Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 19:49

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 13.06.2012 15:21 
Kasutaja avatar

PRIMO kirjutas:
ison.ts kirjutas:
oskaja kirjutas:
käsutäitmisest aru ei tahtnud saada said oma kaasvõitlejate käest piki kiilakat ning...

Minuteada on kollektiivkaristus keelatud tegevus ja debiilsuste tipp.Kui "alluvad" ei saa asjale pihta või ei tegele antud käsuga , siis oleks mõistlik vaadata kõigepealt enda , kui käsuandija poole...järelikult pole juhiomadused antud tööks piisavad , kui peab pidevalt kasutama inimese teisi rühmakaaslasi peksupoistena.Minujaoks on ja jääb ajateenistus lolluseks...seda eriti praeguses Eestis.Kui muuta ajateenistus vabatahtlikuks , siis laheneks hulkka probleeme.Pole enam debiilikutest alluvaid ja kaitseväe väljaõppe kvaliteet paraneks.See minu arvamus...aga arvamused on nagu teatud augud-igalühel on üks.

Sa isegi ei tunne mind ja süüdistad mind milleski? Mis su probleem on? See, et sul on olnud ajateenistuses mõne lolliga probleeme ei tähenda, et kõik on puudega. Kaitseväes on 95% kaadrist täitsa tavalised ning normaalsed inimesed ja ajateenijate kohta võib sama väita. Rühmas oli tavaliselt ehk 1-2 sellist tegelast, kes tekitasid probleeme endale ja kogu üksusele. Ja ma ei räägi siin lihtsalt mingitest raskesti kasvatatavatest kaakidest. Iseloomuga tegelastest oli metsas tavaliselt kõige rohkem tolku. Üksusele panid tala mingid individualistid. Neid ei huvitanud peale iseenda heaolu mitte midagi. Kaasvõitlejad olid nende jaoks ümarrgune null. Peale reservi minekut käiakse siiani üksteisega läbi ja meenutatakse kõike seda häda ja viletsust, mis koos sai läbi elatud. Enamusega oma endistest alluvatest suhtlen ma siiamaani.
Ja ma ei ole sõnagagi maininud kollektiivset karistamist. Meie aeg isegi ei tuntud sellist mõistet. Üksus oli tõpselt nii nõrk nagu oli rühma kõige nõrgem liige. Kõik vastutasid üksteise eest. Ülemad ise tegid kõik selle jama kaasa. Kas nad karistasid siis iseennast ka kollektiivselt koos rühmaga? See supinahk , kes pärast vastu kaalikat sai oma kaasvõitlejate käest oleks saanud nii ehk naa. Elu oli siis konkreetne. Ja üksuse välimist ja sisemist sidet tugevdati kõikide võimalike meetoditega. Ülemad elasid 24/7 sinu kõrval toas rühmaülemate kasarmus. . Täna lõpeb kell 17.00 tööpäev kaadrikaitseväelastel ja minnakse koju. Sõdurid lähevad trenni ja raamatukokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.06.2012 15:46 
Kasutaja avatar

PRIMO kirjutas:
ison.ts kirjutas:
oskaja kirjutas:
käsutäitmisest aru ei tahtnud saada said oma kaasvõitlejate käest piki kiilakat ning...

Minuteada on kollektiivkaristus keelatud tegevus ja debiilsuste tipp.Kui "alluvad" ei saa asjale pihta või ei tegele antud käsuga , siis oleks mõistlik vaadata kõigepealt enda , kui käsuandija poole...järelikult pole juhiomadused antud tööks piisavad , kui peab pidevalt kasutama inimese teisi rühmakaaslasi peksupoistena.Minujaoks on ja jääb ajateenistus lolluseks...seda eriti praeguses Eestis.Kui muuta ajateenistus vabatahtlikuks , siis laheneks hulkka probleeme.Pole enam debiilikutest alluvaid ja kaitseväe väljaõppe kvaliteet paraneks.See minu arvamus...aga arvamused on nagu teatud augud-igalühel on üks.

Pole debiilseid alluvaid ja pole üldse alluvaid, kes ikka vabatahtlikult kaitseväkke läheks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.06.2012 16:08 

Enamjaolt astuks kaitseväkke siis inimesed, kellel on soov seal areneda ja edasi õppida. Kaoks ära kontingent, kellel puudub igasugune huvi teema vastu ja kes on seal ainult seepärast, et seadus käsib. See teeks kasu üldisele arengule ning professionaalsusele ja maine kasvul liituks juba vabatahtlikult suurem hulk noori.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.06.2012 16:23 
Kasutaja avatar

see on jälle nii ja naa. Ma tean inimesi, kes ei tahtnud ajateenistusest mitte midagi kuulda. Nüüd on juba mitmeid aastadd KV palgal. Ja tean ka selliseid, kes enne ajateenistust on soovinud edasi jääda ja peale paarikuist teenistust on loobunud sellest mõttest.
Sa ei saa teha mingeid otsuseid, kui sul ei ole aimugi mis sind ees ootab. Selliseid, kes on juba enne ajateenistust otsustanud jäädagi on väga vähe.
Proffesionaalsus ei puutu siinkohal teemasse. See on hoopis teine teema. Kaitseväemainet näitavad rahvaküsitlused. Need on avalikult kättesaadavad. Ja seda ei mõjuta mõne üksiku slangiidi negatiivne arvamus KV`st.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.06.2012 16:34 

Jah, sellessuhtes olen sinuga nõus, et peale reaalset kogemust mõned loobuvad, mõne vastupidi, aga see hulk on ikka üsna väike. Enamjaolt kes pikemalt sinna jäävad on juba ennem kohustuslikku ajateenistust üsna heal arvamusel kaitseväest või siis teema väga huvitab. Päris lampi ikka enamjaolt keegi sinna ei jää. Kuidas ei mõjuta üldine kaitseväe professionaalsus? Kuidas see teine teema on? Kaitseväe maine parim näitaja on kohustuslikust ajateenistusest eemale hoidvate isikute hulk, mis järjest suureneb. Noort inimest mõjutab enim tema kõrvu kumavad lood, mis hetkel on ikka alla igasugust arvestust: õnnetused lõhkepakettidega, õnnetuste kinnimätsimine, puudulik trenn ja ego maandavad juhid jne jne jne jne jne. Usun, et igas seltskonnas on mõni ajateenistuse läbinu, kes oskab nii mõndagi täiesti absurdset pajatada. Paratamatu reaktsioon. Aga seda teemat on meeletult jahutud ning nõustun inimestega, kelle arvates ajateenistus praegusel kujul on iganenud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.06.2012 17:57 
Kasutaja avatar

Proffesionaalsusega on nii nagu igal teisel erialal. Kool ja kursus iseenesest annavad ainult alused. Aastate pikkune praktika tagab proffesionaalsuse. See kas sina tahad aegateenida või mitte ei mõjuta RV, RÜ, või KÜ proffesionaalsust.
Igal inimesel, kes ei soovi ajateenistust läbida on omad põhjused. Kellel meditsiinilised, kelle majanduslikud, kellel perekondlikud.
Viimane lõhkepaketi õnnetus juhtus kaadrikaitseväelasega. No ma ei usus elu sees, et nüüd selle pärast keegi jätab ajateenistusse minemata.
Kui sa räägid kinnimätsimistest siis palun too ikka konkreetsed näited. Vastasel korral sa lihtsalt laimad. Iga jama kohta algatatkse ametkondlik juurdlus, mida reeglina viib läbi SP. No kuidas sul õnnestub midagi kinnimätsida? Lähed viskad uurijale nutsu või?
Sellest puuduliku trenni osast ja ego maandavatest juhtide teemast ma ei saa aru. Mida sa sellega mõtled? Võõras teema minu jaoks. Pole näinud ego maandavaid ülemaid. See, et keegi kusagil kasarmus oma kaasjajteenijast jaoülemaga kraakleb on jälle hoopis midagi muud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.06.2012 18:19 

ison.ts kirjutas:
oskaja kirjutas:
...

Naljavend oled. Sinusuguseid olen oma teenistuse jooksul omajagu näinud ja leili ei lähe juba ammu selliste peale. Miks peaksin ma oma närve rikkuma.
Aga kui vaja võin karjuda nii, et tatti pritsib. Ma ei kujuta küll hästi sellist olukorda ette. Miks peaks? Ma pole kunagi näinud ka kedagi sellisel viisil käske andamas. Ma suutsin vajadusel alluvad nutma ka ajada. Ja selleks ei pidanud isegi karjuma.
Sellel ajal kui mina teenisin õpiti LK`s seeruks. Ja tegelastel , kes käsutäitmisest aru ei tahtnud saada said oma kaasvõitlejate käest piki kiilakat ning pärast istusid LK kartsas ja tegid öösel taktikaharjutusi lumehanges. Peale seda kõlas seeru karjumine nagu muusika kõrvadele.
Iga vend, keda KV on alla lastud või saab politseilt vastu kaalikat tuleb ja halab mingitest kompleksidest ja lasteaia ja kooli kiusamistest. Vägeval õppisid või? Kasva suureks ja ära ulu. Kui sind koolis alla lasti siis lastakse ka KV ja mujal ka.

Sa ei saa ikka veel jutust aru. Loe paar korda aeglaselt ja rahulikult... vahepeal lase veri peast ära valguda ja siis loe edasi. Loe ka Jesper-i kirjutatud juttu ja mõtle kaasa mida ta sellega öelda tahtis.
Sinu enda vastused peegeldavad seda, et sa siiski lähed leili kui keegi midagi sinust erinevat arvab.
Koolis ja lasteaias peksa saamine on piltlik kirjeldus, seletamaks seda, et osad hakkavad sülle langenud võimu halvasti ära kasutama. Ilma võimuta on nad lihtsalt tühi koht/hall mass ja keegi neid ei kuulaks nagunii.

Minu eelnev tekst käib üldiselt ajateenijate, mitte elukutseliste pihta. Leidub muidugi kaadri sees ka selliseid "pärleid".
Näiteks minu ajal oli üks veebel, kes käis pea norgus ja oli lihtsalt selline imelik vaikne vennike keda kohati tögati/mõnitati igasuguste asjadega(kaadri poolt). Aga iga kord kui ta väeosa korrapidajaks sai siis läks õhku täis, käis oksad laiali nagu Rambo ja jebis kõigi ajusid. Sel ajal polnud tal vahet kas olid ajateenija või kasarmus vastutav kaadrikaitseväelane. Kõik said oma osa ja seda jebimist põhjendaski ta konkreetselt sellega, et tal on sel ajal selleks võim.
Kas sa arvad, et selline käitumine on õigustatud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.06.2012 19:28 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
et osad hakkavad sülle langenud võimu halvasti ära kasutama.Ilma võimuta on nad lihtsalt tühi koht/hall mass ja keegi neid ei kuulaks nagunii.

Sellised saab alati paika panna. KV ei erine mitte ühestki teisest organisatsioonist. Rämpsu ei taha enda sekka mitte keegi. Alati on sul õigus esitada kaebus või mida iganes, kui sa tunned sinu vastu on ülekohtuselt käitutud. Aga ainult siis kui sul on julgust. Kui sa oled tross ja kohapeal olukordi lahendada ei julge või ei oska siis ei ole mõtete pärast kusagil foorumis ulguda.
Ma ei saa tegelikult sellest lausest aru. Mida see võim loeb üldse? Kas sul on võimu? Oled sa keegi? Kes sii süldse olema peab? Käid klubis ringi ja taod naistel ninad veriseks siis oled keegi?
Ma olen ka näinud norgus peaga tegelasi. Nii KV kui tsiviilis. Aga siis kui pea on sirgu aetud siis mõtled kas oli ikka seda vaja. Juhtub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2012 01:09 
Kasutaja avatar

Paistab et hakkab kiiva jooksma see süsteem kui juba 6-e klassi haridusega vendi kottima hakatakse. :D

Mitmes kohas läbi käinud teema et kes väes käinud pole on kohe esimesed laeva peale minejad sõjaohu korral?
Kas siis sõjaväge mitteläbinud isik ei saagi kuidagi kodumaad kaitsta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2012 01:41 

lamelink kirjutas:
Kas siis sõjaväge mitteläbinud isik ei saagi kuidagi kodumaad kaitsta?

A kuidas täpselt? Ma pole mingi eriline militarist, aga ausalt öeldes raske on ette kujutada seda veidi. No ütleme et kui sõda oleks jalgpall ja mängu eelõhtul laekuvad mingid tüübid kelle teadmiste tase on stiilis "mis on pall?" ja "miks mitte kätega?", mis positsioonile sa nad paigutaks (eeldusel et koju minema saata ei saa/ei tohi)?

Te muidu mõtlete ikka rämedalt üle selle asja. Sõjavägi on 8 kuud nussi, et suvalisel kahel võõral mehel oleks baarileti ääres trehvates järgmised 68 aastat millestki omavahel rääkida :) Kas see süsteem kaitseb riiki või üldse millekski kõlbab saame me teada siis kui sõjaks läheb, aga parem oleks kui seda ei juhtuks, seega me ei saa seda teada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2012 13:52 
Kasutaja avatar

Sellel teemal oleks rohkem positiivset nooti, kui siin ei käidaks küsimas, kuidas ajateenistusest pääseda. Kui tahate ära hiilida siis ärge tulge kuulutage seda avalikus ruumis. Niigi rahvas irvitab selle foorumi tegemiste üle. Nüüd lisandub streetrace`ile lisaks ka nõme nahahoidjate oreool.
Kui vanasti kutsuti vanaema pannkoogile siis nüüd tundub, et Ülemistesse kogunevad invaliididsed lampjalgsed ja vaimupuudega kontingent. Arvestades viimaseid sündmusi siis vist nii ongi.
Arutelu mõtekuse üle on nii ja naa. Suhteliselt sisutu vaidlus. Miks peaks hakkama siin enda jaoks võõraid inimesi ümberveenma. Tahhad teenida mine teeni. Kui ei taha ära teeni. Üks ei muutu selle pärast teisest paremaks ja vastupidi ka mitte.
KV on päris palju asju, mis käivad inimestele vastukarva. Minu ajateenistus ei olnud ka 365 päikeselist päeva. Häda ja viletsust oli omajagu. Vigastusi ka oli. Mõni annab siiani tunda. Kas ma praegu tahaksin, et see oleks võinud olemata olla. Kindlasti mitte. Tänu sellele olen ma see, kes ma hetkel olen. Jumal teab, mis minust saanud oleks praeguseks hetkeks ilma KV.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2012 15:30 

kermps2 kirjutas:
normaalne... eelmine suvi sain reservi ja selle aasta oktoobris kutsuti juba kordusõppustele :think .

elagu merevägi...

Lahingrühm?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2012 16:24 

Hol4 kirjutas:
kermps2 kirjutas:
normaalne... eelmine suvi sain reservi ja selle aasta oktoobris kutsuti juba kordusõppustele :think .

elagu merevägi...

Lahingrühm?[/quote

Ta oli transporditeenistuses

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2012 17:17 

Oopc palun ära risusta seda teemat enam, sa ei jaga antud teemast ilmselgelt mitte midagi. Ka mina ei lähe buduaari foorumisse naistele geelküünte osas nõua andma, iga mees jäägu ikka oma liistude juurde.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2012 00:26 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Mina pole teemat risustanud,ajad ehk enda või kellegi teisega mind segamini.

Loe nüüd oma viimane positus läbi ja tee omad järeldused! Haige, mis seosetut sitta sa ikka kirjutad.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis