Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 05.05.2025 12:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 28.02.2012 14:31 
Kasutaja avatar

Kombimiis kirjutas:

Kui olukord on paranenud, võiks vaadata üle maksusüsteemi. Aeg on küps astmeliseks tulumaksuks (kujutan ette kuidas te nüüd mind kohe kesikuks hakkate sõimama). Ma ei mõtle a la 3 astmelist, et rott-keskklass-rikkur, vaid suht sujuvalt tõusva joonena kujutatud pilti.

Kes igisevad et väljamaal on parem siis meenutagem, kust me oleme tulnud ja kuhu jõudnud. Mitu aastakümmet me maas olemegi?

Millele tugineb arvamine, et edukamaid inimesi tuleb suuremate maksudega "karistada"?
Kuidas vara teisiti ümber jagamine lisaväärtust toodab?
Ja kas praegu makstakse siis ühesugust tulumaksu - kas 100 EURist sissetulekut saav indiviid maksab sama summa kui 10000 EURi teeniv?

Astmeline tulumaks toob kindlasti kaasa uue laine "esinduskulude" tekkeks, kus ei ole enam mõistlik palganumbrit suurendada. Töötajate motiveerimiseks tuleb leida uusi teid, maksutulu selle läbi riigile väheneb.
Proportsionaalne on tulumaks ju niigi, see on minu jutu lühike kokkuvõte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 14:53 

Tort kirjutas:
jokerAudi kirjutas:
Mõnus ajuvaba jutt. Nii oleks ju jube lihtne elada, muudkui aga koli või too töökoht lähemale. Natuke mõtled ka? Äkki inimesed ei taha või ei saa kodu vahetada või siis töökohta? Tean inimesi, kes käivad 200km kaugusele tööle, kuna lähemal lihtsalt pole tööd ja lahkuda kodust ka ei taha, kuna terve pere, sõbrad jne, sisuliselt terve elu jääks maha sinna.

Ei TAHA kolida? Kelle asi see peaks olema? Ja et riik peaks palka tõstma või? Mismoodi riik erasektoris palka tõstab (peale miinimumpalga määra)? Mine vallavalitsusse tööle ja siis ulu, vot siis maksab riik sulle palka. Kas meil on sinu arvates N-Liit, et Putja määrab erasektori palgad?

Kui kodaniku auto keskmine kütusekulu on 10 l/100 ja palk 800, siis ilmselt on tegu linnainimesega. Jääb üle parem töökoht otsida või bussiga sõita, need võimalused on olemas. Kui 1/3+ palgast läheb igakuiselt küttele, siis võiks selle eestlase püha-lehma aka auto omal per*eküljest ära lasta opereerida või rikkamaks hakata. Riik siin ei aita.

Sa võiksid omale mikro-makromajanduse alused selgeks teha ja siis pröökama hakata, jätaksid veidi targema mulje endast.

Miinimumpalgast asi alguse saabki. Tõuseb miinimum, tõuseb ka keskmine. Sulle läks minu jutt vist jubedalt hinge. Kahju sinust kohe. Sina, kui oled rahul oma eluga, ole, tubli. Mina olen ka enda omaga rahul, kuid enamus inimesi ei ole ja just seetõttu, et töötasu on liiga madal (ükskõik, kas erasektoris või avalikus sektoris) ja maksud liiga kõrged.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 15:07 

Aga lõppude lõpuks teemasse kah :D Sain kohtukutse...pean tunnistajana kohale ilmuma...oh well, saabki töölt eemale natukeseks :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 15:18 
Kasutaja avatar

Ma ei saa juba ammu aru kahest asjast. Esiteks astmeline tulumaks, teiseks see, et inimesed kiruvad riiki madala palga pärast. Mina maksan rohkem maksu niikuinii kui koristaja. Seega väide ei pea paika, et kõrgemapalgalised maksavad vähem. Teiseks ei saa riik tõsta minu palka(erasektoris), olgu miinimumpalk kuipalju tahas, minu palk ei sõltu miinimumpalgast, küll sõltub see brutopalgast mahaarvatavatest maksudest. On tulumaksuvaba miinimum kõrgem jääb rohkem raha mulle, on sotsiaalmaks madalam jääb rohkem raha mulle jne. Selleläbi ei tõsta riik minu palka vaid vähendab maksukoormust.

Veel räägitakse automaksust. Poliitikute suust siis. Olen automaksu poolt, aga ainult juhul, kui alaneb oluliselt kütuseaktsiis. Mujal maailmas töötab see süsteem väga normaalselt. Oled rikkur, sõidad võimsa masinaga mis eritab palju CO2, siis palun väga pead rohkem plönni välja köhima.

Korra käis veel teemast läbi suurfirmade rahakantimine. Sellele tuleb lõpp teha, sest kui võõrriigi emafirma pumpab miljardeid eurosid Eestis asuvast tütarettevõttest välja ilma maksu maksmata, rääkides, et see on laen, kuid paraku ei maksta seda eales tagasi, siis ongi JOKK ja riik plönnist ilma. Thumbs Up Eesti!

Ühe huvitava maksuna võib välja tuua veel erisoodustusmaksu. Ei ole olemas idiootsemat asja. Tahab ettevõtja töötaja saata trenni, arstile, koolitusele vms, maksa aga erisoodustust lisaks ostetavale teenusele. WTF?

Edit. @ Heigo_K - selline või? :)

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 15:26 
Kasutaja avatar

Mõnus driftiilm praegu väljas. :D

Viimati muutis Priidik199, 28.02.2012 16:11, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 15:35 
Moderator
Kasutaja avatar

3 päeva mõnulen siin 41 kraadise palaviku käes.. Elu on ikka ilus :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 15:41 
Kasutaja avatar

see nüüd poliitika foorum v?:D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 15:59 

Hädaldaks niipalju, et miks võtta mingite endale arusaamatute teemade puhul nii konkreetselt sõna nagu kasutaja jokerAudi teeb?

Ilmselgelt pole sul ei mingit majanduslikku või poliitilist haridust ega kogemust seljataga, millepõhjal siin olemasolevat süsteemi kiruda. Seda ei pea absoluutselt häbenema. Nagu mõni ei oska mutrivõtit käes hoida, sina ei jaga seda teemat. Ära topi end sinna kus su koht pole.
See tekitab ainult endale pingeid ja näitad end veel rumalamana kui ehk tegelikult oled.

Tegele oma teemaga ja kui väga huvitab, tee kodutööd ja siis hakka vaikselt kaasa rääkima. Hetkel see tundub sama teema nagu siin kellgi 14-15 aastase poolt algatatud riigikirumise teema.

Kokkuvõttes, kes tahab tööd rügada, see saab siin ka materiaalselt rikkaks. Kes ei taha tööd teha ja keskendub pigem vaimsetele väärtustele, saab samamoodi teha aga see kes ei tööd ega vaimseid väärtusi ei taha, peab leppima "koorikuga".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 16:15 
Kasutaja avatar

Tehke sr.org erakond. Siin asjalikke mehi küll kes poliitikas läbi lööks.
Teed oleks korras, kütus odavam ja jätkuks rohkem raha Räägus käimiseks :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 16:26 
Kasutaja avatar

uzzac kirjutas:
Veel räägitakse automaksust. Poliitikute suust siis. Olen automaksu poolt, aga ainult juhul, kui alaneb oluliselt kütuseaktsiis. Mujal maailmas töötab see süsteem väga normaalselt. Oled rikkur, sõidad võimsa masinaga mis eritab palju CO2, siis palun väga pead rohkem plönni välja köhima.

Eesti süsteem on tegelikult palju loogilisem ja ausam. Automaks - maksad selle eest kui sul on olemas mingi auto, sõltumata sellest, kui palju ta reaalselt saastab (või kas üldse sõidab). Kütuseaktsiisi puhul maksad aga täpselt selle saasteainete koguse eest, mida sinu auto ilmaruumi paiskab. Kütus põleb ikka ühtmoodi ja CO2 kogus põletatud bensuliitri kohta on ikka sama.

Kas praegune määr on õiglane või mitte, see on hoopis eraldi küsimus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 16:59 
Kasutaja avatar

infidel kirjutas:
uzzac kirjutas:

Eesti süsteem on tegelikult palju loogilisem ja ausam. Automaks - maksad selle eest kui sul on olemas mingi auto, sõltumata sellest, kui palju ta reaalselt saastab (või kas üldse sõidab). Kütuseaktsiisi puhul maksad aga täpselt selle saasteainete koguse eest, mida sinu auto ilmaruumi paiskab. Kütus põleb ikka ühtmoodi ja CO2 kogus põletatud bensuliitri kohta on ikka sama.

Kas praegune määr on õiglane või mitte, see on hoopis eraldi küsimus.

Ka õige. Mõlemal moodusel on omad plussid ja miinused. Aktsiisiga ei saa kätte seisvate autode omanikelt rahakest aga maksuga vastupidi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 17:20 

jazz kirjutas:
Hädaldaks niipalju, et miks võtta mingite endale arusaamatute teemade puhul nii konkreetselt sõna nagu kasutaja jokerAudi teeb?

Ilmselgelt pole sul ei mingit majanduslikku või poliitilist haridust ega kogemust seljataga, millepõhjal siin olemasolevat süsteemi kiruda. Seda ei pea absoluutselt häbenema. Nagu mõni ei oska mutrivõtit käes hoida, sina ei jaga seda teemat. Ära topi end sinna kus su koht pole.
See tekitab ainult endale pingeid ja näitad end veel rumalamana kui ehk tegelikult oled.

Tegele oma teemaga ja kui väga huvitab, tee kodutööd ja siis hakka vaikselt kaasa rääkima. Hetkel see tundub sama teema nagu siin kellgi 14-15 aastase poolt algatatud riigikirumise teema.

Kokkuvõttes, kes tahab tööd rügada, see saab siin ka materiaalselt rikkaks. Kes ei taha tööd teha ja keskendub pigem vaimsetele väärtustele, saab samamoodi teha aga see kes ei tööd ega vaimseid väärtusi ei taha, peab leppima "koorikuga".

Kui paljudel siin arvamust avaldanutel on üldse majanduslik või poliitiline haridus/kogemus? See protsent jääb ilmselt 1-5 vahele. Mis see sinu asi on, millisesse teemasse ma end topin või kuhu ei topi? Segab sind miski? Kui segab, ära loe. Lihtne ju, kas pole? Milleks tekitada endale probleeme? On kuskil keelatud sõna võtta teemades, millel endal otsest kogemust pole? Kui sel teemal midagi öelda on, saada PS, mitte ärme risusta seda teemat siin.
Igatahes, minu jaoks see arutelu lõpeb, ilmselgelt on siin poliitikud ja majanduselu professorid koos :) Jätkaks siis teemaga ehk?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 17:23 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Üks asi veel omaltpoolt et mina arva n,et eestis on teglikult kogu lugu päris õige nii palgad ja süsteem ,eriti vee lhetkelist olukorda mis on ka mujal maailma riikides +kõik riigid on euroopas ka siisk ierinevad e isaa vaadtaa ,et palga ja toiduhind oleks õiglasem kui näiteks mingis teises riigis aga selles teises riigis on jälle mõned muud asjad kohustustesk mida eestis pole.Maksusüsteem pidid eestis väha hea olema ,sest vaesed maksavad vähem ja rikkad siisk irohkem aga võrdselt rohekem ,sest rikkad teenivad ka rohkem .Lihtsalt vaestelt on muidugi karmim ,sest järgi jääb tõseti ehk vähem ja selle väehmaga on keerulsiem aga rikkal jääb järgi niivõi naa aga rRIKKANA KUI SA MKSAKSID VÄGA SUURI SUMMASI ÄRA SEE OLEKS KA VÄGA KARM.
ELAGU EESTI.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 17:29 

filler kirjutas:
Ja minumeelest antakse hetkel Kreekale mingit garantiid,mitte otseselt plekki ka ju.

No tõenäoliselt need, kes teenivad vähem kui 800eur kuus, sõidavad ka vähem. aga enamik, kes keskmist palka teenivad, sõidavad aastas umbes sellise arvu kilomeetreid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 17:36 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kõik iniemsed ei saag ielada ühteviisis ja vähesema sissetulekuga tuleb l´rohkem planeerida ehk.Kreeklastele maksti ehk maksti arutult peale erivate asjade puhul ja mida kõike veel ja tulemus on täielik idootsus ,et riik on sellisesse jamasse pepuli kukkunud.Absollutselt pole kreekale respekti aga enne molid paljud ,läki kereekasse sea lon väga vahava jne - PIIKSUD ja neid pepuli riike on juba nimekirjas ja lisandub veelg ija ma arvan ,et meie lähedalt isegi hakkavad asjad juhtuma

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis