Iff kirjutas:
Huvitav, et kui mina sõidan lumisel maanteel siis ma küll kraavi ei sõida ja auto sinnapoole ei kipu ka, Barbiracingul on aga koguaeg jamasi.
+11
Olen kõigi nende talvesõiduteemade puhul imestanud, kui paljud lasevad velgi vastu äärekivisid kõveraks, "läheb lappama", käivad kraavis jms. Ma ise puutusin viimati lumevalli üle 30 aasta tagasi, kui jalad veel korralikult pedaalideni ei ulatanud ja sellepärast üks vahegaasi andmine ei õnnestunud nii hästi kui plaanitud, aga vähemalt minu eluajal pole kraavis/vallis käinud ei isa ega ema ega õde (ega tema mees), ei onu (ega tema naine) ega tädi (ega tema mees), mitte kumbki onupoeg ega mitte kumbki tädipoeg, naise vanematel pole erilist sõidukogemust, aga ka nende pojad pole kordagi kraavis käinud. Ainus "must lammas" pereringis ongi oma naine, kes laupkokkupõrke vältimiseks teelt välja sõitis (ise olin kõrval, tõesti ei ole milleski süüdistada, kuigi väga kogenud juht oleks
võibolla suutnud auto ka teele jätta). Eksabikaasa on minu vanune ja samuti igapäevaselt roolis, temagi saanud ilma avariideta hakkama kogu elu, tema õde on siiski ühe betoonposti pooleks sõitnud (minu autoga

). Kusjuures ükski mainitud inimestest pole saanud harjutada põllurallikatega, kõik kogemused omandatud ikka tänaval. Ja siin foorumis, kus peaks olema koos tõelised autogurmaanid, kes muudkui "harjutavad" talv läbi käsipiduri pealetõmbamist ja tont teab veel mida, ei suuda ilma avariideta kuidagi hakkama saada... huvitav miks? Vaevalt ükski minu mainitud pereliikmetest parem sõitja oleks - ainus vahe tundub olevat vaid vastutustundes, millest tänapäeva noored lugu ei oska pidada...
Oleks ka imelik kui rahulikud pereinimesed tihedalt kraavis käiks. Aga mõtiskleme miks see nii on, et nemad püsivad teel ja siinsed autogurmaanid ei püsi.
Äkki on üks põhjus kuidagi seotud vanusega? Nooored on ju ikka uljamad ja riskivad rohkem?
Teiseks ka sõidustiil ja manöövrite tahtlikus. Rahulikud vanemad pereinimesed vaevalt sul parklates kässarit rebimas käivad onju? Või mahasõidutelt külge tõmbamas. Nende eesmärk talvel on rahulikult ja turvaliselt koju jõuda, noortel "reisseritel" on ka ehk koju jõudmine meelel, aga FUN peab ju ka sinna alla minema.
Lühidalt kui ei tee midagi, siis ei juhtu ka midagi.