Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 21:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 02.03.2012 01:13 
Kasutaja avatar

Huvitav, kui palju inimesi kasutab sellist märguannet, et vilgutab vasakut suunda, kui mõõdasõit pole hetkel võimalik?
Mina igaluhul sellist asja ei teadnud. Eessõitev buss vilgutas vasakut suunda, arvasin, et see on märguanne mulle, et võin minna. Ma siis hurraaga suund sisse ja hakkasin vasakule reastuma ning üllatuseks tuli pm korraga vastu terve rodu autosid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 01:15 
Moderator
Kasutaja avatar

tanel63 kirjutas:
Huvitav, kui palju inimesi kasutab sellist märguannet, et vilgutab vasakut suunda, kui mõõdasõit pole hetkel võimalik?
Mina igaluhul sellist asja ei teadnud. Eessõitev buss vilgutas vasakut suunda, arvasin, et see on märguanne mulle, et võin minna. Ma siis hurraaga suund sisse ja hakkasin vasakule reastuma ning üllatuseks tuli pm korraga vastu terve rodu autosid.

:err

Minule on seda paar korda näidatud ning jumaltänatud. Ise olen kah paar korda näidanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 01:20 
Kasutaja avatar

tanel63 kirjutas:

kas sulle tundus ka nende asjade vahel mingi loogika olema ? kui jah siis on kõik hästi.
aga üldiselt eks need tänamised ja suunaga märguanded näitavadki kuidas keegi teistesse suhtub , lätlased võtavad teepinnast viimast ,et viisakalt kiiremad mööda lasta mitte ei konuta 80ga tuimalt ees.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 01:21 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ka mina olen sellega kokkupuutunud ja ma olen õnnelik ,et selliseid vihjed siiski kasutatakse.Ja ikka tänanud märguandega kui teine juht on teinud midagi minu heaks.Vasakut suunda on siis klõpsima ees hakatud kui eesolevale jäi juba mulje ,et ma olengi minemas ja ma olin ka minemas ,ikka juhtub ja inimene eksib ,antud juhul päästis tema vilgutamine minu elu.Mõnikord on jälle paremt tuld vilgutatdu aktiiselt ,sest ma olen järgi olnud kuid mööda polnud väga plaaniski minna ja see möödumine oleks olnud ka vaevaline kas siis raskema koorma tõttu või võimetu auto tõttu :D ja siis anab selgek teha ,et ei ma ei soovi kuigi näed ,et eesolev palub ja teeb endast kõik -ja see võib mõnikord muigama panna ja võiamlusel andes endast kõik on ka ehk möödasõit sooritaud ,et eesolevat juhti tänada kõige mis ta teinud mu heaks oli kuigi see polnud hädavajalik või lausa suduslik tema poolt ,et mine mine :D
Endalgi mõnikord hea kui heateo teed roolis ja näitad ,et mine ,pääsed eluga ja kui oma manöövri ära sooritades tänab ohukatega siis avad roolis õlle ja naudid elu.
Lühidalt siis ,et minule on mulje jäänud ,et kõige rohkem jah kasutavad seda suurte masinate juhid nii vasakut-paremat suunda ja mida kõike veel -see on tore.Iseasi kas sa usaldad teda ja tasub ikka ettevaatlik ka ise olla.võimalik ,et sellised heateod võivad põhjustada ka tõsiseid tagajärgesi ,sest liiklus on liiklus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 01:24 
Kasutaja avatar

nüüd sa hakkad saama et julged roolis õlle avada ! :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 01:45 
Kasutaja avatar

Blacku kirjutas:
Eriti kihvt on kui vilgutatakse veel vastu "palun".

Olen täheldanud,et suurem enamus,kes vastu "palun" ütlevad on kas rekkamehed või bussijuhid,ise ka kui kedagi,ette lasen ja too esimene "tänab" vastan ikka tagasi "palunpalun" :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 01:49 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Tavaliselt kui keegi eesmiste tuledega vilgutab siis mee oelme vastastikuti ja siis minul käib käsi erienvatesse asenditesse ja vaõimalusel aknast välja ja kõrgele kui selelks kõik tingimused juba loodud.Olen näinud kus on vastastiku jöädud vilguatma ,et keeg i annab teed ja teine vilgutab ,et tänud aga mine saa ära küll ma saan :D
Pull värk

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 08:03 
Kasutaja avatar

Welllo kirjutas:
kaubik on nii väike, et sellest oskab igaüks mööda sõita ka ilma kaubikupoolse vilgutamiseta.

Kui keegi teeb ukse lahti sulle, poes näiteks, siis ei täna, kuna oleks isegi jõudnud? Kui keegi liigutaks mingi raskema riiuli käru vms ukse eest ära siis tänaksid, kuna omale oleks olnud see päris suur vaev? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 10:08 
Kasutaja avatar

Minule tundub, et on väga ebaviisakas nõuda kellegilt viisakust. Ehk siis kõigepealt oled viisakas ja vilgutad tulesi ja kui sulle vastu ei vilgutata siis pobised omaette:"Nahh, miks sa vastu ei vilguta, Krdi M..n selline!"
Keegi mainis siin enne Lätlasi ja nende liikluskultuuri omast nn "viisakust" teeäärde tõmmata. Ma ei leia enam seda artikklit ülesse, aga seal oli päris õudne statistika laubakatest, mis just tänu sellele kenale kombele, kolmandat rida tekitada, juhtuvad. Ära oli mainitud just Poola ja Läti. Ja alles oli kui üks lätakas siis meilgi möödasõitu sooritades kellegi ära laibastas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 10:39 

Eestis on üldse väga väheseks jäänud seda vilgutamist... põõsas istuva politsei eest ei hoiatata, möödasõidu võimalusest ei anta teada jne...
Kui mõnele parema suunaga märku annad, et too saaks mööda sõita siis tavaliselt oodatakse ikka kurv ära, või vastutulevad autod, ning viimasel momendil pressitakse elueest ja tehakse napikaid. Pärast ilmselt kirutakse ning vannutakse, et oli ikka tropp ja näitas paremat suunda kuigi autod/kurv tuli. Mõni hüppab, peale möödumist, veel kahe jalaga piduripedaalile ka... ükski heategu ei jää karistuseta :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 10:41 

tanel63 kirjutas:

:kill Vasaku suuna näitamine tähendab ju seda, et ees sõitev auto tahab keerata vasakule, või vähemalt annab oma kavatsusest sedasi märku. Kuidas saab keegi selle peale tulla, et see võiks olla sobiv hetk möödumiseks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 11:02 

Mulle sai suhteliselt juhiloa alguses selgeks, et võõras vilgutaja võib olla nii hea kui tahes, aga piisab ühest "poola veokast" ja ongi läbi see sõit. Oli täpselt sama teema, minule paistis küngas ja veokale vaba, aga kui minema hakkasin, siis lendas kõrvalt vastutulija mööda, nii, et sellest vilgutamisest pole ju mingit tolku, kui ma ei lähe enne kui olen ise ikka veendunud, et tee on vaba.
Üldiselt on oluliselt mõnusam eeldada, et kaasliileja on idioot ja naised on alati koledad, siis pole pettumust ja tulem saab olla ainult positiivne :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 11:18 

oopc kirjutas:
Mõni ikka selga läheneb 90 alas 150-ga kaugtuledega vilgutades ja apsundades siis tõmban tee äärde ja vilgutan suundadega paremale ja pärast pühin higi laubalt.

Sellise juhi puhul ei reageeriks mina üldse. Las õpib ära, milleks autol pidurid on ja mida tähendab kiirusepiirang. Kui hakkab mööduma mõni, siis jah, tõmban kõrvale, kuid kui lendab ülbelt sappa ja kukub tuledega vilgutama, siis istugu seal edasi, kuni ise mööda saab. Sellist idiooti ei abista mitte mingil juhul. Muidu möödujatele ikka näitan suunaga, et võib mööduda ja kui mulle nii näidatakse, siis 90% juhtudest ka tänan abistajat.
Mis muidu vilgutamisse puutub, siis näiteks politsei eest ei hoiata ma teisi juhte põhimõtteliselt. Võiks ju, kuid neid idioote, kes lakku täis peaga, narkojoobes vms uimas rooli istuvad, on selgelt liiga palju. Ka kiiruseületajaid võiks vähem olla. Jah, ma tean, et see võis kõlada moraalitsemisena (ärge näkku lööge, vaja täna õhtul välja minna), kuid nii on.
smi, 100km/h pealt 1-2 korda vasakut suunda vilgutades on üsna raske eeldada, et eessõitja hakkab vasakpööret sooritama. Pigem ikka hoiatatakse, et ära mine. Olen ise ka mõned korrad seda kasutanud, kui näen, et vastu tuleb sõiduk ja mõni tahab minust mööduma hakata. 90% juhtudest on ka aru saadud sellest. Hiljem möödutud ja tänatud. Üldiselt vilgutan korra täistulesid, nö "palunpalun" v nii. Olgem tolerantsed ja viisakad üksteise suhtes liikluses! :)

Juhtus see, et oleksin peaaegu saanud Coupele uue tagaosa (või siis üldse mahakandmisele saata ta). Jõhvis on viadukti renoveerimise tõttu viadukti all üks sõidusuund kinni, mistõttu tuleb vastutulija korral seisma jääda ja lasta vastutulija mööda. Eile õhtupoolikul peatusin takistuse ees, kuna vastu tuli auto. Ükshetk vaatasin peeglisse ja nägin, et tagant tuleb hirmsa lennuga uuemapoolne Avensis, mis rehvide vingudes napilt enne minu autot pidama sai. Vahe võis olla autode vahel vast paar cm, sest Avensis oli ikka väga sabaligidal. Naine igatahes mul ehmatas korralikult. Huvitav, millega see juht roolis tegeles? Pikivahest siin rääkida ei saa, kuna minu peatumise hetkel seda Toyotat minu sabas ei olnud, ilmus sinna lennuga siis, kui mina juba peatunud olin... veits ärevaks võttis küll. Peale takistusest möödumist üritas ta veel keset viadukti (!) mööduda minust ja minu ees olnud sõidukist (viaduktil kiirusepiirang 30km/h ja ülikitsad sõiduread, lisaks tulid vastu sõidukid). Viaduktilt maha sõites tõmbas ta kohe teise ritta (vasakule), kuid jäi siis rahulikult sinna ootama, mina reastusin samuti samasse ritta. Seejärel kukkus taga tuledega vilgutama. Üle ristmiku Ahtme poole sõites, tõmbas vastassuuna kaudu mööda, silmajärgi võis olla kiirust ca 70km/h. Ja lõpuks tiksus ta ikka samas kolonnis 1 auto minust eespool...mõnusalt korras vend. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 21:04 

Palju õnne Justin Bieber

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2012 21:10 
Kasutaja avatar

Vuffel kirjutas:
oopc kirjutas:
Mõni ikka selga läheneb 90 alas 150-ga kaugtuledega vilgutades ja apsundades siis tõmban tee äärde ja vilgutan suundadega paremale ja pärast pühin higi laubalt.

Sellise juhi puhul ei reageeriks mina üldse. Las õpib ära, milleks autol pidurid on ja mida tähendab kiirusepiirang. Kui hakkab mööduma mõni, siis jah, tõmban kõrvale, kuid kui lendab ülbelt sappa ja kukub tuledega vilgutama, siis istugu seal edasi, kuni ise mööda saab. Sellist idiooti ei abista mitte mingil juhul. Muidu möödujatele ikka näitan suunaga, et võib mööduda ja kui mulle nii näidatakse, siis 90% juhtudest ka tänan abistajat.
Mis muidu vilgutamisse puutub, siis näiteks politsei eest ei hoiata ma teisi juhte põhimõtteliselt. Võiks ju, kuid neid idioote, kes lakku täis peaga, narkojoobes vms uimas rooli istuvad, on selgelt liiga palju. Ka kiiruseületajaid võiks vähem olla. Jah, ma tean, et see võis kõlada moraalitsemisena (ärge näkku lööge, vaja täna õhtul välja minna), kuid nii on.
smi, 100km/h pealt 1-2 korda vasakut suunda vilgutades on üsna raske eeldada, et eessõitja hakkab vasakpööret sooritama. Pigem ikka hoiatatakse, et ära mine. Olen ise ka mõned korrad seda kasutanud, kui näen, et vastu tuleb sõiduk ja mõni tahab minust mööduma hakata. 90% juhtudest on ka aru saadud sellest. Hiljem möödutud ja tänatud. Üldiselt vilgutan korra täistulesid, nö "palunpalun" v nii. Olgem tolerantsed ja viisakad üksteise suhtes liikluses! :)

100% poolt/nõus

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis