Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 21:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 31.01.2012 23:36 
Kasutaja avatar

Perkele kirjutas:
Krisz kirjutas:
ison.ts kirjutas:
Jamajutt, ilma orderita ei tohi isegi politsei sulle tuppa tulla.

Mitte, et ilkuda tahaks, kuid varemgi seda juttu palju kuulnud. Seaduse järgi nad nagu võiks sisse tulla või saan siiski ise valesti aru?
§ 737. Valdusesse sisenemine
(1) Politsei võib siseneda valdaja nõusolekuta tema valduses olevale piiratud või tähistatud kinnisasjale, ehitisse, eluruumi või ruumi, sealhulgas avada uksi, väravaid või kõrvaldada muid takistusi, kui see on vajalik kõrgendatud ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks.
(2) Politsei võib käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud tingimustel siseneda valdusesse ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks või korrarikkumise kõrvaldamiseks, kui valdusest levivad väljapoole teist isikut oluliselt häirivad mõjutused ning nende kõrvaldamine ei ole muul viisil võimalik.

Politsei või siseneda eluruumidesse kui on tegemist "kuritöö seisuga", muudel juhtudel on nad nagu vampiirid kes kutsumata üle lävepaku astuda ei tohi. :)

kõrgendatud oht kvalifitseeritakse riskina inimelude näol. mingise valju muusika või tantsu pärast ei saa sulle ükski sininahk uksest sisse voorida.
Juhtub aga inimesed ei oska tihtipeale seadusi õigesti tõlgendada. Üks sõna võib muuta kogu jutu olemust. Tavainimene sellest lihtsalt aru ei saa ja meie "kallid" sininahad kasutavad seda igas eluvaldkonnas targasti ära.
Edu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 23:51 
Kasutaja avatar

Teine punkt oli ju
Tsiteeri:
(2) Politsei võib käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud tingimustel siseneda valdusesse ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks või korrarikkumise kõrvaldamiseks, kui valdusest levivad väljapoole teist isikut oluliselt häirivad mõjutused ning nende kõrvaldamine ei ole muul viisil võimalik.

Vali muusika on ju "oluliselt häiriv mõjutus" naabrite jaoks. Ja kui inimene muudmoodi aru ei saa, siis nagu on ju lubatud? Muidugi kui inimene politsei käsu peale muusika vaiksemaks paneb, vot siis ei ole lubatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 23:53 
Eliit

Huvitav, et "Head pildid" teema pandi lukku põhjusega "puhkame natukene".. aga kui ma kiirelt paar lehte seal tagasi kerisin, siis enamjaolt oli tegu siiski piltidega mitte mölaga.. imelik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 23:58 

MDB kirjutas:
Ma tean, et aastaid tagasi oli nii. Said kohtus karistada ja hiljem avaldati see lehes. Nädalsündmused või nii.... Kui sa kirjutasid avalduse milles ei soovi enda nime avalikustamist, siis seda ei tohtinud ka teha!
Ma arvan, et selle filmimisega on samamoodi, et kui sa teed peale seda avalduse, siis nad ei tohi seda avaldada.

ei ole.

ainult juhul kui see kahjustaks sinu lähedasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 23:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Huvitav, et "Head pildid" teema pandi lukku põhjusega "puhkame natukene".. aga kui ma kiirelt paar lehte seal tagasi kerisin, siis enamjaolt oli tegu siiski piltidega mitte mölaga.. imelik.

Minu paha. Tänud vihje eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 00:00 

oolmaiti kirjutas:
Perkele kirjutas:
Krisz kirjutas:
ison.ts kirjutas:
Jamajutt, ilma orderita ei tohi isegi politsei sulle tuppa tulla.

Mitte, et ilkuda tahaks, kuid varemgi seda juttu palju kuulnud. Seaduse järgi nad nagu võiks sisse tulla või saan siiski ise valesti aru?
§ 737. Valdusesse sisenemine
(1) Politsei võib siseneda valdaja nõusolekuta tema valduses olevale piiratud või tähistatud kinnisasjale, ehitisse, eluruumi või ruumi, sealhulgas avada uksi, väravaid või kõrvaldada muid takistusi, kui see on vajalik kõrgendatud ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks.

Politsei või siseneda eluruumidesse kui on tegemist "kuritöö seisuga", muudel juhtudel on nad nagu vampiirid kes kutsumata üle lävepaku astuda ei tohi. :)

kõrgendatud oht kvalifitseeritakse riskina inimelude näol. mingise valju muusika või tantsu pärast ei saa sulle ükski sininahk uksest sisse voorida.
Juhtub aga inimesed ei oska tihtipeale seadusi õigesti tõlgendada. Üks sõna võib muuta kogu jutu olemust. Tavainimene sellest lihtsalt aru ei saa ja meie "kallid" sininahad kasutavad seda igas eluvaldkonnas targasti ära.
Edu

Teises sättes on mainitud "korrarikkumise kõrvaldamiseks".

(1) Korrarikkumine on avaliku korra kaitsealas oleva õigusnormi või isiku subjektiivse õiguse rikkumine või õigushüve kahjustamine.
Vali muusika selle alla kvalifitseerubki ju?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 00:01 

mihkel-m kirjutas:
Teine punkt oli ju
Tsiteeri:

Vali muusika on ju "oluliselt häiriv mõjutus" naabrite jaoks. Ja kui inimene muudmoodi aru ei saa, siis nagu on ju lubatud? Muidugi kui inimene politsei käsu peale muusika vaiksemaks paneb, vot siis ei ole lubatud.

Riigikohtu kriminaalkolleegiumi praktika kohaselt oht selline olukord, kus on põhjust tõsiselt karta õigushüve kahjustumist. Ohu hindamisel tuleb lähtuda ex ante vaatlusviisist ning objektiivse kõrvaltvaataja perspektiivist.

Siinjuures tuleks vaadata ka Korrakaitseseaduse § 5. Oht avalikule korrale ja korrarikkumine.
(1) Korrarikkumine on avaliku korra kaitsealas oleva õigusnormi või isiku subjektiivse õiguse rikkumine või õigushüve kahjustamine.
(2) Oht on olukord, kus ilmnenud asjaoludele antava objektiivse hinnangu põhjal võib pidada piisavalt tõenäoliseks, et lähitulevikus leiab aset korrarikkumine.
...

Oht jaguneb veel erinevalt.. Kuid oluline sai juba välja toodud. Seega annab niimoodi tõlgendades juba seda nii võtta, kuid teine lõige ütleb juba enda eest jah.

Viimati muutis Wertus, 01.02.2012 00:02, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 00:02 

muidugi tuleb valju muusika pärast tuppa, kui sa ta korraldustele ei allu. oma kodus pead siiski eesti vabariigis kehtestatud seadustele alluma, milles on ka sees, et naabreid ei tohi häirida, samamoodi pead sa ka politsei korraldustele alluma, isegi kui sa oled kodus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 00:11 
Eliit

Umx kirjutas:
Iff kirjutas:

Minu paha. Tänud vihje eest.

Ai ai ai...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 00:59 
Kasutaja avatar

Lxc kirjutas:
MDB kirjutas:
Ma tean, et aastaid tagasi oli nii. Said kohtus karistada ja hiljem avaldati see lehes. Nädalsündmused või nii.... Kui sa kirjutasid avalduse milles ei soovi enda nime avalikustamist, siis seda ei tohtinud ka teha!
Ma arvan, et selle filmimisega on samamoodi, et kui sa teed peale seda avalduse, siis nad ei tohi seda avaldada.

ei ole.

Tean mida räägin. Endal oli kunagi teema ja siis sai avaldus kirjutatud, et ajalehte ei tohiks panna!
Nüüd on võibolla seda seadust küll muudetud, seda ma ei tea või oleneb see ka raskusastmest.

Televisooniga arvan mina nii... Näiteks juhtub avarii ja televisoon on kohal. Nemad teenivad sellega kasumit, kui mind ja seda avariid uudistes näitavad, siis peaksid nad mulle autoritasu maksma!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 01:05 
Moderator
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Lxc kirjutas:
MDB kirjutas:

ei ole.

Tean mida räägin. Endal oli kunagi teema ja siis sai avaldus kirjutatud, et ajalehte ei tohiks panna!
Nüüd on võibolla seda seadust küll muudetud, seda ma ei tea või oleneb see ka raskusastmest.

Televisooniga arvan mina nii... Näiteks juhtub avarii ja televisoon on kohal. Nemad teenivad sellega kasumit, kui mind ja seda avariid uudistes näitavad, siis peaksid nad mulle autoritasu maksma!

Sa oled selle videoklipi autor? Ehitad kaubamaja, siis igaüks kes su kaubamajast foto teeb ja lehte paneb - igaüks peab sulle maksma? Igakord kui TV on kohal filmimas kaubamaja pommiähvardust, siis tahad autoritasu? Igakord, kui kellegi maha lööd ja sind hiljem uudistes kohtusse tiritakse siis tahad autoritasu? Avalikus kohas käitu selliselt, et sul poleks pärast häbi TV's seda näha. Mis sa arvad, et kõik meie "kuulsused" saavad mingit tasu kui neist lehes pasundatakse - ükskõik kas head või halba. Selline see meedia kord on. Teisi on tore vaadata aga ise ei tahaks sinna saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 01:19 

oleneb su rikkumisest MDB, ma usun, et nad lihtsalt tulid sulle vastu. inimeste kuritegusid võib kajastada igal pool, kui see ei kahjusta asjasse mitte puutuvaid inimesi.

ma uurisin natuke seda filmimise teemat, kuidas end kaista tv'sse sattumise eest jne... millal saaks öelda, et sind ahistatakse ja millal tohib sind filmida... üldiselt kui oled midagi korda saatnud, siis võivad nad sind igast nurgast filmida.

samas jõudsin ma arusaamale, et see kutt siin oleks saanud keelata oma teles näitamise, kuna tema väärtegu ei fikseeritud. ta vaidleb reporteriga kus reporter ütleb, et ta võib filmida, aga väärtegu ei fikseeritud, politsei arvas, et ta klaasid on tumedamad kui lubatud aga ei mõõtnud seda üle, pmst jäi tema tegu tõestamata, ta kiskus politsei tungival soovil selle vabatahtlikult maha aga teles kajastati teda kui seaduse rikkujat.

http://www.reporter.ee/2008/03/24/25noo ... olitseiga/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 01:39 
Kasutaja avatar

Õige! Samas kuulsused on avaliku elu tegelased ja kaubamaja on ka avalik koht! Samas võttes nüüd avarii, siis tegu on esiteks õnnetusega, auto on eraomand, see avarii kajastamine kahjustaks minu isiklikku elu jne.
Meelde tuleb... eile vaatasin lugesin Delfit: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=63821712
Seal on pilt, kus naine ei andnud selget nõusolekut oma pildistamiseks ja nägu tehti häguseks! Reeglid ikka on olemas!

Kui nüüd tagasi tulla autoritasu juurde, siis see on puhtalt teoreetline aga ise tahtmatult kuhugi võsapetsi või krimisaatesse sattudes kaaluksin kohtusse pöördumist.
Kui laseksin mirkofonile "Reporter" -i logo peale panna ja hakkaksin suvalisi intervjuusi tegema ja neid juutuubi laadima, siis tuleks kindlasti käsk või trahv. Jah, neil on selle patent võetud. Minu patendiks on sünnitunnistus ja eraelu puutumatus. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 02:09 
Kasutaja avatar

Lxc kirjutas:
oleneb su rikkumisest MDB, ma usun, et nad lihtsalt tulid sulle vastu. inimeste kuritegusid võib kajastada igal pool, kui see ei kahjusta asjasse mitte puutuvaid inimesi.

ma uurisin natuke seda filmimise teemat, kuidas end kaista tv'sse sattumise eest jne... millal saaks öelda, et sind ahistatakse ja millal tohib sind filmida... üldiselt kui oled midagi korda saatnud, siis võivad nad sind igast nurgast filmida.

Minul oli jah väikeasi. Nõuannet sain ma inimese käest, kes ise töötas ajakirjanikuna sellel ajal.

Ma siiski arvan, et seal on ikka rohkem reegleid, mida ei tea igaüks. Vahel harva on olnud krimisaadetes olukordi, kus eraisikute näod on häguseks tehtud ja auto numbrid näiteks varjatud. Mingi seadus oli... kui avalikhuvi on suurem kui erahuvi. Kes selle määrab, sina ise! Suurte jamade puhul avalik.

Leidsin, see on veel vana seaduse järgi ja keskpaigas mainitakse ka, et kui oleks olnud uus seadus juba kehtiv. Lõpus läheb veel huvitavamaks!
https://www.riigiteataja.ee/akt/13268457.txt
NB: avaneb tekst failina.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 04:41 

MDB kirjutas:
Õige! Samas kuulsused on avaliku elu tegelased ja kaubamaja on ka avalik koht! Samas võttes nüüd avarii, siis tegu on esiteks õnnetusega, auto on eraomand, see avarii kajastamine kahjustaks minu isiklikku elu jne.
Meelde tuleb... eile vaatasin lugesin Delfit: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=63821712
Seal on pilt, kus naine ei andnud selget nõusolekut oma pildistamiseks ja nägu tehti häguseks! Reeglid ikka on olemas!

avalik huvi puudub, sinu näidetes toodud inimesed ei ole sooritanud väärtegu.

MDB kirjutas:
Lxc kirjutas:

Minul oli jah väikeasi. Nõuannet sain ma inimese käest, kes ise töötas ajakirjanikuna sellel ajal.

Ma siiski arvan, et seal on ikka rohkem reegleid, mida ei tea igaüks. Vahel harva on olnud krimisaadetes olukordi, kus eraisikute näod on häguseks tehtud ja auto numbrid näiteks varjatud. Mingi seadus oli... kui avalikhuvi on suurem kui erahuvi. Kes selle määrab, sina ise! Suurte jamade puhul avalik.

Leidsin, see on veel vana seaduse järgi ja keskpaigas mainitakse ka, et kui oleks olnud uus seadus juba kehtiv. Lõpus läheb veel huvitavamaks!
https://www.riigiteataja.ee/akt/13268457.txt
NB: avaneb tekst failina.

viimane kohtulahend annab ju kinnitust minu väidetele?

selle inimese kohtuvaidlusest olen teadlik, antud kohtulahendit lugenud polnud(see polnud lõplik lahend), küll aga olen lugenud lõplikku lahendit sama inimese vaidlusest.
otsus tehti hageja kasuks kuna ta keelas enda saates näitamise. teda näidati saatelõigus kus püüti turvavööta sõitjaid, samas temal oli turvavöö kinnitatud, ja vestlus politseinikuga puudutas muud rikkumist.
point oligi selles, et saatest võis jääda mulje nagu oleks ta sõitnud lahtise turvavööga, seepärast ta ka võitis kohtus. oleks öeldud, et selle isikul ei põlenud üks tuli aga turvavarustust kasutati korrektselt ei oleks tal kohtus millegi üle kaevata olnud.

MDB kirjutas:
Mingi seadus oli... kui avalikhuvi on suurem kui erahuvi. Kes selle määrab, sina ise! Suurte jamade puhul avalik.

nii lihtsalt see määramine ei käi, kui sind on filmitud ja sa ei soovi selle avaldamist, võid sa saata neile oma põhjendatud avalduse mitte näidata sinust filmitud lõiku, kui aga telekanal v kes iganes ei pea su väiteid põhjendatuks avaldavad nad selle ikka. ja siis pead juba kohtus tõestama, et sinu huvisid on kahjustatud vms...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis