Enamik pole vist uut autot tellinud. Saksa autode puhul (isegi Audi) pead ostma baashinnale alati peale. Facelifti eelsele A4 puhul isegi normaalne roolivõimendi on lisaraha eest, Superbil kiirusetundlik rool baasvarustuses vist. Muide huvitav tähelepanek. Nagu antud Superbi puhul nahksisu ja isegi multifunktsionaalne rool tuleb lisaks osta ka Elegance varustusele. Oleks see nii, et vaatad, oh diisel Tiguan maksab saksa auto lehel 25000€ ja lähen ja võtan. Ma läksin ja sain suure halamise peale 27500 € hinnaks, peale kahetsoonilise kliima ja veel paari pisividina pealepanekut. Ainult firmaautoks kõlbab osta sellised baasvarustuses isendid.
Mul endal oli 2009 A4 ja nüüd 2009 Superb ja pean tunnistama, et A4 rehvimüra tuleb tagakoopast rohkem läbi. Võibolla oli see antud isendi probleem. Superbi puhul 17" 225 rehvidega hakkab suurel kiirusel asfalt kergelt märku andma aga ega Audi suurt maha ei jäänud sama tee peal laia rehviga. Olen harjunud vaikuses sõitma ja Superbis saab vaikselt vestelda ilma häält tõstmata. Näiteks meil siin üks Mazda millega peab 100-ga sõites rääkima kõvemini.

Mazda 6-ga võrreldes tundub Superb nagu premium auto. Siiski teemüra Superbil väga ette ei heidaks, palju sõltub muidugi rehvidest ja teeoludest. Eriti häirib aga see vanatüübi 1.9TDI plõgin Superbil. Nagu mingi 1.9TDI Golf 5 sõidaks (ka selline oli mul). Kiirendad kostub mootorimüra sisse jne... Audil 2.0 tdi common rail käis ikka imevaikselt nagu bensiinimootor juba. Audi oli selline minu jaoks paras. Superb on aga liiga, liiga suur. Käruga tagurdades olen päris hädas kuna autorong on liiga pikk. Sedaanil tagaaknast jube kehv väljavaade nagu kupeega sõidaks. Parkimisabi peaks olema standardvarustuses sedaanil. Tagaistujad on aga ääretult rahul. Taga on ruumi meeletult palju. Võib jala üle põlve visata. Audisse mul paks ämm pidi pressima ja siis ei saanud teine sealt esiistet nügimata normaalselt välja. Superbi läks nagu lipsti. Ja muidugi koostekvaliteet on Superbis tõesti klass omaette. Isegi kindalaeka kaan ja armatuuri alumine osa on pehmest plastist. Teeb osades asjades silmad ette isegi A4-le. Isegi ukselinkidel on valgustus, ja tagumiste uste sees on ka tuled, et ei peaks poriloku astuma. Ka uuel Passatil ja Passat CC-l armatuuri alumine osa kõik kõva plast. Superb tundub kvaliteetsemana selles suhtes.
Superb on muidugi oma raha eest väga palju autot. Samas Opel Insignia on ka kobe aga kütusekulu on neil pisut kõrge, oleks neil VW diislid peal. Kui tahad Volksu tehnikat siis Superb pakub odavamalt seda kui konkurendid. Paar aastat tagasi ostis sugulane uue Seat Toledo 265000 krooni ja sama raha eest ei oleks sama varustusega Octaviat saanud. Samaväärne Octavia oleks tulnud 290000 krooni. Seega Golf klassi masinate seast võib Seatilt saada odavamaid hindasid.
Mul tegelikult ajaks asjad ära ka konksuga Golf. Linnavahel pole suuremat autot vaja. Superbiga sõita mööda umbes parklaid on üsna tülikas. Alati vahi kas mahud vahele nii, et naaberparkija sul uksega tampima ei hakkaks.