KirillD kirjutas:
Kuna Sul on käes mootor mille minevikust Sa ei tea midagi, siis pane kvaliteetne poolsünt õli sisse ja rahu majas, ei ole vaja nüüd üle pingutada.
Kuna Sul on bensukas, siis pole Sul ammugi sooja ega külma sellest kas poolsünt või täissünt, käima läheb nii või naa, diislite puhul jah soovitatakse talveks lükata täissünt sisse, sest diisli puhul on väga oluline see ergas käivitusmoment, bensukas läheb igatet pidi käima.
5. käiguga lõgistamine ei tee midagi, kui pöörded on normaalsed ... kui on 1.2k rpm siis jah vähe, aga kui on 1.5k siis on see täiesti piisav ...
Just täpselt nii. Talvel ise ei ole küll ühelegi autole täissünti sisse pannud ja pole probleeme ka siiani olnud. A4 2.6q manuaal, linnas 50km/h oli 5.käiguga ca 1400 rpm ja see on natukene karm selle auto jaoks. Pigem linnas 4. käik, on 1800 rpm ja palju parem- on kiirendamiseks jõudu ja ei piina mootorit kah. Aga ma miskipärast kahtlen selles, et kui varem kasutasid täissünti ja siis poolsünti ning seejärel tuli pask lahti seintelt. Pigem oli nii, et eelmine omanik ehk kasutas poolsünti, siis see täissünt sõi selle pasa lahti ja oli vaid aja küsimus, et mootoriga nii läheb. Sinul läks kahjuks siis, kui panid uuesti poolsündi sisse. Poolsünti selles ilmselt siiski süüdistada ei saaks, pigem täissünti. Aga see on minu arvamus asjast. Kõige mõistlikum on ikkagi kasutada vana (veel enam teadmata ajalooga) mootori puhul kvaliteetset poolsünti ja seda regulaarselt vahetada (soovitatakse 15000km, aga mina olen 10000km tagant vahetanud kindluse mõttes).