Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 14:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 24.01.2012 14:05 

Ei tasu nüüd igasuguse "revolutsionääri" :) sõnavõttu ka kohe sinisilmselt uskuma hakata.

Usku jutt on samamoodi üldistav. Olen ka mina riigikogulastega üsna palju kokkupuutunud ja Toompeal istumas käinud kuid, et kõik nüüd jubedad töörabajad on, ei tasuks küll suure suuga kuulutada. Komisjonides on mitu liiget ja kõik ei ole alati 100% pühendunud kuna võib olla ka tegevad korraga mitmes erinevas komisjonis (nt. mõnes erikomisjonis). Igale poole ei jätku alati aega ja seetõttu langeb ka komisjoni reaalne töövõime. Muidugi mõned innukad ka veavad neid aga ideaalist jääb asi kaugele. Kui see töö nii stressirohke oleks, siis ei ronitaks sinna ja oma kohast ka nii tugevalt kinni hoitaks. Aimu annab kindlasti olles mõnes erakonnas tegevliige.

Kütusega seotud maksupettustest - raha jääb suurtes kogustes saamata aga põhjus on ju kehvas seadlusandluses, mis lubab sellist käitumist. Kes seda saavad muuta, ikka nemad. Miks seda siiani tehtud pole - omad kasud/tutvused on mängus. Ühe võimaliku põhjendusena - miks peaks suvalisele organile/"maahärrale" nii palju vaheltkasu andma? Ise tõin kütuse ja ise müün selle omal maal ning siis tahab keegi "riik" lampi raha saada.

Pealegi nii palju kui olen teeehitusettevõtete juhtidega rääkinud, saab süüdistada siiski odavat paekruusa mida alla topitakse ja mis mureneb. Loomulikult on süü ka teehooldusel, mida hetkel peaks haldama suures mahus ainult 1 ettevõte. Riigihankeid võetakse vastu siiani eelkõige odavamaist pakkumisest lähtuvalt ja see lähenemine ei ole loomulikult jätkusuutlik.

Kokkuvõtteks, asjadel on tihtipeale kaks poolt ja ühte peale surudes ning teist ignoreerides kaugele ei jõua. Riigikogulased teevad kindlasti tööd aga mitte samas ka kõik. Teed osades kohtades on väga head (nt. Randvere tee), teine jälle vajab igaaastast kohendust (Mustamäe tee). Võta nüüd kinni...

Muidu on selliseid teemade arendusi rohkem vaja, ehk avab mõni ka omi silmi rohkem ja teeb ka reaalselt midagi ära.

Keegi Mustamäe (künni)tee jaoks tahab allkirju koguma hakata?

Igatahes - nagu härra Raid ka tihtipeale mainib: "Riik ei ole mingi müstiline eksistents kelle kaela saab probleeme veeretada, vaid riik on siiski seal elavad inimesed. Kui miskit ei meeldi, võta kätte ja tee ära. Kui ei viitsi, ära ka vingu."

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 14:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Ja et asi jälle teemasse läheks, pöördume selle arutelu juurest tagasi politseinike ütlemiste juurde, palun.

Mina tänan,

Olaf

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 15:32 

usku kirjutas:
Su jutt jookseb natuke seinast seina ja see on probleem kui üritad liiga kiirelt vastata :)

Eelnevalt auke kinni panna pole teoorias sugugi keeruline. Keeruliseks teeb selle praktikas rakendamine kuhu on kaasatud erinevad era ja avalikkuse huvid. Riigikogu on meil ennemgi võetud väga kiirelt ja ühiselt otsuseid vastu, nii et piirduda mingite "kiunumistega" võiks öelda, et on hale. See kiun tuleb igasuguste otsustega, mis on ühele või teisele poolele kahjulik. Kui on ära tehtud, kaob ka see kiun. Nagu sa ütlesid, enamusel juhul otsitakse uus auk ja alustatakse seal. Kui aga uut auku pole, ollakse seda viimast väga kiivalt kaitsmas. Selleks, et see viimane auk ka kinni panna oleks vaja väga tugevat ja piisava mõjuvõimuga inimest/inimgruppi kes selle teoks teeks. neid aga on meil väga. Tahetakse ikkagi populaarsust ja oma kohta säilitada. Muidugi võib mõelda, et "kui ma selle ebapopulaarse (paha) otsusega koha kaotan, siis ma ei saa neid palju väiksemaid häid asju teha." kuid see ei ole jällegi jätkusuutlik.
Selle oponeerimise kohapealt võiks öelda, et sinu väljaöeldud lause on tegelikkus. Mõjud ulatuvad juba tänasesse päeva välja. Tihtipeale venitatakse igasuguste otsustega viimasele minutile ning siis võetakse kiirelt vastu. Kasvõi vaadata haridusreformi praegu. Pole liha ega kala.
Ma arvan, et minu sõnastus polnud vale vaid tõlgendada võis seda vastavalt olukorrale. Sina tõlgendasid seda omamoodi. Mitte, et mulle eetiline käitumine ei meeldiks (ma isegi pooldan seda) aga kui ma ütlesin, et kui seadusandlus lubab sellist käitumist, siis järelikult on kõik lubatu piirides ja ollakse aus. Kui aga läheneda eetilise poole pealt, siis küll. Tagamõte on selgelt arusaadav ja tegemist on pettusega. Definitsiooni küsimus jällegi.
Samamoodi maksude optimeerimine võib ka kanduda väga piiripeale kus läheb eetikutel raskeks ja jällegi võib tegemist olla juba pettuse tunnusega.

Sulle vastuväiteks - normaalne inimene täidab seadust. Kui ei ole keelatud, on järelikult lubatud. Räägin siis üldises mõttes kaasates "varikaid" ja muid tegelasi. Karistust üldjuhul ei järgne, järelikult ohtu pole ja võib jätkata.
Selgituseks, et on hetkel lõputöö käsil teemal: Maksundusalase seadusandluse rakenduslikke probleeme. Selle käigus on nii mõndagi artiklit loetud ja inimest küsitletud, mis paneb teise paiguga asjadele lähenema.

Kes on see ärikas, kellest sa räägid? Ma ise kaldun arvama, et see võib olla nt. see sama allilmaga tuntust kogunud tegelane, kes on ka varem maksudega seonduvalt MTA´le silma jäänud. See sama tegelane, kelle pinginaabriks poiss, kes nüüdseks on meie Vabariigis omanud juba mitmeid erinevaid ministriportfelle.
Kas ärikad on ka need, kes maksid selle libedasõidu koolituse nõude eest? Ma arvan küll. Kõik kes selle läbinud on ja natuke kriitilist mõtet omavad näevad kui kasutu see on.
See on ka vastus sinu "pealiskaudne ja nõme" väitele. Kindlasti tehakse aga mitte selles mahus mida võiks :)
Ei maksa asja keerulisemaks ajada kui see tegelikult on.

Leedu kütusevahendajad tahavad ka ju kasumit saada ja see hind mille nad ostuhinna ja müügihinna vahelt saavad on ju lihtsalt kasum. Mismõttega peaks keegi kütust oma kuludega tooma ja siis ilma kasumita mahamüüma? Natuke imelik näide sul.

See on see maksude mõte aga teoreetiliselt ja ideaalis läheneda - kui kõik peaksid ausad olema, siis poleks riiki ju vajagi. Kõigil on maa, kõik hoiavad seda korras ja arvestavad teistega. Sama nagu elaks kommuunis ja harrastaks kommun-ismi, mis nagu eduliselt näha, hetke ühiskonnakorralduses ei toimi.

Mulle jällegi meeldib Palestiina ajalugu, kus sisse rännanud juudid maksid maa eest ja kohalikud imestasid, et mis neil küll viga, maa on ju vaba. Kui tahavad maksta siis maksku ja nüüd, mis olukord on.

aga olgu, eks sinulgi ole arvestatavaid argumente, mille ei viitsi siin vastuvaielda ja millega nõustuda. Pole see ka vastav teema kus seda teha võiks. Nagu moderaatori härra juba mainis aga ebaviisakas oleks vastust võlgu jääda. (Loodan, et Umx saab aru. :))

Igatahes, poliitikas tegutsemiseks on vaja laia pilti. Saab ka kitsaga aga sellega saab ainult teatud maani. :)

Päikest siia halli pärastlõunasse.

EDIT: Mõni kuu tagasi sain kontorisse jooksmise eest suulise hoiatuse. Oli väga mõistev naisterahvas ja hoiatas autojuhtimise kohapealt, et Hobujaama - Narva mnt. ristmik on väga ohtlik kuna punasega ületee minevaid mutikesi on üsna palju, kel veel õigust ülegi jääb vastates, et "Mis nad sõidavad siis siin, kui mul kiire".
Nii, et ka teistele, kes seal liiklevad - arvestage teed ületavate mässavate eakatega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 19:03 
Kasutaja avatar

Usku võiks nüüd kolida pooleks aastaks kuhugi kappa-kohilasse, seal korterit üürida , maksta muid makse sinna juurde , toita 2 last ja töötuna kodus istuv naine . Tööle peaks minema ca 25km eemale, kuupalgaga 450 euri ümbrikus, transpordiks kasutama 91 aasta ford sierrat,nagu keskmine streetrace.org kasutaja.
Siis aga juhtub tööle sõites teda peatama härra politseinik mille lõpptulemus on trahvikviitung 40 euri katkise tagatule pärast. Kas siis ka omad arvamust, et politseinikud on mõistvad ja head inimesed.
Suure pildi nägemise jutt on hülge ila . Suur pilt on see, et enamus inimesi elavad vaesuses ja väljapääsu sealt pole.

Ise lahkusin sellest riigist juba 6 aastat tagasi ja ei kahetse hetkegi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 19:14 
Kasutaja avatar

No ma ei tea. Ma olen autoga sõitnud 8 aastat, viimased pool sellest Tallinnas ja igapäevaselt. Pole mitte ühtegi korda saanud ilma asjata trahvi, ega ka niisama politsei poolset kiusamist tundnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 19:26 

Usku, ma nüüd detailideni ei süvenenud, aga diagonaalis lugesin su teksti siiski läbi. Muud teemat ei ole vast mõtet kommenteerida, aga kütuse teema kohta niipalju, et käibeka teema on kõigile inimestele avatud. Äriühigu regamine maksab 180 euri ja käibemaksukohuslaseks regamine on päris tasuta, pead ainult äärmisel juhul korra endla tänaval käima ja oma avaldust kaitsma. Peale seda on võimlaus osta kütust niiöelda, ilma käibemaksuta. Nii et kes viitsib ja tahab, saab timmida igate pidi. Pigem veidi kadeduse hõngu juttudel kes kurdavad ja näitavad näpuga, et "näää see tsurka ostis endale valge x kuue, raudselt on narko teema" . Eks et niipalju käibekat saada kui need maasturid ja viimsi villad maksavad peab ka enamjaolt palju vaeva nägema, et kõige nende käibekate ja asjadega möllata, on muidugi erandeid. Et päris nii pole et on Valeri koplist ja juba x6 ja viimsi villa olemas. Soovid sama, siis alusta esilagu algusest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 20:56 
Kasutaja avatar

Teema on politsei ütlemised jms. Natuke see teema haakub...
Ma arvan, et siin on igal inimesel lihtsalt oma nägemus vastavalt kasvatusele ja haritusele.

Riigikogu ei tasu süüdistada, nemad on nagunii rumalad inimesed, kes ei olegi võimelised seaduseid koostama.
Tuleme nüüd politsei juurde tagasi. Kas ta siis karistab või õpetab! Seadused on täitmiseks ja kui sa keelatud tulede eest trahvi saad, siis on see ju loogiline! Kui sa kusagil parklas Marko Märtinit teed, siis saad ka trahvi. Loogiline, sest nende arvates ei ole sa Marko Märtiniga võrdne aga sina loomulikult arvad, et sa oled parem veel.
Trahvi saad puhtalt kõrvaltvaataja(politsei) arvamusel, sinu manöövrite ohtlikuses astmes ja seaduse kaasabil.
Mulle Eesti Politsei meeldib, eriti liikluses. Peatatakse neid keda vaja, neid kes kardavad politseid.

Ma mäletan kuidas kasutaja Inferno või midagi sarnast(omas mingit rohelist autot vist), tegi möödasõitu aeglasest kolonnist, Mäo piirkonnas... Politsei võttis kiirust kõvalteelt ja kõik oli, isegi kui ületas kiirust, siis teda maha ei võetud. Põhjus lihtne, sõit on kindel ja midagi ohtliku ta ei teinud. Samas, silmapaistev auto, möödasõit, kuigi oleks võinud rahulikult ka aeglasemate autode kolonnis liikuda. Kui politsei oleks tahtnud, oleks võinud talle seal kohapeal tehnoülevaatust ja tervislikku seisukorda kontrollida :D

Maksupettused, põhjus on väga lihtne. Esiteks keegi ei ole pädev tegema piisavaid seadusi ja trahvid on nii väiksed. Võrrelge nüüd kui tahate kedagi kohtusse anda ja seda summat mis kulub firma tegemisse. Lihtne, maksupettur teab, et ainuke kes teda suudab kohtusse anda on riik või suurfirma. Ja kasum on loomulikult piisav, et iga kuu uus firma teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 21:26 
Kasutaja avatar

h20m - Kui sa osaühingu teed ja käibe tagasiküsid küttuse pealt siis selle vastu pole kellegil midagi aga siinkohal peeti ilmselt silmas tankistidega küttuse impordi/vahenduse firmasi, mis teenisid alles väga hiljuti miljoneid käibemaksu pettusete pealt ja nüüd teenivad kulla ärilt.

Minu autot hakkati läbiotsima heastpeast, kui istusin superbi tagaistmel ja kui helistama hakkasin telefoniga siis löödi rusikaga telefon käest, maha tükkideks. Kas peaksin sellist politseiniku austama? Mitte kunagi...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 21:35 
Kasutaja avatar

Kõik autos toimuv salvestub videole, teinud avaldus õigesse kohta!?
Sellepärast nüüd politseid vihata on ka natuke väiklane. Saad lätlase käest tüssata, peksa... Kas siis vihkad kõiki lätlasi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2012 10:48 
Kasutaja avatar

USKU, MDB, arsi ja kõik ülejäänud offtopiku ajajad! VÕTKE TUBA ENDALE kuradi onanistid. Kedagi ei koti kes ja kui kaua on väljamaal elanud ja nii edasi. AITAB!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2012 10:53 
Moderator
Kasutaja avatar

SpikeBMW kirjutas:
USKU, MDB, arsi ja kõik ülejäänud offtopiku ajajad! VÕTKE TUBA ENDALE kuradi onanistid. Kedagi ei koti kes ja kui kaua on väljamaal elanud ja nii edasi. AITAB!

Ma oleks sama öelnud, aga veidi teistsuguse sõnakasutusega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2012 18:00 
Kasutaja avatar

Spike BMW, valib oma sõnavara !
Küi sina soovid pihku taguda ja mõda meest tagant panna siis tee seda aga teistel ära soovita seda teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 01:52 
Kasutaja avatar

Spike BMW peaks hoopis pädevate arstide poole pöörduma. Ilmselgelt on midagi närvidega korrast ära või on probleemid seksuaalelus, et siin onada soovitab! Teada tuntud tõde on see, et millega inimene ise pidevalt tegeleb, seda ta soovitab esmalt ka teistele :D
Osta naine endale :D :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 02:07 
Kasutaja avatar

jobiplekk pole häbiplekk. :D :D

aga see teema kisub suht huumoriks juba :D :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 10:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Kes OT-d jätkab, öelgu palun ka kohe üks number ;)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis