torms kirjutas:
tee mulle palun pilt ilma statiivita, ja et jääks pea samagusune effekt, arvestame ikkagi et "kosk" oli minust 1m kaugusel. Ise pildistangi manual režiimis. Ümbert tegingi uduseks kuna oli mõtetu tähelepanu mitte vajav taust. Ja töödeldud pilt on minumeeli ilusam kui see algne. Ja kui siin läks jahumiseks et töötlemine pole õige fotograafia siis tehke oma pilte filmile edasi. Digitaalfotogaafias on töötlemine "lubatud".
Miks ma pildi ilma statiivita tegema pean, kui ta mul olemas on? Selleks, et ümberringi olevat uduseks teha ei ole vaja mitte blurri vaid väikest avanumbrit. Point mida ma üritan edasi öelda on see, et ma võin vanaema poolt tema seebikaga tehtud pildi ka Photoshopis ilusaks teha, aga sellisel juhul ei ole ilus mitte foto, vaid selle töötlus. Need härrad, kes on meie maailmas tippfotograafid ongi tippfotograafid just sellepärast, et nende foto-oskused on nii laes, et töötlemine piirdubki väikse detaili muutmisega "perfektse" pildi saamiseks.
PS! Nende modellid ongi nii ilusad, et seal pole midagi vaja näppida - ennem koristatakse taustalt mõni kaadrisse jäänud juhe. Meil siin, eestis, arvatakse et vinge on kogu naise nägu blurr tooliga üle käia ja et siis ongi ilus.
Ma ise kahtlustan, et sa ajad siin tippklassi modelli pilte plakatitega sassi - plakatid on siiski graafilise- ja/või trükidisaini valdkond, kus photoshop ja illustraator ongi kõige aluseks, modell on lihtsalt reference, enamus pildist siiski digimaalitakse üle ja keegi ei ütlegi, et tegemist on fotoga.
MDB kirjutas:
Kas keegi siin oskaks mulle jagada õpetust, kuidas saada kõige paremini vihma pildile, päevavalges või nii....?
Sul on vaja üsna lühikest säriaega, väga head valgust ja fookust õiges punktis - kunagi talvel sai samamoodi lumehelbeid taga aetud - aega läks, aga asja sai. Naturaalvalguse tingimustes on head tulemust päris keeruline saada tegelikult, stuudios saab tugevama kontrasti luua tehnika abiga, aga stuudios tehnika keskel veega ekspreimenteerida on juba risky buisness.
Midagi sellist peaks üsna edukalt saama, kui mõnda makrorõngast kasutada ja fookus üsna ninaette võtta: