii risti ees kõnniteel kui saab veel. Hea, et poest tulles õllet täis kilekotiga tagastanget kaasa ei võtnud :D Tagumiste uste liistud juba niigi kellelegi ette jäänud ja kaasa võetud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2011 21:48 
Kasutaja avatar

Ei ole ta midagi risti ees, mööda saab täitsa kenasti :D. Võtad tagastange kaasa, siis ongi hea, rohkem põhjust FL stange muretseda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2011 22:43 

Kirill, sa ei pea enam autot nii parkima. See masin läheb starterist ka käima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2011 23:36 
Kasutaja avatar

Harjumus :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.11.2011 05:58 
Kasutaja avatar

noh, pill juba müügis & vaatad uue poole? 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.11.2011 13:55 
Kasutaja avatar

Not that i know :D ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2011 21:02 
Kasutaja avatar

Käisin garaazis vähe Obljäädiga jauramas, sain teada miks raibe kütet nii palju võtab, nimelt lambda läbi, mõõtsin ära ning koguaeg on 0.30 V ehk siis annab kütti julmalt peale, peab selle ostma ja ära vahetama, laupäeval lähen jagelen EGR'iga, teen selle ka pimedaks (tahtsin täna, aga vaja pisemat torx'i emast, mul on E10 aga seal ilmselt E9 või isegi E8) ja lisaks kinnitan õhufiltri kopsiku korralikult ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2011 21:02 
Kasutaja avatar

Terv,

selja taga siis võrdlemisi produktiivne nädalavahetus, kuna olid suhteliselt kiired päevad, siis ma ei viitsinud ja ei jõudnud väga igal õhtul sissekannet teha ja teen selle siis täna ära.

Nimelt sai eelmise nädala jooksul ära tellitud vähe juppe, Ladu24.ee 'st võtsin ligi lambda anduri, Detail.ee 'st tellisin käändmiku, mis mu autol vigane oli.

Kolmapäeva õhtul tulin koju ning neljapäeva hommikul ärkasin, majandasin vähe, käisin tiiru linnas, kus võtsin veel termostaadi ligi ning mingi moment jõudis minuni SmartPOST'i SMS, et mu lambda andur on kohal. Käisin jubinal järgi ja läksin siis koju sööma ja seejärel garaazi.

Uus andur on kirjade järgi miski universaalne teema (vahet pole, Opeli peale ei ole mõtet liiga palju raha raisata ja eesmärki täidab).

Pilt Pilt

Alustasin termose vahetamisega, mis on õnneks Opelil VÄGA mugavaks tehtud, kapott lahti, 3 kruvi lahti, termose ülemine osa küljest, klapp välja ja uus sisse. Kui see oli valmis, võtsin siis ette lambda anduri.

Vahetus oli samuti mugav, sai kiiresti ta kätte (polnud kinni roostetanud ega muud jamad), ühendused korda tehtud, tagasi sisse keeratud ja sellega oli ühel pool.

Pärast seda kui kogu süsteem sai ära õhutatud liikusin koju ära. Järgmine päev algas siis testsõiduga Tartusse :D, kontrollimaks kuidas siis küttekulu muutunud on, kokku sai läbitud miski 170-180 km (Võru-Tartu-Võru) ja Tartus omajagu paarutamist ning keskmine oli ca 7.12 l /100 km, arvestades seda, et linnas jaurasin siis, kui oli palju liiklust, olen ma tulemusega rahul. Peetis lambdaga oli kulu nagu R6'el, aga minek nagu R4'jal :D ... keskmine ca 11 l / 100 km.

Tartus olles sain ühtlasi sõnumi, et mu käändmik on kohal - taaskord SmartPOST, mis seal ikka ... Võrru jõudsin umbes 17.30 paiku, korjasin paki ära, kodus sõin vähe ja garaazi mässama, alustasin kell 18 ja lõpetasin vähe pärast 22. Tulemusega jäin rahule, käändmik vahetatud, enam ratas ei käi 1cm sisse-välja. Pärast vahetamist tegin proovisõidu ja jäi kimbutama mingi kole kolin, põhjuseks siis kundepoolne kutu stabika varras, selle vahetan ära ilmselt reedel või laupäeval koos stabika puksidega.

Kui see tehtud, siis jääb ainsaks hädaks tagumise stabika ühe puksi kronsteini tegemine ja siis on timm.

Tööde käigus sai ühtlasi kontrollitud ka üldrihma kui ka mootoririhma, minu lohutuseks võin öelda, et rihm on täitsa korras veel (ilmselgelt võtan vahetuse päevakorda, kuid kannatab vähe oodata sellega veel), pole mõrasid, söödud kohti ega midagi. Seega timm värk.

Praeguseks siis kõik, loodab, et see nädal saab koolis vajalikud asjad ära tehtud, siis koju ja timmib selle viimase kolina ka ära, jubedalt häirib see kondi kolin, kõige rõvedam heli üldse sillas mis olla saab :D.

Terv, Kirill.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 55 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis