oopc kirjutas:
Mõni ikka selga läheneb 90 alas 150-ga kaugtuledega vilgutades ja apsundades siis tõmban tee äärde ja vilgutan suundadega paremale ja pärast pühin higi laubalt.
Sellise juhi puhul ei reageeriks mina üldse. Las õpib ära, milleks autol pidurid on ja mida tähendab kiirusepiirang. Kui hakkab mööduma mõni, siis jah, tõmban kõrvale, kuid kui lendab ülbelt sappa ja kukub tuledega vilgutama, siis istugu seal edasi, kuni ise mööda saab. Sellist idiooti ei abista mitte mingil juhul. Muidu möödujatele ikka näitan suunaga, et võib mööduda ja kui mulle nii näidatakse, siis 90% juhtudest ka tänan abistajat.
Mis muidu vilgutamisse puutub, siis näiteks politsei eest ei hoiata ma teisi juhte põhimõtteliselt. Võiks ju, kuid neid idioote, kes lakku täis peaga, narkojoobes vms uimas rooli istuvad, on selgelt liiga palju. Ka kiiruseületajaid võiks vähem olla. Jah, ma tean, et see võis kõlada moraalitsemisena (ärge näkku lööge, vaja täna õhtul välja minna), kuid nii on.
smi, 100km/h pealt 1-2 korda vasakut suunda vilgutades on üsna raske eeldada, et eessõitja hakkab vasakpööret sooritama. Pigem ikka hoiatatakse, et ära mine. Olen ise ka mõned korrad seda kasutanud, kui näen, et vastu tuleb sõiduk ja mõni tahab minust mööduma hakata. 90% juhtudest on ka aru saadud sellest. Hiljem möödutud ja tänatud. Üldiselt vilgutan korra täistulesid, nö "palunpalun" v nii. Olgem tolerantsed ja viisakad üksteise suhtes liikluses!

Juhtus see, et oleksin peaaegu saanud Coupele uue tagaosa (või siis üldse mahakandmisele saata ta). Jõhvis on viadukti renoveerimise tõttu viadukti all üks sõidusuund kinni, mistõttu tuleb vastutulija korral seisma jääda ja lasta vastutulija mööda. Eile õhtupoolikul peatusin takistuse ees, kuna vastu tuli auto. Ükshetk vaatasin peeglisse ja nägin, et tagant tuleb hirmsa lennuga uuemapoolne Avensis, mis rehvide vingudes napilt enne minu autot pidama sai. Vahe võis olla autode vahel vast paar cm, sest Avensis oli ikka väga sabaligidal. Naine igatahes mul ehmatas korralikult. Huvitav, millega see juht roolis tegeles? Pikivahest siin rääkida ei saa, kuna minu peatumise hetkel seda Toyotat minu sabas ei olnud, ilmus sinna lennuga siis, kui mina juba peatunud olin... veits ärevaks võttis küll. Peale takistusest möödumist üritas ta veel keset viadukti (!) mööduda minust ja minu ees olnud sõidukist (viaduktil kiirusepiirang 30km/h ja ülikitsad sõiduread, lisaks tulid vastu sõidukid). Viaduktilt maha sõites tõmbas ta kohe teise ritta (vasakule), kuid jäi siis rahulikult sinna ootama, mina reastusin samuti samasse ritta. Seejärel kukkus taga tuledega vilgutama. Üle ristmiku Ahtme poole sõites, tõmbas vastassuuna kaudu mööda, silmajärgi võis olla kiirust ca 70km/h. Ja lõpuks tiksus ta ikka samas kolonnis 1 auto minust eespool...mõnusalt korras vend.