Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 20:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1117 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 75  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Honda Civic EG, 1.3 55kw > 1.6 118kw Swap '93 djelton
PostitusPostitatud: 14.02.2012 03:09 

Nii, sain siis tikksae Raidi käest ning läks kohe ka tegutsemiseks. Ja kurat, oleks võinud varem võtta, mõnus asi ikka, suve poole tuleb endale ka muretseda:P
Kuna suutsin vana bassika neljapäeval kooli sõites ära lõhkuda kuidagi(nüüd töötab ainult siis kui membraani millegiga all hoida, käe, jope vms. millega), siis ei saanud enam uue bassika installi edasi lükata, kuigi olen seda juba ligi pool aastat teinud ja subbakas vaikselt garaaZis kükitanud:D
Woofriks siis JBL GT5-12, nagu nimi ka vihjab, siis 12tolline, 275W RMS, 1100W MAX, mida toitma hakkab siiani käigus olev Kenvood KEC-921 võim, nüüd ainult sillatuna, ehk 200W RMS ja 390W MAX, mida jääb ilmselgelt väheks, seega vaja nats sulli koguda ja mingi võimsam monovõim osta:D Aga hetkel käib kah ajutise lahendusena.

Pilt

Esialgu sai woofer pandud nö. pool free-airina, ehk siis põranda plaadi sisse nagu olin algselt plaaninud, viskasin poroloni ja muid asju ka mõndade kohtade peale, kust vahed sees olid, aga muidu sai täitsa hea.

Pilt

Kuna aga see pole ikkagi õige, sest pole ta ju free-airina mõeldud, nuputan hetkel odavalt kuskilt suuremat kogust klaasriiet ja kõvendit, sest sinna varuratta koopa süvendisse on vineerist/puidust suhteliselt võimatu ehitada sobivat kasti. Siis vaja veel mingi grill sebbida(pakkuge odavalt) ja Tallinna Noortehnikust teistsugune kõlaririie ära tellida, mis pidi väidetavalt parem olema, kui see mis hetkel külgedel(Oliveri soovitusel).

Lisaks pean natukene ka kannatama, sest tahaks kõlarit tsipa sisse ka mängida, seega pean nädala-kaks vaikselt ja vaikselt kuulama:P Aga ülla eesmärgi nimel ju võib:P

Järgmisena võtsin ette tagumised ovaalid, mis olid krõbisema hakanud. Mõtlesin küll, et ongi kõik, aga soovitati puhtaks teha ning seda ma ka üritasin, jebbisin päris kaua, ühe sain korda ilma krabinata, teisel jäi ikkagi mingi krabin sisse, seega kas mähis katki või ei saanud lihtsalt mingit paska kätte sealt. Peab mingi päev uuesti proovima:D
Pilt

Kuna aga tikksaag oli käepärast ning mind juba väga kaua aega häirib, kui lõdša see tagumine aknalaud on(pläriseb ja võbeleb, sest on nii peenikene), siis tegin ka sellele väikse tugevduse juurde, nüüd on mõnus, stabiilne(vineeri ja aknalaua vahele panin ka natukene poroloni, et ei tekiks seal ka mingit resonantsi omavahel):
Pilt

Pealt pole väga kohe kruvisid nähagi, aga selle poole ma ei pingutanudki, sest terve aknalaud läheb niikuinii katmisele:D
Pilt

Muidu teenib Civic ausalt, läheb mõnusalt soojaks ning nüüd hakkab loodetavasti ka heli paranema. Saaks ainult paar-kolm asja maha müüdud ja auto helitehnikasse investeeritud:D

Aa, ja tegin ka tagumisi kunstnahku fööniga üle veel ning läksid veel sirgemaks, ühte kohta jäi küll konkreetne kortsupundar, aga too on õnneks ühte kohta koondunud ja mujalt tänu tollele sirgem ja ilusam:D

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.02.2012 17:45 
Kasutaja avatar

Kas kõlarit peab ennem sisse mängima, et korralikult hiljem kõlaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.02.2012 17:59 
Kasutaja avatar

See JBL-i woofer on väga hea kõlar, maailmas igasugu "säästuprojektides" üks kasutatumaid kõlareid, talub mitu korda suuremat võimsust kui tehaseandmed. Kui endal woofreid vahetasin tahtisin kahte sellist 10 tollist, kahjuks ei olnud see hetk saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.02.2012 20:01 

Loomulikult tuleb sisse mängida. Halvimal juhul on ka variant täiesti läbi lasta, täna sain just ühe sõbraga kokku ja sattus teemaks sissemängimine, tema rääkis, et tal sõber ei teadnud sellest midagi. Nuputas miks heli nii nõrk, keeras juurde ja juurde, kuni kõik, vaikus:P
Endal ka selle kõlariga nii, et see bassikas oli alguses suht vaikne, mängis vaikselt, nüüd juba mängib palju valjemini ja palju sissetöötamist on sees:D

Aga ohoh, seda ei teadnudki, et ta nii hea subbar on:D Otsin ta täiesti ilma eeltööta ja ideefiksina:p Nüüd kus uurinud olen, tundu jah täitsa mõnna asi olevat(juutuubis peksab inimestel juukseid ringi õige kastiga:D)

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2012 23:01 
Kasutaja avatar

Kui tahad võid minu monokat proovida :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2012 23:16 

Pmst võiks küll:D Mitmene ta oli, ei mäleta:P
Aga hetkel vaja siiski tegelt veel natukene sisse mängida + homme jõuab üks lisavidin ning teen üldse NV, veits timmingut:D

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 01:49 

Niisiis, paar nädalat hiljem võtsin lõpuks jõu kokku ka foorumisse midagi kirjutada:D
Nimelt, bassikas sai ilusti sisse mängitud, mida aega edasi, seda valjemaks ja seda mõnusamalt müdistas. Vajab siiski korralikku kasti, kuid see nõuab klaasiiet ja see nõuab raha:D
Seega esialgu sai nii tihedalt pandud tihedat poroloni, kui võimalik ning võin ausalt öelda, et madalad paranesid märgatavalt:
Pilt

Kuna bassikas oli juba piisavalt sisse töötanud ja volüümi nupp oli juba suuremate numbriteni jõudnud, sain ka väikest aimu hea bassi valudest. Nimelt kõik peab olema salongis hästi kinnitatud, minul oli esimeseks ohvriks kindalaegas, mille hingepolt oli välja vibreerinud ning kui kindalaegast avama hakkasin, kukkus see peaaegu küljest:D
Pilt

Lisaks sai ka tagumised ovaalid ümber keeratud lootuses, et äkki peksab selle saasta mis seal krabiseb välja. Nüüdseks olen juba alla andnud ning olen üsna kindel, et mingi mähise traat vms on lahti tulnud, kuid nii mängib siiski väiksema krabinaga ja arvatavasti uute kõllideni jääb ka nii:
Pilt

Ning kuna vedeles üks vana arvuti bassika väike port, värvisin ta matt mustaks ja viskasin külge, lootuses, et ehk siis pääseb bass paremini salongi(ja pääseski). Lisaks sellele eemaldasin mingi ema väikse masinaga riidetupsud riidelt ja saigi külge panna:
Pilt

Mõned päevad hiljem sain sõbralt osta ära temal endal üle jäänud pigimati jupi, mille kasutamiseks oli mul juba mõttes koht valmis mõeldud:
Pilt

Nimelt pagass, mille tegemiseks viimane kord matist puudu jäi. Kõigepealt sai kõik välja kakutud ning eemaldatud ka tehase rabedaid matte:
Pilt

Ja pärast. Ütleme nii, et muutis bassi mõnusamaks ning rehvimüra natukene vaiksemaks. Vajab veel kas vilti või seda umbpoorset matti natukene, mis külgedele sai:
Pilt

Kuna aga ei tahtnud kohe uue bassikaga korralikku ja pea uut akut tuksi keerata, sai kiirelt ühena esimestest asjadest ostetud endale läbi SR-foorumi uueväärne 1-Farad'ine Alfatec kondekas, millel isegi veel kile ümber. Kahjuks on kondekal sinine LED voltmeeter displei, aga kuna pagassi harva avatuna hoian, pole väga vahet:
Pilt

Ainuke sobilik koht kuhu teda paigutada oli, oli istme seljatugede külge koos kaitsmekarbi(vool ukaablid hetkel küll natukene peenikesed, kuid plaanin kevadel/suvel paksemate peale üle minna, sest kuni kaitsmekarbini on juba paksud) ja tulekustutiga(mis sealt kohe ära kukkus ja sai ümber paigutatud tagaistujate jalge juurde ajutiselt, parema lahenduse mõtlemiseni):
Pilt

Kuna aga hetkel õige ja kvaliteetse riide ostmiseks finantsi pole ning puhta vineeriga ka sõita ei tahtnud, siis viskasin ühe vana riide peale, mille olin ammu kõrvale heitnud:D Minu arvates jäi väga kreisi, aga kuna see suht vähe nähtavas kohas, siis on mul suhteliselt savi:D
Pilt

Ja selline on siis pagassipakett:
Pilt

Eelmine neljapäev sai otsustatud korra Tallinnas käia, kuna aga teadsin, et teed võivad sitad olla, siis mõtlesin rehvid eest taha tõsta ja vastupidi. Otsus oli õige, sest teed olid ikka väga jubedad.
Nagu näha, on kuiv talve algus ning esivedu rehvil oma töö teinud ning on ikka päris korralikult kulutanud(vasak-esirehv, parem-tagarehv):
Pilt

Kuna aga niikuinii oli auto õhus, mõtlesin ka korraks kärgi alla proovida:
Taga:
Pilt

Ees:
Pilt

Ja väiksed fotoshopid ka, mis oleks värvi variandid(olen proovinud küll igast muid värve, kuid, kurat, ei ole ükski see õige. helesinine on veel mõttes mõlkunud, aga siiski, äratehtud värv juba):
Pilt

Pilt

Tallinna tripi kaotused oli üks udutuli(pole veel selgunud kas xenoni pirn või ballast) ning lisaks suutsime koduteel lasta mõnusa kärsakaga esikõlarite parempoolse tweetri läbi(kusjuures heli ei olnud siis üldse valju) ning on aru saada, et vasakpoolne madalsagedus on samuti piiri peal.

Kuna aga hetkel on finantsiga sitad lood ning ei soovi ka mingeid odavadi panne osta(kui osta, siis juba korralikud), siis seega sai garaazis natukene ringi tuhnitud ning leitud vanad 10cm'sed Pioneegri kõlarid, mille külge viskan. Eks nad suht saastad on, aga parem kui 3.2kõlariga ringi sõita:D

Selleks, et neid aga külge panna, oli vaja teha üleminekud, kuna vanad olin juba ära retsinud suuremate kõlarite jaoks. Õnneks neid puidust üleminekuid saab teha suuremate kõlarite jaoks suuremaks:D
Pilt

Peaaegu valmis(pildil siis üleminekud, vanaduued pioneerid ning paistab ka üks Clarioni krabisev midbass):
Pilt

Ja ootavad külgepanekut:
Pilt

Homme/ülehomme loodan külge ära saada, on vähemalt mida NV-ls kuulata lisaks bassikale:D

Nagu näha, on mu helisüsteem suhteliselt piiri peal, seega kui kellelgi on ära anda 6x9 ovaale või 10-16cm kõlareid, võib julgelt teada anda, oleksin väga tänulik, aga hetkel üle posti summa rohkem kinni maksta ei jaksa:D (hetkel sõber leidsi ühed 10cm-sed, mida pean üks päev kuulama, äkki on hullemad kui need Pioneegrid ning ka DC-Shoes, ehk siit foorumist Emmure BMW osapool, lubas garaages ringi tuhnida, mäletades, et midagi nagu tal oli):D

Muidu auto toimetab kenasti, sai sisse valatud ka mingit kütuselisandit, erilist vahet ei märganud peale selle, et sumpast ei tule tossu pea üldse, aga selle võib ka soojemate ilmade arvele kanda). Keskmiseks talve kütusekuluks tuli 10.9l/100km, mida pole palju, arvestades, et olen rajal käinud, autot soojendanud hommikuti kuni pool tundi ning see talv väga palju koha peal tiksunud ja sooja lahminud) ja muud ei oskagi rääkida eriti:D

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Viimati muutis djelton, 01.03.2012 20:19, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 12:21 
Kasutaja avatar

Kui sul on uus korralik aku ei ole mitte mingit vajadust kondeka järgi. Kui aku tervist tahad säästa viska aegajalt laadija peale.
Veljed tee mingid tagasihoidlikud, sellise stock välimusega auto all näeksid mingid neoonrohelised päris naeruväärsed välja. Mingid hallid keskosad näeks väga head välja. Kui võimas sul woofri võimendi on praegu?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 13:13 

Laadijat pole + akule ligipääs on ka natuke raskendatud, seega kondekas käib kah :)

V6im on hetkel 200 RMS, v2he nats on, aga esialgu k2ib kah. Ennem vaja ylej22nud k6larid korda saada:p

Velgedel on tegelikult see erkrohelise soov juba v2ga pikka aega, aga nyyd kus neid v2rvilisi velgi tuleb aina juurde ja juurde, siis see plaan on juba kahtluse all. Aga halliks v6i mustaks ka ei taha, ei meeldi sellisena need veljed:s
Yks variant, mida m6elnud olen, on kodarad seest mustaks ja pealt ainult roheliseks. kuskil on photoshopitud pilt ka, aga hetkel kirjutaan telefoniga, seega ei saa n2idata, aga too n2gi v2lja palju tagasihoidlikum:p

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 13:18 

djelton kirjutas:
Laadijat pole + akule ligipääs on ka natuke raskendatud, seega kondekas käib kah :)

V6im on hetkel 200 RMS, v2he nats on, aga esialgu k2ib kah. Ennem vaja ylej22nud k6larid korda saada:p

Velgedel on tegelikult see erkrohelise soov juba v2ga pikka aega, aga nyyd kus neid v2rvilisi velgi tuleb aina juurde ja juurde, siis see plaan on juba kahtluse all. Aga halliks v6i mustaks ka ei taha, ei meeldi sellisena need veljed:s
Yks variant, mida m6elnud olen, on kodarad seest mustaks ja pealt ainult roheliseks. kuskil on photoshopitud pilt ka, aga hetkel kirjutaan telefoniga, seega ei saa n2idata, aga too n2gi v2lja palju tagasihoidlikum:p

Iga kodar erivärvi, mingites neoonvärvides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 14:25 
Kasutaja avatar

Minumeelest näeb see viimane variant, valgena, vaieldamatult kõige parem välja. Samas mul on valgefetiš ka :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 17:49 
Kasutaja avatar

Valge oli eelmise aasta teema :D Tglt kui auto vastu maad lasta ja esiosa veits ägedamaks teha, siis käraks see roheline värv ka päris hästi, iseasi kas see väike velje suurus välja mängib :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 18:05 

Madalamaks ta läheb, plaaniks siis regullitavad vedrud, saab natukene jäikust ka juurde, st hetkel küll mõnus ja pehme ja auke väga ei tunne, aga kui taga 2inimest + asjad, siis on selline ass-down nose-up effekt:D + nats nüüd nats võimsama mootoriga on järsemalt kurvi võttes tunda, et pehmed vedrud:D
Ise põen ka seda velje väikseks jäämist, oleks 16, oleks juba timm, sest olen juba ühtlasi ära otsustanud, et üle 16" see auto ei näe, läheb porriks ära(va. üks erand, milleks on sellised 17" valged veljed nagu HeavyCuda need miljonikodaralised, mida olen näinud ühe Islandi samasuguse halli luukpära all ja sobisid). Ideaalis sebbiks mingid 15-16" Japstyle racing? veljed, ei oska kirjeldadagi, 5-6kodaraga:D

Aga seda värvi veel aega mõelda ja fotoshoppida natukene jäänud, kõigepealt teen randi enamvähem ära ja lihvin vana värvi maha, siis tuleb aktiivsemalt värvi mõtlema hakata, sest suvi läheneb kiiresti:D Suvel saab ühtlasi need veljed mis all on korda tehtud ning kas müüki või alla visatud:D

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 19:41 
Kasutaja avatar

djelton kirjutas:
...plaaniks siis regullitavad vedrud,...

Uue aja mood, et vedrusid saab reguleerida madalamaks&kõrgemaks, pehmemaks&kõvemaks? :O

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.02.2012 19:48 
Kasutaja avatar

Äkki avaldad mulle selle kondeka hinna?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1117 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 75  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis