Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 00:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 09.11.2011 16:17 
Kasutaja avatar

Vägev,täiesti haige,Soomes ka diisel odavam juba,arusaadav et talvine küte,aga talvine tuleb nii soomes kui eestis,hinnad on ikka :bs
http://www.tarbija24.ee/627606/kutusemu ... use-hinda/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 16:20 
Kasutaja avatar

RS1800 XR3 kirjutas:
Vägev,täiesti haige,Soomes ka diisel odavam juba,arusaadav et talvine küte,aga talvine tuleb nii soomes kui eestis,hinnad on ikka :bs
http://www.tarbija24.ee/627606/kutusemu ... use-hinda/

Soomes on ka Diisli maks, seepärast on odavam. Võrdle ikka bensiini hinna järgi. Se on hetkel 1.5 lõpp kuni 1.6 lõpp.
Mõned aastad tagasi oli tuttaval diisel Pajero. Vero oli aastas 650-. Kui nyyd jagad selle päevade peale siis iga päev kulub 2 euri aint diisli vero maksmiseks. Kui päevast ostad 10l diislit siis iga liiter on ju 20 senti kallim.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 02:43 

Seal polegi nagu suurt vahet kas ajutiselt või mitte või kui põhjendatud kellegi isiklikus perspektiivis mingi konkreetne otsus on. Kui meil on mingi 80 tuhat ehitajat, siis olgu majanduskriis või õitseng või tehku valitsus mida tahab, sel hetkel kui igaüks neist on 10 korterit valmis ehitanud saabki lihtsalt nõudlus ja töö otsa, meil ei ole vaja rohkem maju, pea kõigil on juba täiesti töökorras elukoht (töökoht, garaaž jne) olemas. Ja kui need kõik "äravoolanud ajud" ükskord misiganes põhjusel tagasi voolama hakkavad (näiteks tervis ei pea 35-40 aastaselt enam vastu), mida siis siin neil teha on? Ikka sama olukord ju, vajatakse inimesi küll, aga teistsuguste oskuste ja kogemustega.

See on totaalne geograafiline lotovõit, et Soome nii lähedal ja Eesti ise nii väike on. Näiteks Portugalis on miinimumpalk küll ~500€ aga see peab olema ikka väga tõsiselt eriline inimene, kes misiganes "tööliseametis" (ja ka väga paljudes "kontoriametites" tegelikult) rohkem teenib. Lükkad seal 18 aastasest kuni pensionini selle palga peal, mingit perspektiivi pole, kuhugi "üle lahe" minna ka pole, firma asutamine pointless kuna kõik su võimalikud kliendid on samasugused kui sa ise. Noh ja Portugal pole tegelikult tööstuse ja maavarade mõttes selline lage ala nagu Eesti, lisaks seal tehakse päris palju kõrgtehnoloogiat ja muid asju, mida Eestis "peaks kunagi tegema jah". Lihtsalt seal ka buumi ajal tüübid mõtlesid, et milleks punnida koolis tuupida, kui saab niisama ka hakkama.

Anoh kuna ma enamasti ei viitsi seda kõike lahti seletada, siis lihtsam on öelda nelja sõnaga "Soome läinud kipsimehe mentaliteet", mis siis et kindlasti on tegemist ausate ja töökate inimestega. Lihtsalt Eestil ei olegi neid ette nähtavas tulevikus vaja, vahetugu valitsus või juhtugu misiganes ime. Kõigil on majad olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 09:40 
Kasutaja avatar

See teema ongi selleks, et inimesi närvi ajada. Ma ei taha teada ka kui palju kütus tõuseb igapäev, ja kui palju keegi mujal rohkem teenib. Igakord kui keegi räägib, et kütus tõusis, elekter läheb kallimaks, saia hind tõuseb, siis tahaks minna toompeale jalgu trampima. Ja siin foorumis on ikka kuidagi väga palju ja väga väikse silmaringiga inimesi, eriti mis puudutab soomes käimist. Tee tööd, mida oskad/saad, mitte ära käi teise liivakastis k*semas, kui sulle ei meeldi soomes tööl käia siis mine tööta valgas saekaatris ja ole muidu muhe, mida sa võimled siin sellepärast. Üldse paljudel siin emme/issi soetatud/aidatud autod all ja bensuraha tuleb taskurahast, siis siin polegi midagi rääkida sellistega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 16:28 

fubuq kirjutas:
Tee tööd, mida oskad/saad, mitte ära käi teise liivakastis k*semas, kui sulle ei meeldi soomes tööl käia siis mine tööta valgas saekaatris ja ole muidu muhe, mida sa võimled siin sellepärast. Üldse paljudel siin emme/issi soetatud/aidatud autod all ja bensuraha tuleb taskurahast, siis siin polegi midagi rääkida sellistega.

Üks ainukesi mõttega lauseid siin teemas vist :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 18:10 
Kasutaja avatar

Mu arust ei saa midagi erilist. Oleneb, kus säästad ja mida ostad. Ma maksan üüri üksida juba suurema osa palgast ära. Oleks see olemata jääks palju rohkem kulutada vaba raha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 19:40 

bomsch kirjutas:
Kui palju saab Soomes näiteks 2k palgaga rohkem kui Eestis 1k palga juures?

Enamusel läheb üüri peale Soomes päris palju. Seda juhul kui ei elata kommuunis. Ise võtsin korteri liisi. Maksan vähem kui üüri maksaks ning raha ei lähe niisama kaduma. Sellist varianti ei saaks siis küll kasutada kui kohutav "kodumaa igatsus" oleks...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 19:41 
Kasutaja avatar

Perkele kirjutas:
bomsch kirjutas:

Enamusel läheb üüri peale Soomes päris palju. Seda juhul kui ei elata kommuunis. Ise võtsin korteri liisi. Maksan vähem kui üüri maksaks ning raha ei lähe niisama kaduma. Sellist varianti ei saaks siis küll kasutada kui kohutav "kodumaa igatsus" oleks...

Ma olen ka sama mõelnud teha,aga kunagi jälle ei tea kas tahan siia pealinna poole üldse elama jääda jne. Laen tuleb ka mingi 20 aastaks ju peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 19:44 
Kasutaja avatar

analyzethis kirjutas:
Perkele kirjutas:
bomsch kirjutas:

Ma olen ka sama mõelnud teha,aga kunagi jälle ei tea kas tahan siia pealinna poole üldse elama jääda jne. Laen tuleb ka mingi 20 aastaks ju peale.

Ja vaevalt, et sa laenu nii kergelt saadki. Perkele, palju nu...i oli, et laenu saada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 20:02 

talon kirjutas:
analyzethis kirjutas:
Perkele kirjutas:
bomsch kirjutas:

Ja vaevalt, et sa laenu nii kergelt saadki. Perkele, palju nu...i oli, et laenu saada?

Palju....

Esialgu tahtsin auto jaoks võtta kontorist. Aga ei antud(eestlane). Siis täitsin netist avalduse. Sain. Laenu võtsin 3 aasta peale. Ning kuna esialgu siia tööle tulles oli tööisu suur, siis oli palk ka suurem. Ning tänu sissetulekule ja eelmise laenu kiirele tagastamisele sain. Läks suht rahulikult. 30 aasta peale võtsin, millest on viis on ette makstud juba. Aga mujale raha väga ei paiguta ka. Väljas kuskil väga tihti ei taha käia tänu kaasmaalaste tekitatud Eesti imagole ning muud väga ei olegi. :) Kuii kunagi kodumaale tulen, siis saan korteri ka kohe maha müüa, suht odavalt sain kätte ning juba praegu olen kasumis. Esimene korter antakse lihtsalt. Aga kui peaks kunagi tahtma teist korterit osta siis on vist, et 20 prossu pean kohe enda taskust leidma sissemakseks. Ning esimest korterit enne kahte aasta ise sees elamist maha müüa ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2011 07:35 

Tutvun ka lähemalt selle eestlasele laenu andmise süsteemiga. Õnneks on mul nii, et pea 2 aastat juba firmal, endal ja kõigil meie firmas olnud kontoid aktia pangas. See lihtsustab suht palju laenu saamist ja asjaajamise kiirusele mõjub ka positiivselt.Muidu ka suht sõbralik pank, eks paistab, kuidas laenu asjus on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2011 07:38 

talon kirjutas:
analyzethis kirjutas:
Perkele kirjutas:
bomsch kirjutas:

Okasnotsu minu arust suht pisikesest peale soomes elanud. Aga jah, sama teema mul naisega ka, kui kansalaisuus on viro, siis on isegi korralikku kohta tööle saamisega raskusi, hoolimata haridusest ja sellest, et oled 15 aastat soomes elanud, soome koolid läbi käinud jaräägid puhtalt aktsendita soome keelt jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2011 13:59 

bomsch kirjutas:

Paljude jaoks on pigem teema, et eestis ei paku keegi naljalt 1000€ palka, soomes 2k saab pm totaalne sibi ka (ok miinimum on vist 1600 aga ikkagi)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2011 14:59 

Igasuguste laenude ja asjadega ja sellega seoses,et eestlane oled on suht palju jamamist. Kõik oleneb konkreetsest klienditeenindajast. Kui esimene Sulle ei anna, siis mine homme uuesti ning ehk annab teine. Endal oli interneti ühendusega niimoodi. Ei tahetud anda esialgu. Kuid järgmine päev sain juba. Internet on suht jama muidugi. Peab tegema kahe aastase liitumise. Kui see ei sovi, pead leppima ettemaksuga interneti pulgaga.

Helsingi kandis ollakse üldse suht öelad. Üks mustanahaline tahtis mult autot ära osta, läksime koos Nordea panka, kuid seal kuulsin kuidas üks teller teiselt küsis, et see mees ei tundu usaldusväärne(mustanahaline) seega ärme anna. Kutt ise on 5 aastat juba Soomes töödanud, pärt Kamerunist.

Aga eks need eelarvamused on enamus vastava värvi-rahvuste poolt ka ise tekitatud. Kui meepotis juba törvatilk on, ega keegi sealt ampsu ei hakka enam võtma. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2011 17:47 

krss kirjutas:
siag kirjutas:
kui kansalaisuus on viro, siis on isegi korralikku kohta tööle saamisega raskusi, hoolimata haridusest
Mis haridusest Sa räägid? Keskkooliharidusest? Või ikka vähemalt magistri-doktorikraadiga ülikooliharidusest? Imelik, et minu tutvusringkonnas selliseid probleeme ei esine. Otsevastupidi, pidevalt tuleb pakkumisi väga headesse kohtadesse, mis mind ennast küll ei huvita, aga mille vahel valitakse pigem töökoha stabiilsuse ja väiksema töökoormuse kui palga pärast. See on jällegi rohkem heaoluühiskonna teema, mida eestlastel raske mõista, kui töökohti vahetatakse paremate töötingimuste pärast kasvõi väiksema palganumbri hinnaga, sest kui nagunii jääb raha üle ega ole vajadust oma vaesust varjata edevate mänguasjade (ebapraktiline suur häärber, uus auto jms) ostmise läbi, ei oma ka erilist tähtsust, kas saad iga kuu kätte nüüd 1K eurot vähem või rohkem.

Ülikool tal läbitud. Psühholoogia eriala. Aga vabandama pean, et olen alles kahekümnendate keskosas ja tõesti ei ole mul ega mu naisel veel mingis teadusvaldkonnas doktorikraadi. Ma arvan, et sinu tutvusringgkond, on enam vähem sama vanad, kui sa ise? 50dates umbes, lähtudes su maailmavaatest ja jutu üldpildist. Võibolla selles vanuses on tõesti lihtsam. Aga narr oleks eeldada, et kõik on sarnaselt sinule on doktorikraadiga arstidest maailmavallutajad, kes ei hooli palganumbrist, vaid pigem panevad rõhku iseenese heaolule, samas hoides kokku uute majade ja autode ostmise pealt. Ja mismoodi teevad inimesele paha või häbi ebapraktiliselt suur häärber või uus kallis auto? Kui raha on, siis miks mitte.

Ja üks provotseeriv küsimus ka, et kui sulle pidevalt tuleb ahvatlevaid pakkumisi maailma parimate palkadega töökohtadele, miks sa siis hommikust õhtuni valdavalt alaealiste ja noorte läbufoorumis tilgutad? Kas pole tõesti muud tegemist, või on sõbrad-tuttavad kõik vägevama ülikoolikraadiga, et nendega ei anna mõõtu võtta oma vaidlustes?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis