Niisiis, paar nädalat hiljem võtsin lõpuks jõu kokku ka foorumisse midagi kirjutada:D
Nimelt, bassikas sai ilusti sisse mängitud, mida aega edasi, seda valjemaks ja seda mõnusamalt müdistas. Vajab siiski korralikku kasti, kuid see nõuab klaasiiet ja see nõuab raha:D
Seega esialgu sai nii tihedalt pandud tihedat poroloni, kui võimalik ning võin ausalt öelda, et madalad paranesid märgatavalt:

Kuna bassikas oli juba piisavalt sisse töötanud ja volüümi nupp oli juba suuremate numbriteni jõudnud, sain ka väikest aimu hea bassi valudest. Nimelt kõik peab olema salongis hästi kinnitatud, minul oli esimeseks ohvriks kindalaegas, mille hingepolt oli välja vibreerinud ning kui kindalaegast avama hakkasin, kukkus see peaaegu küljest:D

Lisaks sai ka tagumised ovaalid ümber keeratud lootuses, et äkki peksab selle saasta mis seal krabiseb välja. Nüüdseks olen juba alla andnud ning olen üsna kindel, et mingi mähise traat vms on lahti tulnud, kuid nii mängib siiski väiksema krabinaga ja arvatavasti uute kõllideni jääb ka nii:

Ning kuna vedeles üks vana arvuti bassika väike port, värvisin ta matt mustaks ja viskasin külge, lootuses, et ehk siis pääseb bass paremini salongi(ja pääseski). Lisaks sellele eemaldasin mingi ema väikse masinaga riidetupsud riidelt ja saigi külge panna:

Mõned päevad hiljem sain sõbralt osta ära temal endal üle jäänud pigimati jupi, mille kasutamiseks oli mul juba mõttes koht valmis mõeldud:

Nimelt pagass, mille tegemiseks viimane kord matist puudu jäi. Kõigepealt sai kõik välja kakutud ning eemaldatud ka tehase rabedaid matte:

Ja pärast. Ütleme nii, et muutis bassi mõnusamaks ning rehvimüra natukene vaiksemaks. Vajab veel kas vilti või seda umbpoorset matti natukene, mis külgedele sai:

Kuna aga ei tahtnud kohe uue bassikaga korralikku ja pea uut akut tuksi keerata, sai kiirelt ühena esimestest asjadest ostetud endale läbi SR-foorumi uueväärne 1-Farad'ine Alfatec kondekas, millel isegi veel kile ümber. Kahjuks on kondekal sinine LED voltmeeter displei, aga kuna pagassi harva avatuna hoian, pole väga vahet:

Ainuke sobilik koht kuhu teda paigutada oli, oli istme seljatugede külge koos kaitsmekarbi(vool ukaablid hetkel küll natukene peenikesed, kuid plaanin kevadel/suvel paksemate peale üle minna, sest kuni kaitsmekarbini on juba paksud) ja tulekustutiga(mis sealt kohe ära kukkus ja sai ümber paigutatud tagaistujate jalge juurde ajutiselt, parema lahenduse mõtlemiseni):

Kuna aga hetkel õige ja kvaliteetse riide ostmiseks finantsi pole ning puhta vineeriga ka sõita ei tahtnud, siis viskasin ühe vana riide peale, mille olin ammu kõrvale heitnud:D Minu arvates jäi väga kreisi, aga kuna see suht vähe nähtavas kohas, siis on mul suhteliselt savi:D

Ja selline on siis pagassipakett:

Eelmine neljapäev sai otsustatud korra Tallinnas käia, kuna aga teadsin, et teed võivad sitad olla, siis mõtlesin rehvid eest taha tõsta ja vastupidi. Otsus oli õige, sest teed olid ikka väga jubedad.
Nagu näha, on kuiv talve algus ning esivedu rehvil oma töö teinud ning on ikka päris korralikult kulutanud(vasak-esirehv, parem-tagarehv):

Kuna aga niikuinii oli auto õhus, mõtlesin ka korraks kärgi alla proovida:
Taga:

Ees:

Ja väiksed fotoshopid ka, mis oleks värvi variandid(olen proovinud küll igast muid värve, kuid, kurat, ei ole ükski see õige. helesinine on veel mõttes mõlkunud, aga siiski, äratehtud värv juba):

Tallinna tripi kaotused oli üks udutuli(pole veel selgunud kas xenoni pirn või ballast) ning lisaks suutsime koduteel lasta mõnusa kärsakaga esikõlarite parempoolse tweetri läbi(kusjuures heli ei olnud siis üldse valju) ning on aru saada, et vasakpoolne madalsagedus on samuti piiri peal.
Kuna aga hetkel on finantsiga sitad lood ning ei soovi ka mingeid odavadi panne osta(kui osta, siis juba korralikud), siis seega sai garaazis natukene ringi tuhnitud ning leitud vanad 10cm'sed Pioneegri kõlarid, mille külge viskan. Eks nad suht saastad on, aga parem kui 3.2kõlariga ringi sõita:D
Selleks, et neid aga külge panna, oli vaja teha üleminekud, kuna vanad olin juba ära retsinud suuremate kõlarite jaoks. Õnneks neid puidust üleminekuid saab teha suuremate kõlarite jaoks suuremaks:D

Peaaegu valmis(pildil siis üleminekud, vanaduued pioneerid ning paistab ka üks Clarioni krabisev midbass):

Ja ootavad külgepanekut:

Homme/ülehomme loodan külge ära saada, on vähemalt mida NV-ls kuulata lisaks bassikale:D
Nagu näha, on mu helisüsteem suhteliselt piiri peal, seega kui kellelgi on ära anda 6x9 ovaale või 10-16cm kõlareid, võib julgelt teada anda, oleksin väga tänulik, aga hetkel üle posti summa rohkem kinni maksta ei jaksa:D (hetkel sõber leidsi ühed 10cm-sed, mida pean üks päev kuulama, äkki on hullemad kui need Pioneegrid ning ka DC-Shoes, ehk siit foorumist Emmure BMW osapool, lubas garaages ringi tuhnida, mäletades, et midagi nagu tal oli):D
Muidu auto toimetab kenasti, sai sisse valatud ka mingit kütuselisandit, erilist vahet ei märganud peale selle, et sumpast ei tule tossu pea üldse, aga selle võib ka soojemate ilmade arvele kanda). Keskmiseks talve kütusekuluks tuli 10.9l/100km, mida pole palju, arvestades, et olen rajal käinud, autot soojendanud hommikuti kuni pool tundi ning see talv väga palju koha peal tiksunud ja sooja lahminud) ja muud ei oskagi rääkida eriti:D