Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 12:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 14.03.2012 23:39 

Mõttetu üldse midagi rääkida. Kõik tulevad kukuvad igas suunas lahmima nagu tite kari. Mingisugust adekvaatset arusaamist üldse pole.
Sry et üldse OT-d alustasin. Ning kõik, kes ennast puudutatuna tunnevad, ongi tite kari :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.03.2012 23:49 
Kasutaja avatar

enamus eestlasi suisa? 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.03.2012 23:53 

zum-zum-zummuti kirjutas:
enamus eestlasi suisa? 8)

nu ringi sõites tundub küll, et iga 3mas auto länkar :D aga no poh ei viitsi vaielda. ei koti see japs vs saksa teema

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2012 00:26 
Kasutaja avatar

KSF Sander!
Ma sinu rahustamiseks ütlen seda et jah mul on olnud üks japs mis oli peaaegu auto.
Subaru Legasy 1991 2,0 T 140kw plus kõik lisad mis peal olla said. Nahkistmed olid viimase peal. Raju minek iga teekattega va kuiv asfalt(kas sidurikärsakas või hüplev kohaltminek) Väga meeldejääv kogemus selle margiga, kuid see kui istud subarusse või sama aasta nissanisse või mõnesse muusse siis ongi see et nad oleks kõik nagu samadest juppidest. Mulle tundub et ka uuematel sama mure. See igav hallus ja iseloomulikkuse puudumine ongi see miks japsi enamik omale ei pea pikalt. Lisaks ka tänu haprale kuid kergele/jäigale plekile on see sõidumüha ja rehvikrobin liiga hästi kosta, samas mitmed kallimad margid on suutnud seda jama vältida.
Sinna kohta tulebki mugavuse ja kvaliteedi suhe sisse. Aga nagu ma ütlesin siis ei ole olemas hullemat peavalu kui läbiaetud 5ne bemar.

Üks asi veel. näita mingid salongis olevad kindlad eripärad aastate lõikes ala toyota vs samune kirutud bemar. 5ne on läbi aastate kuidagist seest ikka ühtemoodi kuid eripärane võrreldes teistega. Sama võiks ka ntx tuua Senator/omega B lõikes. Mingi korduv omamoodi olemine ja see tõmbabki. ntx peale subarut ma teist japsi enam ei tahtnud, siis sai vist just üks Senator omale valmis ja enam japsi ei osta endale, müügiks on olnud mõned.

Muideks soovitan kõigil kel võimalust proovida ära vanade citroenide (sm/ xm ) mugavused. Võib üllatada mugavuses. Samas on probleemiks et aegunud enamiku jaoks ja liiga "overengineered" hüdrovedrustus. Mul neid paar tükki on ja kirun vaid et valesilla vedu. Oleks tagavedu siis oleks eriti õnnelik, mis siis et UFo välja näeb. Mingi hetk oli ka see fakt et 1989 kui Xm turule tuli siis oli ta kõige kallim prantsuse auto üldse müügil. Eriti Pallas mugavuspakett. Nahk ja muud mõnud. Lisaks ka oli (kui ma ei eksi) euroopa aasta auto tiitel.
Uuemad sitikad jätavad natuke külmaks vb ehk võiks proovida mingi aeg omada c6 ,see kah äge värdjas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2012 07:01 

charly kirjutas:
ei. Mõõtudelt on need enam-vähem ühes klassis kõik

Täispauk. Volga ja Rolls Royce phantom on ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2012 10:44 
Kasutaja avatar

Püha Mooses....
vaata tehnilisi andmeid ja ära lahmi krrt

Accord
Pikkus 4725mm
Laius 1840

A4
Pikkus 4703
Laius 1823

Kui erinevad need on nüüd????

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2012 13:10 

krss kirjutas:
Fluid kirjutas:
Oled sa üldse omanud kunagi mõnda korralikku saksa autot? Tead mul on sinusugune sõber, kes samamoodi ei saa aru, misasi see siis seal saksa autodel kvaliteet on, temaarust üks plastik kõik. Ega seda sõnadega ei saagi seletada. Saksa auto on kallim ja temaga sõites on ka palju kallim mulje kui japsiga. Mul on kodus lapsel mänguasjakastis üks hiinas toodetud mängutraktor ja üks saksas tehtud Caterpillar traktor. Kui sa neid kahte nüüd käes võrdled, siis saad kohe aru, mis on nendel kahel vahet - üks on odavamaiguline libe kehvasti viimistletud plastmass ja teine on hoolikalt kokku pandud ja jätab väga korraliku ja kvaliteetse mulje.
Olen omanud viimase 10a jooksul alati mõne sakslase kõrval ka vähemalt ühte japsi ja rootslast ja nii palju jamasid (sh teele jätmisi), kui tegi minuga tuliuus Golf 1a jooksul, pole teinud mu elus ükski teine auto. Samas saan aru, mida silmas pead, aga sellest hoolimata, et "käega hea tunne katsuda", eelistan ma ikkagi autot, mis suudab ka -30 hommikutel käima minna, kiiresti soojeneda, klaasid udust puhtana hoida, millel ukse sees hoovastik kinni ei külma, millel arvuti pidevalt mingeid veateateid ei kogu, millel amordid külmaga kangeks ei jää, mis pakub teelt head tagasisidet (nt musta jää äratundmine, sakslaste kiirustundlikud roolivõimud on lihtsalt katastroof ja peaks olema põhjamaades keelatud!), mis ei raputa kehvadel teedel ega kanna kõiki auke otse kerele üle jne. Need omadused moodustavad suure osa mugavusest ka pikkadel otstel, olenemata sellest, oled sa firmaboss või lihttööline (vt USAs rikaste autovalikuid, kui hästi lähevad seal peale premium japsid, mida Euroopa oma maksusüsteemi abil meie turult iga hinna eest tõrjuda üritab, konkurendid ju!). Ja kogu selle japs vs sakslane jutu peale eelistan ikkagi sõita suure ja meeletult januse ameeriklasega, kuna see on lihtsalt nii kuratlikult mugav, oleks isegi siis, kui laguneks. Mõttetu oleks vaielda, milline neist autodest on "õigem" või "valem", lihtsalt OMA maitseeelistused saavad tekkida ainult kogemustega, mitte ühe riigi või tootja toodangu fännamisega. Vastasel korral ongi tegemist lahmimisega... või lihtsalt majandusliku olukorra pealesunnitud valikutega.

Väga hea võrdlus oli juba mkb poolt - kui ei ela üle oma võimete, siis normaalne inimene peaks saama oma lubada täpselt seda, mis talle maitseb kõige rohkem (Ingmani jäätis) ja keegi ei osta seda, mis on odavam, aga ei maitse kah. Autode puhul maksab paraku prestiizh, varjatakse oma vaesust uuema aastaarvu või moodsa disaini taha ning siis ongi vaja hakata foorumites tõestama kõigile, et mul on parem kui sul. Unustades ära, et "parem" on igaühe jaoks erinev. Ka sakslase jaoks Saksa teedel ja Saksa palgataseme juures on Saksa auto eelistamine vast arusaadav ka neile, kes Eesti oludes saksa masinaid mõttetuks peavad.

PS: ka minu pojal on kaks samasuguse suunitlusega suuremat plastmassist mänguautot, üks odav hiinakas ja teine Caterpillar, vahe on kvaliteedis ja disainis üldisemalt, aga tegelikult on mõlemad kannatanud edukalt trepist allaloopimist, täiskasvanute kogemata pealeastumist jne. Ehk kasvab uuem põlvkond ülesse vähesemate eelarvamustega...

PPS: kas seda teemat splittida ei saaks? Tõelised ostjad ja tilganäppijad ostavad ja jätavad ostmata mõlemaid, nii japse kui fritsumasinaid.

Jah, ma ei saa väita, et Saksa autod töökindlamad on. Aga ilmas pole head ilma halvata, sellepärast ongi nii, et hea auto pole töökidnel, töökindel auto on odavamaiguline ja kõik suurepärased autod on janused :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2012 13:11 

sander147 kirjutas:
Kus nüüd tuli palju sakslaste omanikke välja :D

Tõesti õnneks ei ole omanud uuemapoolset sakslast. Kordan, õnneks. Ja ei hakka ka omama. Piisavalt näinud, kuidas tuttavad kiruvad ja remondivaid neid segaseks. Jah, nagu ennegi ütlesin, et ei vaidle vastu, et salong on ilus ja 2.5T kaaluv raud on mugav. Selline rauakogus ei saagi iga augu peale reageerida nii nagu poole kergem sõiduauto.
Ning Audi korralikku nelivedu kommenteerides, tuttav ostis ka C5 A6-e. quattro muidugi. Esimese libedaga pani otse, siis jäi kinni ja veel sada häda. Miks quttro eelistatud on, kuna teised margid ei paku igale sõidukile nelivedu. Ja kui pakuks, oleksid need ka kallid nagu A.
Ainult 80-ndatele baseerudes, et Audi tuli välja nelivedusega WRC-sse ning oli parim. Sry, aga teistel ei olnudki siis nelivedu veel vastu pannagi.

Ja ärge lugege mööda, sellest mida kirjutan. Ei kujunda kellelegi uut marki hinge, või laida maha. Tuginen lihtsalt siiani saadud kogemustega. Ja nii kahju kui ka ei ole, on need rohkem negatiivsed. Olen oma japsiga ka edaspidi rahul :)
Jälle üks kirjand...

Sinule ka siis - ma ei pidanud Saksa vs Japs võrdluses silmas mitte töökindluse kvaliteeti vaid kooste, mürasummutuse ja materjalide kvaliteeti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2012 15:54 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
/.../ ja siit tekibki järgmine küsimus, kelle jaoks ma siis auto ikkagi ostan, endale või kellelegi teisele meeldimiseks? Kummal juhul ma rohkem tilganäppija olen? Muide, Bemmidega konkureerimiseks on Lexused, Infititid jms. Järgmiseks soovitan mõelda, kust pärineb Euroopas Saksa autode kultus ja miks sellest meediaruumist väljaspool küll sakslased läbi ei löö ;)

Sellise loogikaga oled mõlemil juhul tilganäppija, japsi fänn läks suht puhevile kui japsi mingi elementaar auto/liiklusvahendi Dacia või muu säänsega ainult võrreldagi taheti. Juu siis selleski mingi prestiiz :think
Selle artikli järgi tehti Lexusele kenasti plats vabaks:
http://www.thetruthaboutcars.com/2010/0 ... n-debacle/

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Viimati muutis Tegelane5, 15.03.2012 20:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2012 19:05 

ryblik1 kirjutas:
KSF Sander!
Ma sinu rahustamiseks ütlen seda et jah mul on olnud üks japs mis oli peaaegu auto.
Subaru Legasy 1991 2,0 T 140kw plus kõik lisad mis peal olla said. Nahkistmed olid viimase peal. Raju minek iga teekattega va kuiv asfalt(kas sidurikärsakas või hüplev kohaltminek) Väga meeldejääv kogemus selle margiga, kuid see kui istud subarusse või sama aasta nissanisse või mõnesse muusse siis ongi see et nad oleks kõik nagu samadest juppidest. Mulle tundub et ka uuematel sama mure. See igav hallus ja iseloomulikkuse puudumine ongi see miks japsi enamik omale ei pea pikalt. Lisaks ka tänu haprale kuid kergele/jäigale plekile on see sõidumüha ja rehvikrobin liiga hästi kosta, samas mitmed kallimad margid on suutnud seda jama vältida.
Sinna kohta tulebki mugavuse ja kvaliteedi suhe sisse. Aga nagu ma ütlesin siis ei ole olemas hullemat peavalu kui läbiaetud 5ne bemar.

Üks asi veel. näita mingid salongis olevad kindlad eripärad aastate lõikes ala toyota vs samune kirutud bemar. 5ne on läbi aastate kuidagist seest ikka ühtemoodi kuid eripärane võrreldes teistega. Sama võiks ka ntx tuua Senator/omega B lõikes. Mingi korduv omamoodi olemine ja see tõmbabki. ntx peale subarut ma teist japsi enam ei tahtnud, siis sai vist just üks Senator omale valmis ja enam japsi ei osta endale, müügiks on olnud mõned.

Muideks soovitan kõigil kel võimalust proovida ära vanade citroenide (sm/ xm ) mugavused. Võib üllatada mugavuses. Samas on probleemiks et aegunud enamiku jaoks ja liiga "overengineered" hüdrovedrustus. Mul neid paar tükki on ja kirun vaid et valesilla vedu. Oleks tagavedu siis oleks eriti õnnelik, mis siis et UFo välja näeb. Mingi hetk oli ka see fakt et 1989 kui Xm turule tuli siis oli ta kõige kallim prantsuse auto üldse müügil. Eriti Pallas mugavuspakett. Nahk ja muud mõnud. Lisaks ka oli (kui ma ei eksi) euroopa aasta auto tiitel.
Uuemad sitikad jätavad natuke külmaks vb ehk võiks proovida mingi aeg omada c6 ,see kah äge värdjas.

Tuleb selle juppide sarnasuse jutu peale meelde oma Lexus IS200, mille sees istudes mu esmamuljed olid, et pääris palju asju tunduvad samad olevat mu isa 98 aasta Toyota Hiace tööbussiga. No mida luksust :kill
Aga viiendad bemmid pole kõik läbi aegade seest ühesugused, õnneks nad 2004 aastal muutsid totaalselt sise ja välisdisaini ja minumeelest jumal tänatud. Kui seda poleks juhtunud, siis ma küll rohkem bemme ei tahaks, sest minu omatud kolm E38t ja kaks E39t tüütasid lõppkokkuvõttes oma sisemusega küll üsna ära. Aga nüüd on millest unistada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2012 20:44 
Kasutaja avatar

Mul oli täna meeldiv kogemus.... Kodanik pakkus siin oma autot mulle müüa, helistas, et mine vaatama, andis aadressi, võtmed jättis ette, passi pidi ka pardatsokki jätma, aga unustas... Läksin kohale, auto sobis, kutt palus raha arvele saada, küsisin auto juures arvenumbrit, ütles, et praegu ei saa anda, et vii auto minema ja hiljem kanna üle, tunni aja pärast sain arvenumbri, ja kandsin raha ära, väga meeldiv müüja :)

Asi oli siis selles, et ise teda kohal ei olnud, viibis koosolekul kuskil, kõik käis telefoni teel :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2012 21:12 

Dokid ka ikka said?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2012 21:42 
Kasutaja avatar

No ikka ikka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2012 22:46 

ostu-müügileping oli ka autos allkirjastatult või kuidas omandiõigus sellisel juhul üle saab minna? kannad raha üle, lepingut pole ja laseb auto tagaotsitavaks panna või polnudki telefonis üldse omanik. See muidugi must stsenaarium aga lugedes foorumeid ja olles ka kokku puutunud igasuguse inimrämpsuga, siis tasub sellistes asjades ettevaatlik olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2012 23:03 
Kasutaja avatar

No kindlasti annab jah igasuguseid skeeme mõelda, aga ma ei tahtnud ju sellest rääkida.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis