Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 16.05.2025 14:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 367  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Lumi tuli maha ja valgeks sai maa ehk kuidas autosid lõh
PostitusPostitatud: 11.12.2011 00:49 
Kasutaja avatar

Kui PÕHIMAANTEE on puhastamatta,siis ikka on küll jah :)

Need teed kus liigun rekka ja maasturiga,on üldjuhul kõrvalteed,sest töö seosneb metsa ja metsaveoga,järeldame me sellest mida?Et põhimaanteedel väga ei liigu töö ajal :)

-E- Tyhik ei toimi vahest...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 02:37 

uskumatu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 02:44 
Eliit

Huvitav, et kui mina sõidan lumisel maanteel siis ma küll kraavi ei sõida ja auto sinnapoole ei kipu ka, Barbiracingul on aga koguaeg jamasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 05:01 
Kasutaja avatar

Ja kaks kõige suuremat klouni,ei suudagi midagi targemat öelda? :)
Lahe,aga soome on lumega kaetud,ka Joensuu ala ,kiirus enamasti rahval 70km/h

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 05:12 
Eliit

Mida targemat siin ikka öelda on. Mõtle ise kas targem on sõita libedaga viisakalt või mööda kraave ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 05:46 
Eliit

Minu esimene ja siiani ainuke talvel kraavis käimine on 2010aasta 31dets päeval kui Sauel Kanama viaduktil läksin liiga uljaks ja üritasin külgees Tallinna ringteelt alla Pärnu maanteele sõita kuid viimane pöörde lõpp läheb seal järsuks ja panin piirdesse. Tulemuseks katkine stange ja suunatuli. Arvestades seda, et Barbiracing on sõitnud autodega kauem kui mina aga ma olen roolis väga hull siis ma ei teagi mida öelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 11:21 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Minu esimene ja siiani ainuke talvel kraavis käimine on 2010aasta 31dets päeval kui Sauel Kanama viaduktil läksin liiga uljaks ja üritasin külgees Tallinna ringteelt alla Pärnu maanteele sõita kuid viimane pöörde lõpp läheb seal järsuks ja panin piirdesse. Tulemuseks katkine stange ja suunatuli. Arvestades seda, et Barbiracing on sõitnud autodega kauem kui mina aga ma olen roolis väga hull siis ma ei teagi mida öelda.

Sa pole ainus,tuttav sai kah seda piiret maitsta...
PS:Paste kasvõi see krdima kasutajanimi,see sinu lapse mängimine hakkab juba ära tüütama!"Oravake"
Üks avarii on olnud,võtsin mõned puud maha ja see oli 3a tagasi,km tuleb aastas vägagi palju,enamus eestlasi sõidab sellised km maha 2-3 kuu jooksul mis ma nädalaga(töö selline) nii sõiduauto,veoki kui ka muude loomadega,a bike on kah üks vahend millega suvel liigun..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 11:31 
Kasutaja avatar

BirboRacyng kirjutas:
Sa pole ainus,tuttav sai kah seda piiret maitsta...
PS:Paste kasvõi see krdima kasutajanimi,see sinu lapse mängimine hakkab juba ära tüütama!"Oravake"
Üks avarii on olnud,võtsin mõned puud maha ja see oli 3a tagasi,km tuleb aastas vägagi palju,enamus eestlasi sõidab sellised km maha 2-3 kuu jooksul mis ma nädalaga(töö selline) nii sõiduauto,veoki kui ka muude loomadega,a bike on kah üks vahend millega suvel liigun..

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 11:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Teeme nüüd nii, et laseme veidi auru välja ja räägime mõistlikult edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 12:49 

Lääne-Virumaal leidis hästi otsides ikka nii mõnegi asjaliku kurvi eile päeval, õhtuks oli juba kõik sulanud või ära sõidetud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 13:11 
Kasutaja avatar

Eile õhtul kella 9 -ajal sai ka veel täitsa viisakalt Väike-Maarjas kõrvaltänavatel küljetada ,selle plägaga oli isegi ilma kässarita suht lõbus ,aga oh õudust ärkasin hommikul üless ja aknast välja vaadates oli asfalt paljas :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 13:16 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Iff kirjutas:
Huvitav, et kui mina sõidan lumisel maanteel siis ma küll kraavi ei sõida ja auto sinnapoole ei kipu ka, Barbiracingul on aga koguaeg jamasi.
+11
Olen kõigi nende talvesõiduteemade puhul imestanud, kui paljud lasevad velgi vastu äärekivisid kõveraks, "läheb lappama", käivad kraavis jms. Ma ise puutusin viimati lumevalli üle 30 aasta tagasi, kui jalad veel korralikult pedaalideni ei ulatanud ja sellepärast üks vahegaasi andmine ei õnnestunud nii hästi kui plaanitud, aga vähemalt minu eluajal pole kraavis/vallis käinud ei isa ega ema ega õde (ega tema mees), ei onu (ega tema naine) ega tädi (ega tema mees), mitte kumbki onupoeg ega mitte kumbki tädipoeg, naise vanematel pole erilist sõidukogemust, aga ka nende pojad pole kordagi kraavis käinud. Ainus "must lammas" pereringis ongi oma naine, kes laupkokkupõrke vältimiseks teelt välja sõitis (ise olin kõrval, tõesti ei ole milleski süüdistada, kuigi väga kogenud juht oleks võibolla suutnud auto ka teele jätta). Eksabikaasa on minu vanune ja samuti igapäevaselt roolis, temagi saanud ilma avariideta hakkama kogu elu, tema õde on siiski ühe betoonposti pooleks sõitnud (minu autoga :kill ). Kusjuures ükski mainitud inimestest pole saanud harjutada põllurallikatega, kõik kogemused omandatud ikka tänaval. Ja siin foorumis, kus peaks olema koos tõelised autogurmaanid, kes muudkui "harjutavad" talv läbi käsipiduri pealetõmbamist ja tont teab veel mida, ei suuda ilma avariideta kuidagi hakkama saada... huvitav miks? Vaevalt ükski minu mainitud pereliikmetest parem sõitja oleks - ainus vahe tundub olevat vaid vastutustundes, millest tänapäeva noored lugu ei oska pidada...

Oleks ka imelik kui rahulikud pereinimesed tihedalt kraavis käiks. Aga mõtiskleme miks see nii on, et nemad püsivad teel ja siinsed autogurmaanid ei püsi.
Äkki on üks põhjus kuidagi seotud vanusega? Nooored on ju ikka uljamad ja riskivad rohkem?
Teiseks ka sõidustiil ja manöövrite tahtlikus. Rahulikud vanemad pereinimesed vaevalt sul parklates kässarit rebimas käivad onju? Või mahasõidutelt külge tõmbamas. Nende eesmärk talvel on rahulikult ja turvaliselt koju jõuda, noortel "reisseritel" on ka ehk koju jõudmine meelel, aga FUN peab ju ka sinna alla minema.
Lühidalt kui ei tee midagi, siis ei juhtu ka midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 13:43 

pajung kirjutas:
01tuner kirjutas:
tänaseks ära sulanud jah kõik :(
A mingid jutud käivad, et täna õhtul pidi samasugune torm ja tuisk ja asi tulema, ainult hullem :)

ja kui eriti hästi läheb siis võib pärnus uputust oodata

Pärnus uputas juba eile (laupäeval) päris arvestatavalt. Reede tuli norm lumi maha aga reede vastu laup ööläbi tuli paduvihma ning terve laup kaa..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 14:55 

Ise olen elus teinud kaks avariid.

Üks oli talvel ja planeerimata. Autol olid ees suverehvid + midagi lagunes esisillas ära ka veel ja läksin kurvis otse.

Teine oli hiliskevadel ja planeeritud.

Rohkem ei olegi midagi juhtunud. Olen vaid tõdenud, et mida võimsam on mootor madalatel pööretel, seda turvalisem on igasugune küljetamine jne. Sel põhjusel olen vältinud turboaukudega mikromootoreid, mis juhti mingil momendil üllatama kipuvad.

Viimati muutis Lihapirukas, 11.12.2011 15:02, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 14:59 

Lihapirukas kirjutas:
Teine oli hiliskevadel ja planeeritud. Oli vaja vabaneda ühest masinast, et kindlustus vraki eest raha köhiks.

Seda siin kõva häälega välja karjuda on üks "mõistlikumaid" tegusid üldse :bs
Tegid ära=ära iitsata rohkem....

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 367  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis