oopc kirjutas:
Hakkasin rohkem mõtlema asjast ,et mis krdi jama see tegelikult ikka on ,et põhimõtteliselt seebikarbiga päeva hämardudes enam pole midagi teha ja üldse wtf .No krt pilti peaks saama ikka teha ükskõik mis valguses ja see peaks ikka ka inimesemoodi välja ka kukkuma.Inimene käest pidlistab seebikarbiga siis see mis sealt välja tuleb on rooja .
Vanasti lasti fotokaga igas asendis ja vaatamata kas öö või päev ja kogaeg oli tulemus ühtne võibolla.
Tahaks fotokat mis töötab igasugustes tingimustes korralikult ühe nupu vajutusega.
Ühe nupu vajutusega tahan saada korralikku pilti ükskõik mis tingimustes .Fotokal peaks ainult üks nupp olema mida vajutades teeks ta pildi ja asi korras.
Kopp ees üldiselt tehnikast.Ostad mingi kõva aparaadi ja lihtsalt selle aparaadiga e iole ka mitte muffigi ehk teha-pead ostma mingit pulli juurde jne .....
Tahad päkapikku pildistada ,pead ostma mingi julla selleks ,tahad jõuluvana ka pildile koos päkapikuga siis pead ostma 2 jullat või üldse mingi kolamna ,millega saada teha jõuluvanast ja päkapikust pilti kui ainult jõuluvanast või päkapikust jälle ei saa.....
Ilm läheb pilviseks siis peaks ehk isegi seebikarbil reziimi muutma-üks pilv kandub tuulega pildistatava objekti lähedusse ja ongi fsioo ,pilt täpiline ja hall ja muffigi ei saa aru mis pildil kujutatud.
Mõnikord on tahtmine peale ebaõnnestumist , seebikarp pikki mingit vaatamisväärsust puruks visata
Lähed bronksmeest seebiatma ja ebaõnnestud ning viskad seebikarbi pikki kuju pead puruks ja saad vattidelt lõuga ...-negatiivne päev
Wow, mu arvamus ühtib oopc`ga???

Tegelikult sama teema vaevab ka mind.
Miski aeg sai fotokat valitud, valisin mis ma valisin, pidasin mõistlikuks seebikat (täpsemalt: Pentax i-10). Seebikas, kuna pole soovi miskeid profitasemel fotosid teha, vaid tavalisi, mis tavalisele inimesele kohased või piisavad.
Kõik fine aga krt ürita hämaras või pimedas pilte teha...kui udukogud on tasemel, siis olen ka mina, kui mitte siis tehke selgeks kuidas sellega ka veidi valgustamata alas teravamaid pilte teha. Ja sorry, ei ole huvi hakata fotokat eelnevalt pool tundi seadistama mingi õpetuse järgi. On võimalik?
Vaevalt mingi asjalik statiiv kõik mured lahendab, või siiski? Tean, et korraliku kaameraga saab ka ilma statiivita selged pildid pimedas, samas fotokat valides jäid mitmed peegelkaamerad mu Pentaxile alla...saa siis aru.