Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 17.05.2025 17:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 11.04.2012 20:55 

mr.dynabass kirjutas:
lubadeta sõites ostsin auto tallinnast ja hakaksin siin ka kohe sõitma. ei ole see eesti linnaliiklus midagi hullu. sõida sa viinis või amsterdamis :D oleks juba teine lugu.

Sa oled niiiiiiiiiiiiiii äge.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 21:19 
Kasutaja avatar

Homme sis metsa elama 3päevaks :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 21:23 

Räägin tuttavaga msn is, et läheks täna teeks mõned joogid kuskil ja siis koju tagasi.

Küsis, et kuhu läheme siis ?
Ütlesin, et ei teagi, linna kuskile äkki (mitte kodukanti baaridesse)
selle peale vastas..
Kontakt **** ütleb
ma ei teagi
aga normaalsel ajal koju ikkammingi10-11
hommiku

Nii palju siis mõnes õllest.. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 21:38 
Kasutaja avatar

just lõppes Grill/saunaõhtu.
suht hea on olla.
saun ikka andis keset nädalat mõnusat värskust.
arvan et homme lähen tööle siis natuke raskem alustada tööga:D Homme veel tuleb päris raske päev ka.
aga mis seal ikka.
Edu mulle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 21:55 

See supra, mingi drifti s14 ja ameeriklane cruiisivad jälle. S14 näitas tõmmet ka veits (Y) :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 22:15 
Kasutaja avatar

supercharger kirjutas:
Sa pole vist seadusi lugenud kui sa pauku paned mulle siis jääd sina süüdi kui põhjustasid ja see ei loe kas on load või mitte isegi reporteris on näidatud neid krimikaid asju kus on lubetate tüübile sisse pandud ja lubateta tüüp saab vaid lubateta sõidu eest trahvi ja avarii eest ei saa kuna ta pole ja hoopis teine pani pauku talle.

Oled sa kindel, näita siis mulle palun seda seadust! Lubadeta ja alkoholijoobes liiklusõnnetuses osalemisel jääd sa süüdi, alati!
Politsei mõistes jah saad sa võibolla karistada vähe, kuid kindlustus nõuab kogu raha selle käest, kes oli joobes või juhtis sõidukit ilma vastavat luba omamata.

Miks teatud ralliässadel ei ole lube?! Sest eksamitel kukuksid nad läbi ja kogu nende senine teooria kukuks kolinal kokku! Nõrgad isiksused!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 22:26 

MDB kirjutas:
supercharger kirjutas:
Sa pole vist seadusi lugenud kui sa pauku paned mulle siis jääd sina süüdi kui põhjustasid ja see ei loe kas on load või mitte isegi reporteris on näidatud neid krimikaid asju kus on lubetate tüübile sisse pandud ja lubateta tüüp saab vaid lubateta sõidu eest trahvi ja avarii eest ei saa kuna ta pole ja hoopis teine pani pauku talle.

Oled sa kindel, näita siis mulle palun seda seadust! Lubadeta ja alkoholijoobes liiklusõnnetuses osalemisel jääd sa süüdi, alati!
Politsei mõistes jah saad sa võibolla karistada vähe, kuid kindlustus nõuab kogu raha selle käest, kes oli joobes või juhtis sõidukit ilma vastavat luba omamata.

Miks teatud ralliässadel ei ole lube?! Sest eksamitel kukuksid nad läbi ja kogu nende senine teooria kukuks kolinal kokku! Nõrgad isiksused!

Uue liiklusseadusega ei mängi enam rolli kas oled joobes või lubadeta, süüdi on põhjustaja. Vanasti olid jah joobes siis kohe süüdi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 22:56 

MDB kirjutas:
supercharger kirjutas:

kust nii väär info pärineb ?

hetkel oled sina see kes peaks seadust lugema, ma võiks sind aidata aga kell on nii palju, et ma ei viitsi enam seda riigiteatajat sirvida, aga ma teen su heaks nii palju, et jätan sulle lingid tutvumiseks liiklusseadusega ja ka liikluskindlustus seadusega. võibolla peaksi sa ise autokooli uuesti läbima. Samas ma kahtlen, et selliste teadmistega sa üldse selle kunagi sooritanud oled.
https://www.riigiteataja.ee/akt/117032011021
https://www.riigiteataja.ee/akt/721861

Kui sa nüüd loogiliselt mõtled, siis mismoodi saab inimesel midagi süüks panna mida ta teinud pole, mismoodi saab inimese süüdi mõista avarii põhjustamise eest, kus ta oli ise kannatanu? Ja mis siis kui mõlemad on täis, siis on kahepoolne süü või ?

:kill

kaarelR kirjutas:

Uue liiklusseadusega ei mängi enam rolli kas oled joobes või lubadeta, süüdi on põhjustaja. Vanasti olid jah joobes siis kohe süüdi.

ei ole ka vanas liiklusseaduses sellist asja olnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2012 23:27 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Mu 60a vana ämm tegi sügisel Tallinnas load ära, kõik eksamid esimese korraga ja esimest korda elus istus auto rooli ca pool aastat enne lubade kättesaamist. Noored täkud, kelle õppimisvõime, reaktsioonikiirus, koordinatsioonivõime jne peaks ometigi kordades parem olema, hädaldavad et raske :kill . Keskendumisraskused? Või tõesti nii palju jäneseid püksis?

Ise tunnen mõningaid noori ja mitte nii noori "täkke" kellel lubade saamisega probleeme. Põhi probleem on üldiselt teooria, teine teema on eksamineerija ja eksamineeritava läbisaamine. 60 aastast mammit kotib eksamil vast ikka eriline psühho, rullnokale koha kättenäitamine aga "loomulik". "Ma tean, et te oskate sõita, aga ma ikka ei saa teid läbi lasta." Kui ikka eksamineeriat läbikukutada tahta, siis saab seda teha. (U nagu Soome Tüvis oli venelast kotitud, tüüp oli saanud neljanda korraga läbi :kill Igakord antud checklist kätte mida teha, see tehtud, selgus ikka mingi proble. Ma olen suht kindel et 60 aastane soome mammi oleks esimese korraga saanud läbi.)
Eksamil, vaevalt läheb lenduri reageerimiskiirust vaja üldse, enne on eksamineerija ära reageerinud. Ja juba jaurab "sekkumine, sekkumine".
Ise usaldan sellist lubadeta "täkku" rohkem, kui 60 aastaselt autokooli läinut.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2012 00:28 
Kasutaja avatar

Sain kruiisi kolonni vedada. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2012 00:48 
Kasutaja avatar

Lxc kirjutas:
MDB kirjutas:
supercharger kirjutas:

kust nii väär info pärineb ?

hetkel oled sina see kes peaks seadust lugema, ma võiks sind aidata aga kell on nii palju, et ma ei viitsi enam seda riigiteatajat sirvida, aga ma teen su heaks nii palju, et jätan sulle lingid tutvumiseks liiklusseadusega ja ka liikluskindlustus seadusega. võibolla peaksi sa ise autokooli uuesti läbima. Samas ma kahtlen, et selliste teadmistega sa üldse selle kunagi sooritanud oled.
https://www.riigiteataja.ee/akt/117032011021
https://www.riigiteataja.ee/akt/721861

Kui sa nüüd loogiliselt mõtled, siis mismoodi saab inimesel midagi süüks panna mida ta teinud pole, mismoodi saab inimese süüdi mõista avarii põhjustamise eest, kus ta oli ise kannatanu? Ja mis siis kui mõlemad on täis, siis on kahepoolne süü või ?

:kill

kaarelR kirjutas:

ei ole ka vanas liiklusseaduses sellist asja olnud.

Vat see on nüüd küll hea hoop allapoole :D
Autokoolis räägiti just seda, et ilma lubadeta sõidu ja alkoholijoobes õnnetuse põhjustamisel jääb süüdi! Põhjuseks toodi see, et alkoholijoobes olekus on sinu mõtlemine selge ja tõenäoliselt oleksid saanud ära hoida hullemat. Sama lubadeta sõidu kohta!

Ma ei viitsi neid lõike välja otsida kuid lihtsalt googeldades juba leiab asjalikku infot!
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=40167
Aastast 2005:
"Mootorsõidukit juhtinud isikul peab olema omaniku poolt välja antud VOLIKIRI. Kui selline volikiri on antud isikule, kellel juhtimisõigus puudub (juhiloa nr peab kajastuma ka volikirjal), siis on võimalik ka Sinu karistamine.
Kui volikirja ei ole, siis on omavoliline kasutamine, mis on kriminaalkorras karistatav.
Ei maksa ka unustada, et liiklusõnnetuse korral võtad Sa endale riski suurema ohu allika valdajana hüvitada tekkinud kahju. Mida võid küll hiljem tegeliku süüdlase käest sisse nõuda.
Mina sellist riski ei soovitaks võtta.
"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2012 01:42 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:

Vat see on nüüd küll hea hoop allapoole :D
Autokoolis räägiti just seda, et ilma lubadeta sõidu ja alkoholijoobes õnnetuse põhjustamisel jääb süüdi! Põhjuseks toodi see, et alkoholijoobes olekus on sinu mõtlemine selge ja tõenäoliselt oleksid saanud ära hoida hullemat. Sama lubadeta sõidu kohta!

Ma ei viitsi neid lõike välja otsida kuid lihtsalt googeldades juba leiab asjalikku infot!
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=40167
Aastast 2005:
"Mootorsõidukit juhtinud isikul peab olema omaniku poolt välja antud VOLIKIRI. Kui selline volikiri on antud isikule, kellel juhtimisõigus puudub (juhiloa nr peab kajastuma ka volikirjal), siis on võimalik ka Sinu karistamine.
Kui volikirja ei ole, siis on omavoliline kasutamine, mis on kriminaalkorras karistatav.
Ei maksa ka unustada, et liiklusõnnetuse korral võtad Sa endale riski suurema ohu allika valdajana hüvitada tekkinud kahju. Mida võid küll hiljem tegeliku süüdlase käest sisse nõuda.
Mina sellist riski ei soovitaks võtta.
"

Järgmine kord ehk valid parema autokooli endale, kus keegi ka Liiklusseadust ning Liikluskindlustuse seadust tunneb?
§ 26. Kindlustusjuhtum

(1) Liikluskindlustuse kindlustusjuhtum (liikluskahju) on kindlustamisele kuuluva sõidukiga käesolevas paragrahvis sätestatud tingimustel kahju tekitamine.

(2) Liikluskahjuga on tegemist ainult siis, kui samal ajal esinevad järgmised tingimused:
1) teeliikluses on tekitatud kahju kindlustamisele kuuluva sõidukiga;
2) kahju on tekitatud sõiduki liikumise või paiknemise tagajärjel;
3) esineb põhjuslik seos sõiduki liikumise või paiknemise ja tekitatud kahju vahel;
4) sõiduki valdajal on tsiviilvastutus seoses kahju tekitamisega.

(3) Liikluskahju on sõidukilt või koormast eraldunud osade, samuti muude esemete liikumise tagajärjel tekkinud kahju, mis on põhjuslikus seoses sõiduki liikumisega. Seejuures on oluline, kas kokkupõrge eelnimetatud asjadega toimus kannatanu süül või mitte ja kas kannatanu oleks saanud õnnetust vältida.

(4) Liikluskahju hüvitatakse käesoleva seaduse ja lepingu alusel vastavalt kindlustatu vastutuse ulatusele ning sõltumata kannatanu osalemisest liiklusõnnetuses, välja arvatud käesoleva seaduse §-s 27 sätestatud erandid.

Seega ei juhtimisõiguse puudumine ega ka joove ei tee sind liiklusõnnetuse põhjustajaks automaatselt. Kaudselt võib sellele küll argumenteerida (viidates taju vähenemisele, reaktsioonikiiruste ja muu olenematusele) kuid nii LKF kui ka riigikohus ei pea seda argumendiks ning jätab standardsituatsioonides LÕ menetlemisel joobe või juhtimisõiguse puudumise arvestamata.
Ka politsei teeb sama menetluse käigus.
Näide elust enesest:

Ülemiste keskuse parkimisplats eelmisel aastal. Ligi kolme promillises joobes Vitalik (sündmuskohal politsei poolt fikseeritud joove) keeras ette vasakult lähenevale kaubikule. Ülemiste kaubanduskeskuses teatavasti kehtib aga parema käe reegel. Politsei tuli kohale, viis Vitaliku kaasa endaga ning alustas menetlust. Vitalik sai karistada kriminaalkorras alkoholijoobes sõiduki juhtimise eest. Möödus paar kuud ning politsei lõpetas menetluse tunnistades LÕ põhjustajana süüdi parema käe reeglit rikkunud kaubikujuhi.
Vitaliku sõiduk maksti kaubikujuhi kindlustusseltsi poolt Vitalikule kinni.

Seadus on seadus ning joobes olek või juhtimisõiguse puudumine kahjuks seadusest mööda vaadata antud olukordade puhul ei võimalda ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2012 07:48 
Kasutaja avatar

Ma kuulsin enne ARK-i eksameid ka igaltpoolt kui väga nad sind läbi tahavad kukutada aga tegelikkus oli hoopis teine.Teooria oli äärmiselt lihtne. Autokooli teoorias ei viitsind väga käia kuid enne eksamit lahendasin umbes pool testiraamatut läbi ja sain esimese korraga läbi. Autoga olin sõitnud suht vähe ja autokoolis ka kokku mingi 8 korda vist :D . Sõidueksamineerija oli ka väga tore ja rahulik ning sain samuti esimese korraga läbi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2012 08:02 

Savukoll kirjutas:
Ma kuulsin enne ARK-i eksameid ka igaltpoolt kui väga nad sind läbi tahavad kukutada aga tegelikkus oli hoopis teine.Teooria oli äärmiselt lihtne. Autokooli teoorias ei viitsind väga käia kuid enne eksamit lahendasin umbes pool testiraamatut läbi ja sain esimese korraga läbi. Autoga olin sõitnud suht vähe ja autokoolis ka kokku mingi 8 korda vist :D . Sõidueksamineerija oli ka väga tore ja rahulik ning sain samuti esimese korraga läbi.

Enda eksamit mäletan, siis küll ausalt mulle see eksamineerija ei meeldinud. Okei seletas iga väikse asja pärast ( suunatuli enne manöövrit oli 3 sekundi asemel 2sekundit jne). Aga see las olla, tal oligi tegelikult ju õigus. Häiris pigem see, et ta ei osanud rääkida. Vahepeal ei saanud mitte midagi aru, mis ta ütles, no niimoodi pudistas keel hammaste vahelt väljas, et tatti lendas. Tartu arkis keegi harri aas vist oli nimi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2012 09:48 
Kasutaja avatar

Kärss, need juhtumid olid varasemal ajal, kui kaameraid veel polnud. Endal load käes juba mitu aastat.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis