MDB kirjutas:
Õige! Samas kuulsused on avaliku elu tegelased ja kaubamaja on ka avalik koht! Samas võttes nüüd avarii, siis tegu on esiteks õnnetusega, auto on eraomand, see avarii kajastamine kahjustaks minu isiklikku elu jne.
Meelde tuleb... eile vaatasin lugesin Delfit:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=63821712Seal on pilt, kus naine ei andnud selget nõusolekut oma pildistamiseks ja nägu tehti häguseks! Reeglid ikka on olemas!
avalik huvi puudub, sinu näidetes toodud inimesed ei ole sooritanud väärtegu.
MDB kirjutas:
Lxc kirjutas:
oleneb su rikkumisest MDB, ma usun, et nad lihtsalt tulid sulle vastu. inimeste kuritegusid võib kajastada igal pool, kui see ei kahjusta asjasse mitte puutuvaid inimesi.
ma uurisin natuke seda filmimise teemat, kuidas end kaista tv'sse sattumise eest jne... millal saaks öelda, et sind ahistatakse ja millal tohib sind filmida... üldiselt kui oled midagi korda saatnud, siis võivad nad sind igast nurgast filmida.
Minul oli jah väikeasi. Nõuannet sain ma inimese käest, kes ise töötas ajakirjanikuna sellel ajal.
Ma siiski arvan, et seal on ikka rohkem reegleid, mida ei tea igaüks. Vahel harva on olnud krimisaadetes olukordi, kus eraisikute näod on häguseks tehtud ja auto numbrid näiteks varjatud. Mingi seadus oli... kui avalikhuvi on suurem kui erahuvi. Kes selle määrab, sina ise! Suurte jamade puhul avalik.
Leidsin, see on veel vana seaduse järgi ja keskpaigas mainitakse ka, et kui oleks olnud uus seadus juba kehtiv. Lõpus läheb veel huvitavamaks!
https://www.riigiteataja.ee/akt/13268457.txt NB: avaneb tekst failina.
viimane kohtulahend annab ju kinnitust minu väidetele?
selle inimese kohtuvaidlusest olen teadlik, antud kohtulahendit lugenud polnud(see polnud lõplik lahend), küll aga olen lugenud lõplikku lahendit sama inimese vaidlusest.
otsus tehti hageja kasuks kuna ta keelas enda saates näitamise. teda näidati saatelõigus kus püüti turvavööta sõitjaid, samas temal oli turvavöö kinnitatud, ja vestlus politseinikuga puudutas muud rikkumist.
point oligi selles, et saatest võis jääda mulje nagu oleks ta sõitnud lahtise turvavööga, seepärast ta ka võitis kohtus. oleks öeldud, et selle isikul ei põlenud üks tuli aga turvavarustust kasutati korrektselt ei oleks tal kohtus millegi üle kaevata olnud.
MDB kirjutas:
Mingi seadus oli... kui avalikhuvi on suurem kui erahuvi. Kes selle määrab, sina ise! Suurte jamade puhul avalik.
nii lihtsalt see määramine ei käi, kui sind on filmitud ja sa ei soovi selle avaldamist, võid sa saata neile oma põhjendatud avalduse mitte näidata sinust filmitud lõiku, kui aga telekanal v kes iganes ei pea su väiteid põhjendatuks avaldavad nad selle ikka. ja siis pead juba kohtus tõestama, et sinu huvisid on kahjustatud vms...