Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 05.05.2025 14:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:09 
Kasutaja avatar

Naela ülistajatele veel lisaks seda ka, et minge tehke üks test, mis ma tegin ühele tuttavale eelmine aasta vanamehe autoga, millel on naastud all.

Valiga üks parkimisplats või ala mis on konkreetselt kiilakaga kaetud (natuke lund on savi), lülitage välja ESP'd, TC'd, ASC'd jms vigurid, võtke nt alguses kiiruseks 20kmh, sõitke ja siis järsku keerake rooli, vaadake mis juhtub (ilmselt auto keerab kuhu vaja enam vähem).

Tõstke siis kiirust veel, veel.

Kui mul mälu ei peta, siis umbes kiirusel 40-50kmh ei ole enam vahet ja auto hakkab libisema otse, sest ratta pöörlemiskiirus on niivõrd suur, et juhtub see, millest pokemon eelnevalt kirjutas - nael ei tungi jää sisse, vaid väga lühiajaliselt on kontaktis jääga ning auto läheb lihtsalt otse.

Naelast reaalselt on kasu n.t äkkpidurdusel, kus sellega kraabib ta ennast jää kihi sisse, muudel juhtudel pole nüüd küll suurt erinevust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:10 
Eliit

Welllo kirjutas:
Mida sa nüüd tõestasid?

Ma ei tahtnud midagi tõestada, võibolla siis ainult seda, et ma olen tulihingeline stiitreisser mitte nagu enamus Buduaari, Auto24, Delfi Naisteka jms foorumi kasutajad kes siia eksinud (ala Wello, Part jne)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:11 
Kasutaja avatar

Welllo kirjutas:
Mida sa nüüd tõestasid?

Et on kõva mees rooli taga? Et pole raha normaalsete rehvide ostmiseks? Et on lihtsalt sõge, et nii teiste kui enda elu ohtu seab? Valikuvõimalusi jätkub...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:13 
Eliit

.Alar. kirjutas:
Welllo kirjutas:
Mida sa nüüd tõestasid?

Et on kõva mees rooli taga? Et pole raha normaalsete rehvide ostmiseks? Et on lihtsalt sõge, et nii teiste kui enda elu ohtu seab? Valikuvõimalusi jätkub...

Midagi sellist jah. No ma vähemalt üritasin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:19 
Kasutaja avatar

Kuidas suudavad 10 naastu hoida paremini kui ilma naastudeta!?
Sa mõtele nüüd nii, et teepinda puudutab peopesa suurune pindala rehvist ja mitu naastu sellel hetkel on kontaktis maapinnaga? 1-2!?
Eestis on teedehooldus nii kesine ja inimeste ostuvõime on nii madal, et ei ole isegi mõttet võrrelda uute rehvide teste.
Lamell on väga hea rehv, kui on hooldatud teed.
Need kes väidavad, et maantee oli puhas ja hooldatud, siis arvestame nüüd neid rööpaid mida me suvel tunneme. Need on väga suure tõenäosusega jääga kohati kaetud. Ainuke asi mis nende puhul aitab ongi meeletu soolamine.
Lamell kaotab oma tipptulemused esimese talvega ja naastehv muutub lamellist kehvemaks siis kui on kaotanud oma naastud.
Seega uus Milli-Vanilli otse Taiwanist on parem valik kui piirile kulunud Goody.
Kunagi tehti TM kasutatud suverehvide test, oleks hea kunagi näha seda ka talverehvide kohta.

Ainuke asi mis teid päästab maanteel on kaine mõistus ja oma elule hinna määramine!

Lisaks: Aastaid tagasi sai olude sunnil sõidetud mingite hiina suverehvidega mägedes, kus tuli lumi ootamatult varakult. Kiirus oli 30-60 vahel aga ära tulime. Samal ajal kui mitu autot millel olid juba talverehvid, ootasid kraavis puksiiri abi.

Viimati muutis MDB, 15.01.2012 22:24, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:23 
Kasutaja avatar

KirillD kirjutas:
Part2, palun, ausalt, ära näita oma debiilsust välja, lihtsalt ole vait, mine, nukrutse kusagil.

Sõidukiirus mängib rolli, aga see pole põhjuseks liiklusõnnetusele, põhjuseks on järsud, kontrollimatud liigutused ja mõtlematu käitumine. Olen viimased 3 päeva jutti sõitnud nendes lumesadudes pidevalt nii et kiirus on olnud 90-95 vahel (ma ei räägi seda, et kekutada või ülistada end, vaid lihtsalt tõden fakti) ning ma ei tundnud kordagi, et see oleks ohtlik olnud, sest kui Sa sõidad jälgedes, ühtlaselt ja rahulikult, siis ei ole häda midagi.

Avariioht tekib aga siis, kui mõni geenius otsustab 90ga hakata möödasõitu tegema, esiteks järsku reastudes ümber, teiseks, mitte arvestades sopalörtsilumesitasegulist lobjakat jälgede ja sõidusuundade vahel ja kolmandaks, kui ei oska kasutada gaasipedaali õigesti.

Need avariid ei näita ausalt öeldes suurt midagi muud peale selle, et Eesti riigis on liikluskultuur igatet pidi p*tsis. See pole normaalne, et nii kui lumesadu hakkab, siis on kogu liiklus halvatud justkui sajaks pussnuge taevast alla. Näitab lihtsalt rahva OSKAMATUST ja ENESEKINDLUSE puudumist liikluses ja autot juhtides, ning usu mind, endas kahtlev juht on kordades hullem kui enesekindel kihutaja, nii imelik kui see ka poleks.

Ei ole mõtet ajada seda debiilset moraliseerivat möga, et vot kui nüüd lund sajab siis sõidame kõik järsku 70ga, sest 90 ei ole turvaline, sellistel kiirustel ausalt öeldes väga vahet enam pole, kui oled nii lammas, et mingil põhjusel ajad auto libisema ja seda kontrollida ei suuda, siis välja lendad mõlemal kiirusel, autode kahjustused samuti suurt ei erine kas avarii toimub 90+70 või 90+90 kiirusel.

on väga suur vahe, kas avarii toimub 70 pealt või 90 pealt, sa ei kujuta ettegi.
Kui näiteks võrrelda avariid 50 ja 100 vahel, siis g jõudude vahe on muideks kolmekordne, mitte kahekordne.
Suure kiirusega just läheb auto käest ära pluss jadamisi teisi asju, sina oledki see ohtlik kihutaja, kelle kohta ma ikka kuuleme ,et auto läks külglibisemisse ja põrkas kokku vastutuleva selle ja sellega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:24 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Part2 kirjutas:
Mina tõestasin just faktiliselt ära, et nael parem on ,sest mis loogika kohaselt saaks lamell parem olla?
Kui naelrehvil on kõvasti lamelli sees ja veel naelad lisaks, kuidas saab lamell huvitav jääl parem olla?

Mis faktiliselt? Tõesta mulle faktiliselt ära, kui kiiresti suudab see üks nael, mille suurus on mingi 1mm2 tungida kiiruselt 90km/h "jäässe"... neid naelu, mis maad pidevalt puutuvad on nii vähe ja need ei suuda maapinda sellise kiiruse pealt tungida, seega teeb sellisel kiirusel töö ära see sama lamelli pind, mis on olemas lamellrehvil ja pidamine on selliselt kiiruselt täpselt sama.

Vahe tuleb sisse konkreetselt siledal jääl ja linnas, kus ristmikud on väga siledad ja libedad. Seal, kus nael suudab jäässe tungida.

Mõtle mees natuke loogiliselt ja saad ise ka aru, et see naela täielik ülistamine on jama.

Faktid räägivad aga sinu vastu, on tehtud arvukaid rehviteste, mis räägivad naela kasuks, tehnikamaailmas näiteks.
Aga sinusuguse rumala inimesega ma ei viitsigi vaielda, sul on ainult emotsionäälne pläma.
Kui sa räägid naela väiksest pinnast, siis ega rehvi pind on ka väike, mis vastu maad toetab, ometi vaata, kui palju haakub.
Sa ilmselt oled seda tüüpi inimene kes sõidab kasutatud naelrehvidega, sellepärast vahet ei tunnegi, kuna kasutatud naelrehv on saast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:26 
Kasutaja avatar

KirillD kirjutas:
Naela ülistajatele veel lisaks seda ka, et minge tehke üks test, mis ma tegin ühele tuttavale eelmine aasta vanamehe autoga, millel on naastud all.

Valiga üks parkimisplats või ala mis on konkreetselt kiilakaga kaetud (natuke lund on savi), lülitage välja ESP'd, TC'd, ASC'd jms vigurid, võtke nt alguses kiiruseks 20kmh, sõitke ja siis järsku keerake rooli, vaadake mis juhtub (ilmselt auto keerab kuhu vaja enam vähem).

Tõstke siis kiirust veel, veel.

Kui mul mälu ei peta, siis umbes kiirusel 40-50kmh ei ole enam vahet ja auto hakkab libisema otse, sest ratta pöörlemiskiirus on niivõrd suur, et juhtub see, millest pokemon eelnevalt kirjutas - nael ei tungi jää sisse, vaid väga lühiajaliselt on kontaktis jääga ning auto läheb lihtsalt otse.

Naelast reaalselt on kasu n.t äkkpidurdusel, kus sellega kraabib ta ennast jää kihi sisse, muudel juhtudel pole nüüd küll suurt erinevust.

Väga valesti võrdlesid, ja väga idiootliku sõiduvõttega.
Maanteekiirustel sõites ilusti stabiilselt tunned ikka vahet küll, aga noh sa pole korraliku naelaga sõitnud, eks sa sõidadki mingite juustudega, kus pole tõesti vahet, mis juust on.
Pealegi tekib küsimus ,mis naelad su isa autol all olid ja nii idiootliku manöövriga läheb tõesti iga rehv libisema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:30 
Kasutaja avatar

Kust te need, ainult lumised, teed võtate? Soolamisest on kasu kui oleks 7 päeva nädalas, 24h soolatud ja see toimiks., Sry, aga kas te lammelli kasutajad olete saanud proovida normaalseid naaste(mitte mngeid kulunud juuste)???? Ja eesti võiks pyrgida sinnapoole, et vähendatakse soola, mitte ei keelustata naaste. Oleks kõigile palju turvalisem ja odavam.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:35 
Kasutaja avatar

Eks need lamelli mehed olegi need, kes teehooldust kiruvad.
Kuid hull soolamine ajaks jah autod rooste ja rikuks ühtlasi ka teid.

Naelad ei jõua suurt midagi teid lõhkuda ,need teed lagunevad ennem ise ära ja ülekoormatud rekkade tõttu, samuti soolamise tõttu ära.

usku sugused ongi musta jääga esimesena kraavis, sest nad peavad seda nii võimatuks asjaks nagu ta jutust näha on.

Viimati muutis Part2, 15.01.2012 22:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:38 
Kasutaja avatar

Miks see kinni peaks pandama, kui siia pannakse kirja oma mõtteid, mis just täna tekkisid erinevatele probleemidele mõeldes?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:40 
Kasutaja avatar

Ma kindlasti olen väga ohtlik kihutaja ja väga ohtlik juht. Kahtlemata, ohtlik juht näitab kindlasti suunaga märku kui mingil põhjusel liigun aeglasemalt ja on tee vaba et minust mööda sõita. Kindlasti ohtlik juht püsib alati kiirusepiirangutes, annab teed jne.

Kulla inimene, ma sõidan väga erinevate autodega tihti, kõigil neist on korralikud rehvid all, kui nüüd just tutikat lamellid ja naelad või 7-8mm jäägiga lamellid / naelad juustud pole.

Endiselt ütlen Sulle, õpi sõitma.

Pole küll uhke, kuid eelnevalt sõitsin 2 talve tõsiselt sittade rehvidega, esimene talv lubadega isegi n.ö illegaalsete rehvidega (jääki oli vist 2mm), teisel talvel ca 4mm - need on sitad rehvid. Autoks oli ka "tüüpiline rullnoka pill" BMW, kuid võta näpust - no ei suutnud ma oma autot kraavi ajada, üle katuse keerata või kellegile persest sisse kütta, ometigi sõitsin nii nagu iga teine inimene.

Kasutada tuleb lihtsalt natuke mõistust ja osata ette mõelda, analüüsida oma tegevust - mis juhtub kui peaksin seda või toda tegema.

Aga mis seal ikka, minu poolt kõik. Lahmige palju tahate, üks asi on ajakirja "test" ja "tarkused" teine asi on reaalne olukord ja reaalne käitumine. Kui kunagi Sul ka seda nuppu nii palju tekib, et oskad asju natukene adekvaatsemalt hinnata, siis anna tuld.

Muideks, taaskord näitasid üles oma lollust - naelad hävitavad VÄGAGI palju asfalti, mõtle natuke selle üle, kuidas need teed nii jubedalt rööpas on ? See pole veokite tõttu ja pole ka loomulik kulumine, vaid konkreetne naelade töö. Isegi ajakirjades on nii kirjas (: !

Viimati muutis KirillD, 15.01.2012 22:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:41 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Üleelmine talv ma sõitsin igapäevaselt mingite Contidega millel naaste polnud ja 2 rehvi olid seest kulunud ning 2 tagumist keskelt riideni kulunud. Eelmine talv sõitsin 1mm mustrit omavate mingite juustudega ning hetkel kulgen 5 aastat päikesekäes kuivanud ja pragunenud noname lamellidega millel 1-2mm mustrit.. JA TEIE RÄÄGITE SIIN MIDAGI UUTEST NAAST VS LAMELLREHVIDEST :D

Samas tooksin võrdluseks enda kogemused jäärajalt kus esimest talve all olnud Nokian HKPL2 pidas ikka palju palju palju paremini kui ühed Goodyeari samauued lamellid. Reaalselt siiski naast peab paremini aga kui sõita ei oska siis pole vahet mis rehvid all on.

Minu arust oled sa kõige lihtsalt hoolimatu, rumal ja kelle elu ei ole väärt mitte midagi. Tõenäoliselt ei hooli ka lähedased, mis sinuga juhtub või ei juhtu. Ma südamest loodan, et sa ainult sellel pikale teekonnale kedagi süütut kaasa ei võta!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:44 
Kasutaja avatar

Vanasti polnud talverehve olemaski.Sõideti ilusti aastaringelt.Sõidetakse ka praegu.Vastav sõidukiirus ja kõik on normaalne.
:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2012 22:44 

Part2 kirjutas:
Sa ilmselt oled seda tüüpi inimene kes sõidab kasutatud naelrehvidega, sellepärast vahet ei tunnegi, kuna kasutatud naelrehv on saast.

Esiteks, tore, et Sulle meeldib teiste rahakotis sorida, aga vastupidiselt Sinule ei viruta mina firma tagant kütet ja on piisavalt olnud raha, et hankida esindusest kolm uut autot järjest, neist kõik kolm uute rehvidega, praegusel hetkel otsin ainult uusi premium klassi suverehve, kuna vanad on otsas, tahad veel midagi mainida sellest, et püüan odava saastaga sõita?

Millega Sa ise sõidad? Mingi vana rondiga, millele ostad iga aasta uued odavad hiina naelrehvid ja siis üritad kõigile peale suruda, et need on ainsad õiged? Sorry, peale Sinu on veel inimesi ja nende arvamusi. Mina jään enda arvamuse juurde ja Sa ei ole faktiliselt endiselt midagi ära tõestanud... Ma võin neid TM'i teste igapäev vahtida, kui tahan, sellest ei muutu minu arvamus, et maanteekiirusel mõistusega sõites pole nendel vahet.

Teiseks, ajad Sina emotsionaalset pläma, mina olen 100% usku ja MDB'ga ühel meelel, et sõidab mõistus, mitte rehv.

Nii lihtsalt muuseas mainin Sulle ära ka selle, et sõitsin puudesse pilbasteks NAELREHVIDEGA auto, mitte selle, millel on all olnud lamellrehvid.

Talon, mina ei ole kordagi rääkinud ainult lumisest teest. Olen rääkinud sellest, et kui sõita mõistusega, siis ei ole maanteekiirusel vahet, millised rehvid all on.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis