Salupa kirjutas:
Seda ma näen igapäevaselt, et autode plaanitav eluiga järjest väheneb. Täna toodetud autosi me 15-20 aasta pärast tänavapildis küll ei näe.
e38 750 5,4l V12 isendi manualis oli kirjas, et mootori plaanitud ressurss on vähemalt 1 000 000 km. Selliseid numbreid tänapäeva autode kasutusjuheditest enam ei leia.
Salupa kirjutas:
No ausõna on 11.5". Kui ei usu, võin pilti teha

Natuke rullitud koobastesse peaks ikka ära mahtuma. Mõtlesin pigem, et äkki on typo sees nagu tollmõõdustikku meil neid tihedamini satub.
Salupa kirjutas:
kuid ma ei ole kuskilt leidnud vastust sellele, mis juhtub siis, kui velg on näiteks 7". Üle 7" velje on sellele masinale raske leida ning praegu ma ei näe, et midagi väga valesti oleks.
Kõige tähtsam on see, et asi ikka peal püsiks normaalselt. Ilmselt suure keerlemise ajal pole kontakt teepinnaga nii suur kui võiks. Võimalik, et keskelt hakkavad rehvid nii rohkem kuluma kui äärtest, kuna on rohkem ümara kujuga velje poolt surutud. Kindlasti on nii laia soojaks lastud slickiga kasulikku kontaktpinda rohkem, kui stock sidur minekul kannatab

Salupa kirjutas:
Enamasti hakkavad mul burnouti tehes ikka mõlemad rattad ringi käima. Kui ei hakka, siis saab ju uuesti proovida - ringikäinud rehvil peaks nüüd parem pidamine olema ning teise korraga peaks teise ratta ringi võtma. Nii saab neid kasvõi ükshaaval soojendada.
Olen lamellidega ühe korra niimoodi teinud kui mul veel lahtine differ oli aga slickidega pakun keerulisem. Sooja ja külma slicki rõhuvahe on seal 0,1-0,2 bari aga eks rooliga tuleb slickiga sõites niikuinii kasutada

Lisaks väsinud sidurile ei pruugi slickidega kaua burnimine meeldida.
Salupa kirjutas:
Juba avalaksul kõige esimesel sõidul hakkas kolmanda ja neljanda käiguga rämedalt läbi libisema. Järgnevad sõidud vahetasin käike ettevaatlikumalt (andsin gaasi alles siis, kui sidur oli täielikult haakunud) ning siis pidas vastu.
Slickist saab maksimumi kätte kui ta soojaks lasta. Soojemaks läheb ka sidur + lisakoormus veel kõrgemate pööretega stardi pealt. Sisuliselt kui slickidega jõuad nüüd kolmanda-neljanda käigu vahetuseni on siduri temperatuur varasemast suurem ja läbi libisemise tõenäosus samuti. Võimalik, et selle 0,16s saad ajast maha alustuseks kasvõi külma slicki ja näiteks ~2500 rpm stardiga aga tõsisemaks paugutamseks on sul kindlasti paremat sidurit vaja. Infoks, et kuni 06/1996 tulid e39 540i/6'd suurema 265 mm siduriga. Sama sidurit kasutasid veel M60 mootori ja manuaalkastiga e34 540i ning nii M60 kui ka M62B44 mootoriga e38 740i/840i. Olen mõelnud, et kas äkki annab hooratast modifitseerida ja 265 sidur + miski karmim korv äkki peale aretada.
Infoks veel nii palju, et ise valisin 8,5'' laia slicki. Tean, et võimsamate masinatega on sõidetud veel kitsamate slickidega väga häid tulemusi + nagu ise ka aru saad, laiu 15'' velgi on raske leida. e39 alla minevatest 7,5-9,5'' laiadest 15'' velgedest ei ütleks isegi ära.