ison.ts kirjutas:
oskaja kirjutas:
...
Naljavend oled. Sinusuguseid olen oma teenistuse jooksul omajagu näinud ja leili ei lähe juba ammu selliste peale. Miks peaksin ma oma närve rikkuma.
Aga kui vaja võin karjuda nii, et tatti pritsib. Ma ei kujuta küll hästi sellist olukorda ette. Miks peaks? Ma pole kunagi näinud ka kedagi sellisel viisil käske andamas. Ma suutsin vajadusel alluvad nutma ka ajada. Ja selleks ei pidanud isegi karjuma.
Sellel ajal kui mina teenisin õpiti LK`s seeruks. Ja tegelastel , kes käsutäitmisest aru ei tahtnud saada said oma kaasvõitlejate käest piki kiilakat ning pärast istusid LK kartsas ja tegid öösel taktikaharjutusi lumehanges. Peale seda kõlas seeru karjumine nagu muusika kõrvadele.
Iga vend, keda KV on alla lastud või saab politseilt vastu kaalikat tuleb ja halab mingitest kompleksidest ja lasteaia ja kooli kiusamistest. Vägeval õppisid või? Kasva suureks ja ära ulu. Kui sind koolis alla lasti siis lastakse ka KV ja mujal ka.
Sa ei saa ikka veel jutust aru. Loe paar korda aeglaselt ja rahulikult... vahepeal lase veri peast ära valguda ja siis loe edasi. Loe ka Jesper-i kirjutatud juttu ja mõtle kaasa mida ta sellega öelda tahtis.
Sinu enda vastused peegeldavad seda, et sa siiski lähed leili kui keegi midagi sinust erinevat arvab.
Koolis ja lasteaias peksa saamine on piltlik kirjeldus, seletamaks seda, et osad hakkavad sülle langenud võimu halvasti ära kasutama. Ilma võimuta on nad lihtsalt tühi koht/hall mass ja keegi neid ei kuulaks nagunii.
Minu eelnev tekst käib üldiselt ajateenijate, mitte elukutseliste pihta. Leidub muidugi kaadri sees ka selliseid "pärleid".
Näiteks minu ajal oli üks veebel, kes käis pea norgus ja oli lihtsalt selline imelik vaikne vennike keda kohati tögati/mõnitati igasuguste asjadega(kaadri poolt). Aga iga kord kui ta väeosa korrapidajaks sai siis läks õhku täis, käis oksad laiali nagu Rambo ja jebis kõigi ajusid. Sel ajal polnud tal vahet kas olid ajateenija või kasarmus vastutav kaadrikaitseväelane. Kõik said oma osa ja seda jebimist põhjendaski ta konkreetselt sellega, et tal on sel ajal selleks võim.
Kas sa arvad, et selline käitumine on õigustatud?