Ma ei saa juba ammu aru kahest asjast. Esiteks astmeline tulumaks, teiseks see, et inimesed kiruvad riiki madala palga pärast. Mina maksan rohkem maksu niikuinii kui koristaja. Seega väide ei pea paika, et kõrgemapalgalised maksavad vähem. Teiseks ei saa riik tõsta minu palka(erasektoris), olgu miinimumpalk kuipalju tahas, minu palk ei sõltu miinimumpalgast, küll sõltub see brutopalgast mahaarvatavatest maksudest. On tulumaksuvaba miinimum kõrgem jääb rohkem raha mulle, on sotsiaalmaks madalam jääb rohkem raha mulle jne. Selleläbi ei tõsta riik minu palka vaid vähendab maksukoormust.
Veel räägitakse automaksust. Poliitikute suust siis. Olen automaksu poolt, aga ainult juhul, kui alaneb oluliselt kütuseaktsiis. Mujal maailmas töötab see süsteem väga normaalselt. Oled rikkur, sõidad võimsa masinaga mis eritab palju CO2, siis palun väga pead rohkem plönni välja köhima.
Korra käis veel teemast läbi suurfirmade rahakantimine. Sellele tuleb lõpp teha, sest kui võõrriigi emafirma pumpab miljardeid eurosid Eestis asuvast tütarettevõttest välja ilma maksu maksmata, rääkides, et see on laen, kuid paraku ei maksta seda eales tagasi, siis ongi JOKK ja riik plönnist ilma. Thumbs Up Eesti!
Ühe huvitava maksuna võib välja tuua veel erisoodustusmaksu. Ei ole olemas idiootsemat asja. Tahab ettevõtja töötaja saata trenni, arstile, koolitusele vms, maksa aga erisoodustust lisaks ostetavale teenusele. WTF?
Edit. @ Heigo_K - selline või?