krss kirjutas:
siag kirjutas:
kui kansalaisuus on viro, siis on isegi korralikku kohta tööle saamisega raskusi, hoolimata haridusest
Mis haridusest Sa räägid? Keskkooliharidusest? Või ikka vähemalt magistri-doktorikraadiga ülikooliharidusest? Imelik, et minu tutvusringkonnas selliseid probleeme ei esine. Otsevastupidi, pidevalt tuleb pakkumisi väga headesse kohtadesse, mis mind ennast küll ei huvita, aga mille vahel valitakse pigem töökoha stabiilsuse ja väiksema töökoormuse kui palga pärast. See on jällegi rohkem heaoluühiskonna teema, mida eestlastel raske mõista, kui töökohti vahetatakse paremate töötingimuste pärast kasvõi väiksema palganumbri hinnaga, sest kui nagunii jääb raha üle ega ole vajadust oma vaesust varjata edevate mänguasjade (ebapraktiline suur häärber, uus auto jms) ostmise läbi, ei oma ka erilist tähtsust, kas saad iga kuu kätte nüüd 1K eurot vähem või rohkem.
Ülikool tal läbitud. Psühholoogia eriala. Aga vabandama pean, et olen alles kahekümnendate keskosas ja tõesti ei ole mul ega mu naisel veel mingis teadusvaldkonnas doktorikraadi. Ma arvan, et sinu tutvusringgkond, on enam vähem sama vanad, kui sa ise? 50dates umbes, lähtudes su maailmavaatest ja jutu üldpildist. Võibolla selles vanuses on tõesti lihtsam. Aga narr oleks eeldada, et kõik on sarnaselt sinule on doktorikraadiga arstidest maailmavallutajad, kes ei hooli palganumbrist, vaid pigem panevad rõhku iseenese heaolule, samas hoides kokku uute majade ja autode ostmise pealt. Ja mismoodi teevad inimesele paha või häbi ebapraktiliselt suur häärber või uus kallis auto? Kui raha on, siis miks mitte.
Ja üks provotseeriv küsimus ka, et kui sulle pidevalt tuleb ahvatlevaid pakkumisi maailma parimate palkadega töökohtadele, miks sa siis hommikust õhtuni valdavalt alaealiste ja noorte läbufoorumis tilgutad? Kas pole tõesti muud tegemist, või on sõbrad-tuttavad kõik vägevama ülikoolikraadiga, et nendega ei anna mõõtu võtta oma vaidlustes?